Inlägg från: Marionettdocka |Visa alla inlägg
  • Marionettdocka

    Pojke i klänning?!

    lunkentuss skrev 2011-02-24 14:19:59 följande:
    Hur menar du? Att vi säger att mamman har en dotter och en son, men bara sonen får ha klänning?
    Kan ju bara tala för ig själv, men mina döttrar äger inga klänningar (2 år o 4 år)... Skulle dom verkligen vilja ha det en dag så kommer dom få en, men inte en rosa kittyklänning utan en lekvänlig i "riktigt" tyg o i tunikamodell. Samma sak gäller om vi skulle få en son.
    Varför skulle de inte få en rosa kittyklänning om de vill själva?
    Man kan inte skörda liljor om man sår tistlar.
  • Marionettdocka
    lunkentuss skrev 2011-02-24 16:40:20 följande:
    Jag syftar nu på ryschpysch o volanger och de klänningar med hello kitty på som JAG har sett har både spets o ömtåligt tyg = icke lekvänligt och utstrålar "titta vilken söt flicka jag är -behandla mig som en".
    Jag skulle absolut kunna köpa en klänning som är både rosa o med hello kitty på, men då ska den inte vara extremt könsstereotyp o dessutom vara i lekvänligt material.
    Men om din flicka skulle vilja se flickig ut och ha en "finklänning", hade du vägrat henne det då? Varför får det inte vara extremt könsstereotypt, då förvägrar du ju henne en del av hennes valmöjligheter? Är det bättre än att förvägra en pojke en rosa tröja?
    Man kan inte skörda liljor om man sår tistlar.
  • Marionettdocka
    Anonym (omg...) skrev 2011-02-24 16:47:19 följande:
    Okej. Ni som nu vill klä era söner i klänningar, högklackat, rosa och glitter. Ni skulle även dejta en karl som bar en klänning och strumpbyxor? Själv skulle jag då inte ens tänka tanken på att dejta en man som bar trosor och klänning. Kanske stay ups på det. Nog fan vill man väl ha en karl som klär sig som en man och inte en fjolla. ungen ska väl inte behöva gå omkring i en kjol för att de ska vara jämnställt.

    Tycker de är väldigt konstigt eller kanske dubbelmoral av er som nu inte skulle kunna vara tillsammans me en man som klär sig i klänning, kjolar och använder trosor. Men att klä ett barn i de. Ja de går utmärkt.
    Jag har gjort det, men jag klarade inte av det *ryser fortfarande vid tanken på hans svarta spetstrosor med rosett* Fast jag tycker iofs det är konstigt med pojkar i klänning överlag.
    Man kan inte skörda liljor om man sår tistlar.
Svar på tråden Pojke i klänning?!