Inlägg från: lunkentuss |Visa alla inlägg
  • lunkentuss

    Pojke i klänning?!

    Det är inte alls kränkande. Han ville uppenbarligen ha klänning o då är det ju underbart att han får ha det.
    Din kommentar var otroligt onödig, sen så behöver ju mamma inte fräsa tillbaka för det lär ju inte göra dig mer okej med att pojken hade klänning

  • lunkentuss
    Anonym (***) skrev 2011-02-24 14:07:36 följande:
    Då kunde hon väl ha sagt i lite vänligare ton att pojken valt själv att ha klänning på sig?! Inte för att jag förstår varför man köper klänning till sin son!
    Varför förstår du inte det? På riktigt alltså, om du tänker efter...
    Varför skulle han inte kunna ha klänning? För att det är ett tjejplagg, för att han är pojke?
    Vad händer om en med snopp har ett snipplagg? Absolut ingenting

    Man lär sina söner att klänning bara är fint på tjejer, varför?
  • lunkentuss
    ius lexis skrev 2011-02-24 14:15:01 följande:
    Hmmm.. fast klär man inte sitt barn i ett speciellt kön om han har klassiska "prettygirl kläder" som vita strumpbyxor och klänning? Bara att det är det andra könet.....så det ok om man klär sitt barn i stereotypa kläder men bara om det är det andra könets kläder??
    Hur menar du? Att vi säger att mamman har en dotter och en son, men bara sonen får ha klänning?
    Kan ju bara tala för ig själv, men mina döttrar äger inga klänningar (2 år o 4 år)... Skulle dom verkligen vilja ha det en dag så kommer dom få en, men inte en rosa kittyklänning utan en lekvänlig i "riktigt" tyg o i tunikamodell. Samma sak gäller om vi skulle få en son.
  • lunkentuss
    Anonym (***) skrev 2011-02-24 14:18:22 följande:
    Jag vart bara nyfiken på varför han hade klänning , och som sagt hade hon bara varit trevlig och sagt att pojken valt den själv så hade jag nöjt mig med det svaret. 

    Vadå könsroller? Pojkar är väl pojkar och flickor är väl flickor?!  

     
    Men pojkar måste inte uppfostras som "pojkar ska vara" o flickor till hur "flickor ska vara"... Dom är barn helt enkelt Alla barn ska ha samma förutsättningar o inte delas in i könsrollerna.
  • lunkentuss
    lagamba skrev 2011-02-24 14:31:34 följande:
    Hahaha jag såg barndomsbilder på min kille och undrade vem flickan på bild var, det var min kille!!!!
    OM jag blev chockad? Han hade långt hår och en klänning på sig..när jag frågade varför sa han att han hade så fint hår att de inte ville klippa av det.
    Okey det förstår jag, många småpojkar har längre hår men klänning? Än idag förstår jag inte hur det kunde vara gulligt :)
    Men om du fick fortsätta tro att det var en flicka så hade det vart gulligt?
    Hör du inte det sjuka? Hör du inte hur fel det är?
  • lunkentuss
    lagamba skrev 2011-02-24 14:45:18 följande:
    Har inte påstått att jag tyckte det var gulligt..jag kanske la upp det fel, DOM tyckte det var gulligt och därför klädde de honom i klänning. Jag frågade vem tjejen på bild var eftersom det var ett familjefoto på han och syskonen och jag undrade vem den extra flickan var på bild.
    Jag skulle aldrig klä min son i tjejkläder..som tidigare nämnt, än idag förstår jag inte varför de tyckte han såg gullig ut i tjejkläder..Nu så var han väldigt liten och var väl 2 år max kanske.
    sålänge du inte heller kan förstå hur man kan tycka att en tjej i klänning är extra söt, så förstår jag dig... Man kan ju inte tycka allt är fint s a s, men att tycka att tex klänning inte är gulligt bara för att bäraren råkar vara en pojke är bara konstigt.
  • lunkentuss
    lagamba skrev 2011-02-24 16:08:39 följande:
    Då förstår du mig inte ;)
    Ser jag en ettåring i klänning tänker jag ju inte "Gud vilken gullig klänning" utan Hon är gullig i sin klänning.
    Samtidigt som jag tycker småpojkar är supersöta i hängselbyxor och gubbkeps som är hur sött som helst!

    Sen är det såklart skillnad mellan vem som väljer kläderna, om en pojke vill klä sig i klänning så vill han ju men om föräldrarna däremot börjar klä pojken i flickkläder utan att han själv velat det är det inte ok enligt mig! Vad är anledningen?? Antar att det då även är ok för pappan att gå till jobbet i röd klänning och strumpbyxor?!!
    Ja men är det inte för det mesta så? Att barnet få ha dom kläder de vill ha? (med viss vägledning förstås)
    Klart det är OKEJ för en vuxen man att ha klänning, men dom allra flesta män har inte fått den möjligheten under sin uppväxt att lära sig att det är okej att klä sig i klänning som kille o då även lärt sig att det inte är snyggt.

    Varför är det mer okej att välja/bestämma att klä sin dotter som en flicka, men inte låta en kille ha sk tjejkläder? Man "tvingar" ju in barnet i en mall när man klär dom efter sitt kön och varför skulle det vara mer okej än att låta ett barn ta del av alla sorters kläder oavsett könet?
  • lunkentuss
    Marionettdocka skrev 2011-02-24 16:32:07 följande:
    Varför skulle de inte få en rosa kittyklänning om de vill själva?
    Jag syftar nu på ryschpysch o volanger och de klänningar med hello kitty på som JAG har sett har både spets o ömtåligt tyg = icke lekvänligt och utstrålar "titta vilken söt flicka jag är -behandla mig som en".
    Jag skulle absolut kunna köpa en klänning som är både rosa o med hello kitty på, men då ska den inte vara extremt könsstereotyp o dessutom vara i lekvänligt material.
  • lunkentuss
    Marionettdocka skrev 2011-02-24 16:32:07 följande:
    Varför skulle de inte få en rosa kittyklänning om de vill själva?
    o helst inga långklänningar alls, för det verkar bara opraktiskt. Isåfall mer åt tunikahållet så dom kan röra sig obegränsat
Svar på tråden Pojke i klänning?!