• Anonym (snål?)

    400 kr i kuvertavgift?

    Är inte det ganska mycket? (Det gäller alltså ett bröllop)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-06 22:39
    Med kuvertavgift menas alltså det vi som gäster ska betala för att få gå på middagen, inte vad brudparet egentligen betalade. Men om jag förstått saken rätt så "ska" den avgift man kräver av gästerna bara täcka en del av maten?

  • Svar på tråden 400 kr i kuvertavgift?
  • Åsa
    lelodi skrev 2011-03-08 11:52:43 följande:

    Eller? Visst skulle ni kuvertavgiftsmotståndare gladeligen betala 1000-lappen för soppan/tågbiljetten ner till Österlen, 500 lappen för boendet och 300 till presenten?


    Beror på. Skulle någon lägga bröllopet långt ut i buschen som medför höga kostnader enbart för att "få sitt drömbröllop" kunde det påverka min motivation att komma.  Om de däremot gifter sig i Motala för att de har släkten där eller liknande åker jag om det funkar.

    Sedan är det givetvis så att även andra önskemål från brudparet kan medföra att det finns gäster som tackar nej; vet ett bröllop där brudparet ändrade klädkod då så pass många från deras egna familjer sade rakt ut att de inte hade ekonomi att prioritera högtidsdräkt. Inser att det ekonomiskt kan finnas beröringspunkter med kuvertavgift men ser det inte som samma tydliga "inträdesavgift".
  • Åsa
    lelodi skrev 2011-03-08 12:38:00 följande:
    Jtag tror många brudpar ser festen som något stort även för sina gäster, at det ska vara allas fest. Så jäkla mycket jobb folk lägger ner på arrangemang runt bröllop är helt otrolig. Visst finns de dom som bara gör det för sin egen skull, men vårt bröllop planerade vi främst för att gästerna skulle ha en dunder-brak-fest där alla hade kul!
    Knytis på bröllop tycker jag också är helt okej.

    Och nej, vi hade inte kuvertavgift Skrattande
    Jag skrev också "i första hand" brudparets Givetvis vill ett brudpar att det ska vara en trevlig upplevelse för alla.
  • Anonym (FH!)

    1. blir du nu bjuden på ett bröllop - se det som en ära!


    2. önskar brudparet att gästerna betalar en kuvertavgift är väl det för att de vill ha sin livs fest men helt enkelt inte har råd med allt vad det innebär. Så länge de inte lagar maten själva kan man räkna med ett MINIMUM på 1000:- per person + alla andra kostnader som tillkommer med ett bröllop...
    Jag förmodar att detta brudpar inte har någon önskelista på bröllopspresenter, de vill bara gifta sig och fira det med människor de tycker om. 

    3. har du inte 400:- att lägga på din väns dag, så tacka då nej vetja!

  • lelodi

    Kul att se hur alla tänker.
    Och att ni orkat läsa alla mina inlägg med stavfel...:)

  • Jojo K

    Jag gifte mig för en och en halv vecka sen och vi hade en kuvertavgift på 400 kr. Vi gifte oss borgerligt och kände att vi ville fira med familj och vänner men vi hade inte råd att stå för hela kalaset själva. Vi bjöd ca 65 personer och hade blivit ruinerade om vi hade stått för hela kalaset. Nu var det ungefär hälften av alla bjudna som kom och vi har ingen aning om varför dom som inte kom inte kom och det spelar ingen roll. Vi ville att folk skulle komma och fira med oss och istället för att köpa bröllopspresenter så blev det en kuvertavgift. I kuvertavgiften ingick: fördrink, förrätt, varmrätt, tårta och kaffe samt 2 enheter dryck till maten. För oss var det verkligen inte så att gästerna betalade allt, den avgift som dom betalade räckte ungefär till förrätt och varmrätt.

    Om nu paret väljer att ta en kuvertavgift så tycker jag att det är helt ok. Alla har ju faktiskt inte 100 000 kr att lägga på en fest och sen är det väl upp till gästen om han/hon vill lägga kuvertavgift på 400 kr kanske då istället för en bröllopspresent på 1000 kr. Det tycker iaf jag är en bra deal :)

  • Laura03

    Haha... Högtidsdräkt. Finns ingen sådan klädkod. Smoking, jacket, frack och kavaj finns. Sedan kan man ha folkdräkt och militärkostymen om man ligger i det militära. Folk hittar på så mycket att det blir både krångligt för de själva och för gästerna.

  • Anonym

    Jag undrar lite hur ni som är väldigt anti kuvertavgift ställer sig till detta:

    Vi ska gifta oss och har sparat pengar länge för att kunna få det bröllop vi vill ha. Vi kommer inte att ta någon kuvertavgift men däremot 200 kr per person över 18 år och 50 kr per barn under 18 år. Pengarna kommer inte att gå till oss eller vårat bröllop men istället för att få presenter vill vi skänka de pengarna till barncancerfonen. Vi förlorade vårat barn i cancer för 1 år sedan och forskningen betyder så otroligt mycket.
    Så alla gäster får äta och dricka samt delta både på cermoni och fest och de betalar inget för transport från kyrkan till festlokalen och de slipper köpa present. Vårat enda krav är att de donerar 200/50 kr som vi sedan skänker till barncancerfonden. Tycker ni att det är fel också? 

  • Anonym
    Laura03 skrev 2011-03-08 14:01:13 följande:
    Det låter fint men blir ett krav.
    Ja det blir det. Får man inte ställa krav menar du?
  • Välvillig

    Personligen skulle jag föredra att betala 400 kr för en bra middag framför att bli bjuden och äta budgetmat.

    Jag förstår verkligen inte varför folk här tycker det är så hemskt att ha kuvertavgift. Får man 400 per gäst kan man bjuda fler gäster, ha en bättre lokal och bättre mat!

Svar på tråden 400 kr i kuvertavgift?