Inlägg från: TheMother |Visa alla inlägg
  • TheMother

    Föräldraledighet. Har arbetsgivaren rätt?

    Jag har blivit nekad i princip samma sak. Ville ta ut semesterdagar måndagar och fredagar under mars månad och tisdag-torsdag använda mig av föräldrapenning. De sa att varje gång föräldraledigheten bröts för semesterdag var 1 period, fast jag ansökte om det samtidigt
    Det var i mitt fall lönekontoret som nekade. Fast de påstod att jag bara fick ta ut 3 perioder, fast det egentligen är upp till arbetsgivaren att bevilja fler perioder om de vill det. Hon på lönekontoret hotade dessutom med att om jag tar semester så kan de dra tillbaka den och tvinga ut mig i arbete, fast semestern blivit beviljad. Pratade lite med facket och de sa att det skulle mycket till för att tvinga ut mig vid beviljad semester. Dessutom, hade de gjort det hade jag sjukanmält mig, för inte sjutton hade jag gått ut och jobbat när jag är hemma nu i mars månad för att jag har BF 2 april och dessutom jobbar inom barnomsorgen.
    För min del slutade det iaf med att jag tar ut föräldrapenning alla 5 dagar i veckan då jag inte orkade bråka vidare om det.
    Men svar JA, 1 dag föräldraledigt i veckan räknas som 1 period/gång och efter 2 ggr kan arbetsgivaren neka.
    Men som andra skriver, är väldigt osäker på om de verkligen kan dra tillbaka beviljad föräldraledighet... om nu inte det går under samma del som semestern i mitt fall.

  • TheMother
    Issa79 skrev 2011-03-22 19:43:33 följande:
    Nä det skulle vara fram till semestern. Men vi får väl propsa på att han tar 75% istället o nästa barn får han ta sammanhängande ledig tid ngt som vi ville vara snälla o undvika den här gången för det är ett så litet företag o det är inte så många som arbetar med just de uppgifterna o svårt att bara ta in ngn sådär. Så vi tänkte att det kunde underlätta för dem med. Men se det bet oss i baken.  Helst skulle han väl inte tagit ledigt alls o dragit 12 h skift som han gjorde när han var ensam. :-P
    Ja, nästa gång för ni nog göra det.
    Så går det när man försöker vara sjysst och tänka lite på sin arbetsgivare... det lönar sig inte.
Svar på tråden Föräldraledighet. Har arbetsgivaren rätt?