Inlägg från: Anonym (tackar nej) |Visa alla inlägg
  • Anonym (tackar nej)

    400 kr i kuvertavgift?

    Jag skulle nog tacka nej till ett gå på ett bröllop med kuvertavgift. Faktiskt. Även fast det rörde sig om mindre pengar. Resa dit samt eventuellt boende kostar ju också. Plus present.

    Jag tycker att det hör till att brudparet bjuder sina gäster på mat. Om det sedan är korvsoppa med knäcke eller något exklusivare spelar ingen roll.

  • Anonym (tackar nej)
    Åsa skrev 2011-03-08 18:35:13 följande:
    Tror vi har den springande punkten där, med "kulturfrågan". Det handlar liksom inte om pengarna i sig, som man kan ha eller itne, utan om att ha "inträde"  för inbjudna gäster till ett eget firande. Min ryggradsreaktion är det att jämställa med att ta betalt för smörgåstårtan när du har dop eller när ditt barn tar studenten vilket inte heller känns ok för mig.
    Precis!  Vill man fira sin glädje med andra så tycker jag det är opassande att ta inträde. Jag kan nog glädjas och fira med dem på andra sätt än att betala kuvertavgift.

    Vem kommer på tanken att ta betalt av gästerna på dop och övriga tillfällen? Nej just det knappt ingen antagligen.

    Det där med korvsoppa drog jag till. Har aldrig fått det. Men däremot köttsoppa och hembakt bröd Och den var hur god som helst och bröllopet var alldeles underbart vackert Brudparet hade fixat och dekorerat massor och med en riktig fin röd tråd genom allt. All var genomtänkt och ekonomiskt hade det nog inte kostat mycket. Men sällan har man känt sig så ärad att vara en gäst som då! Så det så!!!
Svar på tråden 400 kr i kuvertavgift?