• Linda1976

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    {#emotions_dlg.flower}  Välkommen till Den Stora Feta LCHF-tråden!  {#emotions_dlg.flower}Här samlas vi som äter enligt LCHF. LowCarbHighFat. Vi pratar mat, recept, utmaningar man ställs inför som lchf:are samt om en massa annat förstås.

    I nedanstående länkar finns mycket bra information:

    http://www.lchf.se/
    http://lchfrecept.com/
    http://www.kostdoktorn.se/
    http://airamsmat.webblogg.se/index.html
    http://kolhydrater.ifokus.se/
    http://annajdjacobsson.wordpress.com/
    http://lchfbutiken.se/
    http://www.lowcarbshop.se/ 

      

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-17 17:49
    Recepttråden: www.familjeliv.se/Forum-22-72/m57915800.html -lägg in dina smaskiga lchf-recept!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-19 15:42
    Här finns dagsmenyer för den som behöver: www.familjeliv.se/Forum-24-64/m56863370-1.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-07 23:02
    Vikttråd: www.familjeliv.se/Forum-24-406/m65606664.html
  • Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**
  • helene306
    Linda1976 skrev 2011-02-20 19:14:30 följande:


    Ser riktigt MUMSIG ut! Smakade den riktig semla?

    Är fettisdagen 8 mars? Jag har för mig det är i februari, brukar det inte vara det?
    (¯`°?.¸ ღ F+H=D&A ღ ¸.?°´¯)
  • Linda1976

    Nja, inte till 100% eftersom bullen är lite kortare i konsistensen än vad vanlig bulle är. Men med kardemumma i så är det banne mig inte långt ifrån för en lchf-mun! Lite sukrin i hade säkert gjort den ännu bättre. Min sambo tyckte den blev jättebra också - och han är inte fullfjädrad lchf:are.

    Jo, i år är fettisdagen ovanligt sent. VARFÖR det är så överlåter jag till nån annan att svara på.. Har väl att göra med påsken på nåt sätt som är rekordsen i år. 


    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Denebola
    helene306 skrev 2011-02-20 21:00:19 följande:
    Ser riktigt MUMSIG ut! Smakade den riktig semla?

    Är fettisdagen 8 mars? Jag har för mig det är i februari, brukar det inte vara det?
    Japp, jag har googlat och läst på wikipedia
  • helene306
    Linda1976 skrev 2011-02-20 21:04:19 följande:
    Nja, inte till 100% eftersom bullen är lite kortare i konsistensen än vad vanlig bulle är. Men med kardemumma i så är det banne mig inte långt ifrån för en lchf-mun! Lite sukrin i hade säkert gjort den ännu bättre. Min sambo tyckte den blev jättebra också - och han är inte fullfjädrad lchf:are.

    Jo, i år är fettisdagen ovanligt sent. VARFÖR det är så överlåter jag till nån annan att svara på.. Har väl att göra med påsken på nåt sätt som är rekordsen i år. 
    Ok, får se om det blir kardemummapones eller om jag drar till med en helt och hållet riktig icke lchf-semla på fettisdagen
    Denebola skrev 2011-02-20 21:05:40 följande:
    Japp, jag har googlat och läst på wikipedia
     Vad skulle vi göra utan google?
    (¯`°?.¸ ღ F+H=D&A ღ ¸.?°´¯)
  • Denebola

    Nu har jag testat detta ponesrecept, och jag måste säga att jag inte är imponerad. De blev inte dåliga, men upplevelsen kändes väldigt "jaha". De flöt ut lite som tekakor (lär inte bli bra semlor av detta recept), och var ganska smaklösa (men jag har inga brödkryddor hemma så det kanske inte är så konstigt). Men framförallt blev det som någon konstig beläggning i munnen av dem. Kan inte riktigt beskriva det, lite strävt. Däremot var de saftiga, fluffiga och fina. Men lite för flottiga att hålla i.

    Ska skaffa kvarg och testa Lindas recept nästa gång

  • sheena82

    3 dl pofiber
    2 tsk fiberhusk
    2 tsk bakpulver
    Lite salt
    250 g kesella
    1 ägg
    50 g smält smör
    En skvätt grädde (ca ½-1 dl)

    Sätt ugnen på 200 grader.

    Smält 50 gram smör. Blanda ihop torrvarorna.

    Fördela i Kesella. Blanda i ett ägg. Blanda i det smälta smöret och en skvätt grädde!

    Låt stå och fiberhusken svälla i 10-15 minuter (annars kan du få magknip).

    Knåda ihop 6 bullar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.

    Grädda i ca 15-20 minuter i mitten/nedre delen av ugnen.

    Låt svalna något, avnjut dem sedan med eget val av LCHF-anpassat pålägg!

    Detta Receptet på Pones använde jag. Dom blev inte alls flottiga, snarare lite torra, men väldigt goda. Nästa gång tar jag nog i ett ägg till och har i mjukt smör istället för helt smält.

  • Boothwalker

    Hej. Får jag vara med och leka med er?
    LCHFat seriöst ett par veckor och fuskat med socker ett par år.


    Det är rätt så enkelt att balansera när man håller i nån. Annars är det svårare... - Mowgli 5 år
  • Linda1976
    Boothwalker skrev 2011-02-20 23:48:30 följande:
    Hej. Får jag vara med och leka med er?
    LCHFat seriöst ett par veckor och fuskat med socker ett par år.
    Såklart
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Boothwalker
    Linda1976 skrev 2011-02-21 07:05:10 följande:
    Såklart
    Grejtans =)

    Nån som har tips på nåt annat än fiskgratäng jag kan äta? Har snöat in på det totalt... Äter det flera gånger i veckan. Ibland flera gånger om dagen. Eller är det lika bra att köra på nåt jag vet funkar. Är galet kräsen. Är jag inte sugen äter jag inte alls. Men fiskgratäng går liksom alltid ner. Men jag har en känsla av att jag kommer tröttna på det och sluta äta det om jag inte varierar mig lite...
    Det är rätt så enkelt att balansera när man håller i nån. Annars är det svårare... - Mowgli 5 år
  • Faile

    Nu vecka nya tag som tur är, för fy vad jag har ätit fel i helgen.


    Visserligen har allt varit lchf-godis som tex bountys men man ska ju äta med måtta och det kan man nog knappast säga att jag gjort.


    Märkte direkt att det triggade igång sockersuget, så under min viktnedgång får nog sådana godsaker vara tror jag, är lika bra.


    Nåja, har ju ätit strikt 3 veckor nu med endast detta avstamp så det får väl räknas som bra ändå.


    Sluta jiddra, börja trolla!
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**