Inlägg från: anna h29 |Visa alla inlägg
  • anna h29

    Erfarenheter av Yasmin p-piller?

    Jag har mått super med Yasmin, också fått bättre hy och lite mindre behåring!

  • anna h29
    Mamsis skrev 2011-02-27 18:54:31 följande:
    Vet inte vad det beror på, men det kunde tydligen leda till blodpropp. Eller vad det nu var, något allvarligt iaf, det var många år sen jag åt dem. jag hoppas inte heller du drabbas, för jag hade gärna fortsatt annars.
    Har för mig att alla p-pillersorter kan leda till blodpropp. Därför frågar alltid förskrivande doktor om man har någon i släkten som är hjärtsjuk eller har haft blodpropp.
  • anna h29
    MrsMommy skrev 2011-02-27 19:14:38 följande:
    Jo, fast jag har hört att Diane och Yasmine är lite värre än andra piller, jag tror att risken var fem gånger större med Diane men "bara" dubbelt så stor med Yasmine, jämfört med vanliga piller. Fast om man inte har fått någon propp efter något år ligger man tydligen inte i riskzonen. Eftersom min pappa är adopterad känner jag inte till min medicinska historia på den sidan släkten, men någon sade till mig att jag inte behövde oroa mig efter något år utan proppar...
    Så kanske det är, kanske har att göra med det höga östrogeninnehållet? Det stämmer också att merparten av alla biverkningar kommer inledningsvis i behandlingen, så har man inte märkt nåt efter nåt år så är det inte särskilt sannolikt att man drabbas senare.
Svar på tråden Erfarenheter av Yasmin p-piller?