Inlägg från: Fidelis ad urnam |Visa alla inlägg
  • Fidelis ad urnam

    400 kr i kuvertavgift?

    400 kronor är ingenting och jag hade lätt betalat det.

  • Fidelis ad urnam
    lelodi skrev 2011-03-08 11:19:19 följande:
     Paren som ska gifta sig är lika viktiga för dig i ditt ungänge, klädkoden är densamma.
    Det ena har en kuvertavgift på 300 kr/person. Det är i samma stad som du bor, du kan åka kollektivtrafiken hem på ditt redan betalda kort. De vill inte ha några presenter.

    Vilket bröllop går du på?
    Det bröllopet.
  • Fidelis ad urnam
    lelodi skrev 2011-03-08 11:37:50 följande:
    Men då är det ju lika illa att "kräva" att gästen ska åka långväga och betala för sitt resande och boende. Annars kan inte den gästen komma, det blir ju inget val heller....
    Håller jag med dig om.
    Jag har varit på ett antal "all inclusive" bröllop där vi som gäster har fått betala mellan 800-1500 kr för hotellrum samt bensin för att ta sig till stället där bröllopet har tagit plats.
    På dessa bröllop har det, självklart, förväntats bröllopsgåvor.
  • Fidelis ad urnam

    I den här tråden känner man sig som lite udda som inte ens hade reagerat på om vi skulle få betala kuvertavgift för att gå på ett bröllop.

    Frågade maken igår kväll hur han hade reagerat på en inbjudan där det stod att de skulle ta kuvertavgift på 400kr (som i denna tråd) och han kollade på mig med en oförstående blick och svarade;
    "Vad finns det att reagera på?"

    Jag frågade om han skulle bli sur eller se det som ofint och han svarade;
    "Nej, av vilken anledning skulle jag bli det?"

    Vi reagerar inte på en sådan sak och ser det inte som negativt.

  • Fidelis ad urnam
    Anonym (tackar nej) skrev 2011-03-08 17:43:45 följande:
    Jag skulle nog tacka nej till ett gå på ett bröllop med kuvertavgift. Faktiskt. Även fast det rörde sig om mindre pengar. Resa dit samt eventuellt boende kostar ju också. Plus present.

    Jag tycker att det hör till att brudparet bjuder sina gäster på mat. Om det sedan är korvsoppa med knäcke eller något exklusivare spelar ingen roll.
    Ha ha ha.
    Jag startade några sådana trådar för några år sedan där jag frågade hur folk skulle ställa sig till ett bröllop med korvgrillning som "middag" och majoriteten spydde galla över det.
    De skulle minsann inte ge det brudparet någon bröllopspresent om allt DE fick var grillad korv.

    Folk verkar vara så jävla giriga. (syftar nu till korvgrillningen).
  • Fidelis ad urnam
    sextiotalist skrev 2011-03-08 18:13:44 följande:
    Jag föredrar att fira som brudparet vill, om jag skulle vilja ha middag med dans, då fixar jag det själv. Förväntar mig att andra skall fixa det åt mig.
    Jag föredrar enklare tillställningar utan kuvertavgift, kanske för att jag är totalt ointresserad av att betala en massa pengar för mat och dryck som jag inte kan styra över.
    Jag betalar ogärna överpriser på restauranter också. Max 200-250 kronor tycker jag det är värt att lägga på ett restaurantbesök.
    Men där säger du emot dig själv lite.
    1. Jag föredrar att fira som brudparet vill,
    2. Jag föredrar enklare tillställningar utan kuvertavgift, kanske för att jag är totalt ointresserad av att betala en massa pengar för mat och dryck som jag inte kan styra över.

    Om brudparet nu vill fira på ett sådant sätt som gör att de har kuvertavgift, föredrar du inte då att fira som de vill?
  • Fidelis ad urnam
    sextiotalist skrev 2011-03-09 10:44:27 följande:
    Jag är sambo och vi ger 250 max som par, precis om de flesta av våra vänner och släktingar gör.
    Jag har nog aldrig gett någon en bröllopsgåva för under 1000kr. Så det kanske är därför vi reagerar olika på kuvertavgiftssumman.
  • Fidelis ad urnam
    sextiotalist skrev 2011-03-09 10:55:57 följande:
    Jag har aldrig, förutom till vårt barn, köpt en gåva som kostar så mycket. Men nu är jag uppvuxen med att gåvor skall vara genomtänkta, men enkla.

    Trots mina föräldrars bra ekonomi fick vi inte mycket julklappar och framför allt inte dyra, inte heller fick vi flådiga presenter.

    När vi firar födelsedagar, så är det ofta en liten enkel gåva som överlämnas
    Jag är inte heller uppfostrad med att vi fick massvis med flådiga saker (5 syskon och till stora delar 1 inkomst då mamma studerade under 4 år av min tonårsperiod gjorde att det inte fanns pengar till det).
    Men jag köper ändå lite dyrare saker, det jag hittar som jag tycker passar är oftast dyrare och köper jag efter önskelista plussas det ihop tills vi når en tusenlapp.

    Vad gäller mitt egna barn, som gror så fint i min mage just nu, så kommer vi vara hårda med att familjen inte köper massvis med prylar i julklapp utan hellre en sak utav bättre kvalitet. Med många syskon så blir det en del klappar ändå.
    Lika gäller födelsedagspresenter.
    Vi kommer inte heller köpa massvis med saker utan en mer vettig sak.
Svar på tråden 400 kr i kuvertavgift?