• Laura03

    400 kr i kuvertavgift?

    Brudparet kan inte säga att vi tar en kuvertavgift och behöver inga presenter.
    Presenter till bröllopsparet ses som en lyckönskning och det är inget brudparet kan förvänta sig i en sak/pryl. Man kanske håller tal, sjunger på festen eller något annat roligt. Eller bara är där för att förgylla deras dag.
    Visst köper jag en present om jag är bjuden på ett bröllopet och går. Men är så trött på alla som förväntar sig presenter eller gör avkall på något som dom ändå så inte skulle ha fått. Hysteriskt.

  • Laura03

    Man köper väl hur dyr eller billig bröllopspresent som man känner för. Presenten är en lyckönskning till brudparet. Är lyckönskan högre ju mer du betalade eller är det tanken som räknas. Skulle aldrig betala mer än 400-500 SEK för en bröllopspresent. Nån måtta får det va. Jag har själv varit med där brudparet blivit sura för att de inte fick någon present fast jag inte ens kunde komma. Jag lyckönskade dem innan bröllopet verbalt men det räckte inte. Inte heller sedan när vi tittade på deras film från bröllopet. Fick senare veta att de tyckte vi verkade ointresserade av filmen. Men vi var 15 pers barn som vuxna som kollade varav vi var det enda paret som inte hade någon möjlighet att närvara vid bröllopet. Nä brudar har sådana orimliga krav på vänner och bekanta på sitt bröllop så ibland så ryker vänskapen.
    Jag har även varit på ett bröllop/dop där festen hölls hemma hos brudparet med 25-30 gäster. Kallskuret och bröllopstårta. Bruden hade svartblommig klänning och brudgummen bytte om till piké tröja och jeans sedan de kom hem och det firades rejält och var det bästa och roligaste bröllopet jag varit på. Lite hej hopp, billigt men det bästa.

  • Laura03

    Roligt om de pröjsar 400:- så visar det sig att det är buffé mat som max skulle kosta 150:-/person. Kan man fråga vad det blir för mat?

  • Laura03

    Vadå "bjuda" till fest och ta betalt av vänner och sedan påstå att de inte är riktiga vänner som inte kommer och betalar för sig. Antagligen är vännerna lika fattiga som de som "bjuder" och det här är ju sjukt beteende av folk som bara vill ha men inte har råd. Tänk så att om alla i ens vänkrets gifter sig i år och alla ska ha kuvertavgift samt present för det tar man för givet att man ska få/ha, så skulle det bli upp mot en 5-10 tusen för ett par. Nä man bjuder (gratis är gott betala själv bestämma sin maträtt själv) Det här med kuvertavgift är ett påfund av folk som vill ha men inte har råd och som vägrar tumma på sina egna krav. Sedan att man har kuvertavgift på skolbalen är för att här är det ingen privatperson som bjuder in till bal utan kollektivet (eleverna själva på skolan).

  • Laura03

    Jag hade inte åkt om bröllopet låg så långt bort att jag måste ta in på hotell, motell, vandrarhem och en massa bensinpengar och present. De pengarna kan jag lägga på mina barn. Skickar ett kort eller ett telegram till brudparet och tycker de att jag inte är en riktig vän så behöver jag inte dem.

  • Laura03

    Haha... Högtidsdräkt. Finns ingen sådan klädkod. Smoking, jacket, frack och kavaj finns. Sedan kan man ha folkdräkt och militärkostymen om man ligger i det militära. Folk hittar på så mycket att det blir både krångligt för de själva och för gästerna.

  • Laura03

    Välvillig. I den beskrivningen du ger från Wikipedia så är ju allt det jag skrev inräknat men det är ingen dresscode. Det ger bara gästerna en förvirring om vad man ska ha på sig. Men det är frack, militärdress eller sverigedräkten. www.ne.se/sok/Högtidsdräkt+?type

  • Laura03

    Ja ska det va 400:- i kuvertavgift samt dresscode frack så blir det dyrt.

  • Laura03

    Va bjuden på ett bröllop i sommaren 2010 ca 90 mil hemifrån. Det var gratis men man fick stå för resa och boende själv. För vår familj på två vuxna och fem barn skulle det gå på runt 10.000 SEK inkl frukost två dagar middag upp och ner. Men jag kunde tyvärr inte gå pga sjukdom och var hemma på permission och mös med min 10 v bebis medan min mamma tog med sig de äldre barnen på bröllopet. Två av barnen skulle va Näbbar.

  • Laura03

    Men vem skyltar med att man inte har råd. Kommer inte Kal och Ada. Nä de hade inte råd. Det har inte med snålhet att göra utan värdighet.

  • Laura03

    Men hur vet man att någon är snål? Även om de bor i tex saltis, har lyxvilla, värsta bilen mm så kanske de lever precis på marginalen för att hålla uppe sin fasad.

Svar på tråden 400 kr i kuvertavgift?