• Veladis

    Kommer nog inte vaccinera min bebis alls!

    Istället för att göra omotiverade kopplingar till PSD och vaccin, tänk istället på hur många spädbarn (och större barn) som dog innan vi började med allmäna vaccineringar!
    Visst är utgångsläget annorlunda nu än för både 100 och 50 år sedan, men likaväl finns flera av de sjukdomar vi vaccinerar mot kvar och kan utgöra en betydligt större fara än ev biverkningar av ett vältestat vaccin.

  • Veladis
    Mrs N skrev 2011-03-22 17:25:38 följande:
    Som svininfluensa vaccinet menar du? ;)
    Jag känner att det är ganska stor skillnad på ett relativt otestat vaccin framtvingat under stress och vaccin som testats, använts och utvärderats i decennier.
  • Veladis
    Mrs N skrev 2011-03-22 17:27:16 följande:
    Tack för ditt inlägg :) Har du belägg för att PSD minskat i samband med vaccinationer? Kan du rekommendera en sida eller referens som jag kan läsa om det?
    Nej, jag har aldrig sett seriös forskning som visar att PSD har ett samband med vaccinationer öht.
    Det var inte det jag skrev.
  • Veladis
    Veladis skrev 2011-03-22 17:29:08 följande:
    Nej, jag har aldrig sett seriös forskning som visar att PSD har ett samband med vaccinationer öht.
    Det var inte det jag skrev.
    Jag åsyftatde hur många barn som dog av de sjukdomar som man vaccinerar mot idag. I relation till de realtivt låga dödssifrorna i PSD.
  • Veladis

    Oavsett om läkemedelsföretagen tjänar storkovan eller ej på vaccineringar, så tjänar ju barnen ännu mer på det...

  • Veladis

    Att vara "påläst" innebär inte att man läst en massa internetsidor som stämmer överens med hypotesen man har. Att vara påläst inenbär att man tar del av mycket information och att man noga och källkritiskt granskar både informationes syfte och innehåll.

    Jag tycker också att det är intressant att man kritisierar läkemedelsindustrins vinstintresse, men hyllar naturläkemedel. Ja, för det är ju verkligen gratis, och de som framställer naturläkemedel har ju inget vinstrintresse utan vill bara hjälpa människor....

  • Veladis

    Alla de sjukdomar vi idag vaccinerar mot i det allmäna vaccinationsprogrammet kan ge många gånger fler och allvarligare skador, biverkningar och följder än vad vaccinet ger. Sen kan man komma och tramsa om att "alla jag känner som har haft kikhosta/mäslling etc har minsann klarat sig bra!". Då har man en väldigt trångsynt bild av verkligheten.
    Argumentet att vi är gjorda för att klara de här sjukdomarna och "ska" ha dem håller inte heller. Vårt immunförsvar är inte gjort för att klara allt det som vi i vårt moderna samhälle drar på oss idag. Våra kroppar är gjorda för att vandra omkring i små familjegrupper och jaga ekorrar och plocka rötter. Inte gå på öppna förskolor, shoppa i gallerrior eller bada badhus bland miljontals bakterier och virus.
    Decimerar vi vårt antal till 500 människor i sverige och flyttar vi ut i skogen och lever stenåldersliv kan vi börja prata om att inte vaccinera oss. Förutom mot stelkramp kanske.

  • Veladis
    sommarbarnen skrev 2011-03-24 22:01:57 följande:
    Utifall ni är intresserade av att läsa andras erfarenheter av vaccin
    Men varför läser du inte själv, om du nu är så "påläst"?
Svar på tråden Kommer nog inte vaccinera min bebis alls!