Inlägg från: Njut av livet ta inget för givet |Visa alla inlägg
  • Njut av livet ta inget för givet

    400 kr i kuvertavgift?

    På bröllop lär det troligtvis bli många gäster och 400 kr i vardera kuvert lär ju betala deras bröllop, varför ska gästerna stå för det, möjligt det "bara" handlar om maten men varför ska gästerna stå för något alls ? Nä, vi anser inte att man gör så, det är sniket och ska man gittas ska man stå för det själv eller låta bli.

  • Njut av livet ta inget för givet
    Anonym (Reb) skrev 2011-03-06 23:28:14 följande:

    Klar Ove Sundberg varning på att begära "kuvertavgift" tycker jag.

    Jag skulle aldrig bjuda in till fest för att de ska fira MIG och låta gästerna stå för kalaset.
    Det är så dålig kutym det kan bli.

    Jag valde att strunta i ett brölopp just pga detta. Det är för mig mer en principsak än en beloppsfråga.
    Det spelar ingen roll om det är 40 spänn eller 4 tkr. Man bjuder INTE in till fest och låter gästerna betala.

    Vill man spara pengar, så bjud in färre människor då eller bjud på korv med bröd. Känns helt tokigt att med inbjudan bifoga inbetalningskort med postgironummer. Tror ni Viktora och Daniel gjorde på det viset?


    Usch och fy för sådan snålhet!


    Precis så jag oxå menade men du framförde det bättre Skrattande
  • Njut av livet ta inget för givet

    Men varför kan inte folk stå för sina egna bröllop ? Varför ska gästerna behöva betala något alls om man blir bjuden ? Tänk dom som lever på extistensminimum, är dom då inte välkomna bara för att dom inte har råd och ge pengar eller presenter till paret  ?

  • Njut av livet ta inget för givet
    Anonym (betala själva) skrev 2011-03-12 09:00:03 följande:
    Jag tycker att det är fel att planera ett bröllop som man inte har råd med och sen be sina gäster att betala delar av det. Ett bröllop kan man göra hur stort och hur enkelt man vill, det behöver inte kosta jättemycket.

    Jag tycker att det är lika fel att planera barn som man inte har råd att försörja själv utan måste ta hjälp av andra (om man blir oplanerat gravid så ska man inte tvingas till abort men att PLANERA barn när ens ekonomi inte håller för det är helt fel enligt mig). Barn och stort bröllop ÄR INGEN RÄTTIGHET även om många tror det.

    Ibland får man faktiskt vänta med sånt som man vill ha om man inte har råd med det nu, jag skulle jättegärna vilja flytta till en fin lägenhet innanför tullarna i stockholm men eftersom min ekonomi inte tillåter det nu får jag vänta, jag skriver knappast på kontraket och ordnar sen en fest för många gäster och kräver dem på kontantinsatsen.
    Ha ha ha, vilken min gästerna hade fått om du skulle skicka eller komma med kuvertavgift för kontantinsats, Mr. Greennej men alltså jag håller fullständigt med dig.
Svar på tråden 400 kr i kuvertavgift?