• Alyana

    Någon mer som hoppas få syskon 2014 eller -15?

    Här är man tidigt ute.Skrattande
    Fick nyligen vårt 3.e barn Hjärta (6 v) men vi verkar båda verkar vilja ha ett 4.e också Glad!

    Vill dock verkligen planera att få ett längre mellanrum mellan barnen, så att vi kan njuta ordentligt av den lilla vi har först. Sen har vi ju två till som ska ha sitt också. Flört 
    De är 4 år och 6 år nu.

    Trodde inte mannen ville ha ett till, men efter att jag fick livmoderinfektion nyss så blev han (efter att han förstått att jag skulle överleva...) orolig att jag inte skulle kunna
    få fler barn! FörvånadSkrattande Där ser man.... Läkaren hävdar att det ska inte ha gjort någon skillnad iaf så vi hoppas att det stämmer.

    Har 21 mån mellan första och andra barnet och det var alldeles för tätt tyckte jag.....Rynkar på näsan
    Mellan andra och tredje nu däremot så är det fyra år och fyra månader och det är såå skönt och fungerar jättebra! Glad Storebror (nr 2) älskar sin lillasyster och verkar faktiskt mogen att avstå sin plats som minst utan problem. Och det underlättar enormt att de andra barnen kan klara sig själva och acceptera att amning och skötsel av bebisen tar mycket av ffa min tid och upmärksamhet. Endast ett barn som har blöjor, behöver amma, måste ha vagn, ska bäras, inte kan prata osv.....

    Vill att lillflickan ska vara minst tre år gammal när en ny bebis förhoppningsvis kommer. Gärna fyra år!  Men helst innan hon fyller fem år.... Så att syskonen kan få växa upp tillsammans sas.

    Då blir det till att öppna "verkstaden" tidigast i juni-13 (fyller 33 då) och få syskon tidigast  i mars-14... Räknar dock med viss "tillverkningstid" och kanske ett elr två mf/ma innan en bebis kommer; så säg att våren eller sommaren-15 nånting blir bra Flört!
    Iaf före mars-16...

    Ja här svamlar man iväg!
    Är jag helt ensam om att redan planera/hoppas på ny bebis om 3-5 år?


    Nu är man TRE-barns mamma! :)
  • Svar på tråden Någon mer som hoppas få syskon 2014 eller -15?
  • Danni 83

    Hej sökte på 2014 och hittade er, ver inte om det är någon kvar här, det var ju ett tag sen ni skrev sist och ts verkar inte vara medlem längre eller`?

    vi är en familj på mamma, pappa och 2 barn. Äldsta är drygt 4 år och minsta 1,5. Jag vill gärna ha ett barn till till 2014, har precis fått en provanställning på 6 månader och vill ha fast jobb och gärna flytta till hus innan vi skaffar en trea. Just nu bor vi i hyresrätt på 3 rum och kök så grabbarna delar rum, skulle kännas bra att ha mer space också innan nästa barn.

    Planerar att börja bebisverkstaden sommaren 2013, är ju en bit kvar men jag tänker mysa med mina barn och njuta av att de blir lite större innan nästa bebis.

    Är det kvar någon här?


    Mamma till 2. Alvin juli -07, Liam maj -10. Mina hjärtan
  • Junies mamma

    Dotter är född 11 januari i år (5mån snart) å jag har vart sugen på en till sen hon va ca 3 månader, hon är mitt första barn och ja fick hf å krampade under förlossningen å hamnade på intensiven efter de sa både ja å sambon att aldrig mer men nu är vi båda sugna på en till sambon väntar gärna men ja vill nog ha en -14 faktiskt men är livrädd :(

  • LokesMammi
    Junies mamma skrev 2012-06-04 23:26:09 följande:
    Dotter är född 11 januari i år (5mån snart) å jag har vart sugen på en till sen hon va ca 3 månader, hon är mitt första barn och ja fick hf å krampade under förlossningen å hamnade på intensiven efter de sa både ja å sambon att aldrig mer men nu är vi båda sugna på en till sambon väntar gärna men ja vill nog ha en -14 faktiskt men är livrädd :(
    Va roligt! Min son är född 11 jan förra året! =)

    Du kan ju begära snitt till nästa barn.........
  • Jessica1108

    En tråd för mig! Vi är sugna på ett syskon till vår lille kille 2014. Tänkte öppna verkstaden nästa år men längtar redan hur mycket som helst! Vår lille prins är nu snart 10 månader och har väl längtat efter tvåan sen han var typ 3 veckor Men det känns ganska lagom att det blir drygt 2 år mellan dom!

  • grästuva

    Jag längtar också efter ett syskon längre framåt i tiden 2015 hade nog varit lagom att börja


    ♥ Stolt mamma till tre fina pojkar. Theo 24/12-07, Oliver 4/4-11 och Filip 11/4-12 ♥
  • Maariiia

    Här är en till som är ute i mycket god tid, haha! Hoppas på ett syskon till min dotter, född 20/6-2011, under 2014.

  • LokesMammi

    Jag ska ta ut min spiral nästa år i juni! Om jag kan hålla mig så länge! =) hehe
    Blir jag gravid då så får vi ett mars/april barn. Det vill jag ha! Då är sonen tre år när han blir storebror. Perfekt! =)


  • idasvensson

    Vi har också börjat planera.. Har två killar födda april-10 och augusti-11, då det är nästan 16 månader mellan dem.. Nu vill vi inte ha lika tätt, men ändå behålla föräldrapenningen jag har eftersom den är ganska bra.. Därför har vi kommit fram till två alternativ.. Jag får inte bli gravid för tidigt eftersom jag har gjort två kejsarsnitt och min barnmorska rådde mig att det helst skulle gå 1,5 år tills nästan gång från och med att lillebror föddes..


    Antingen försöka bli gravid nov-12 och lyckas innan maj-13, alltså innan lillebror är 1 år och 9 månader..


    Eller börja plugga till undersköterska (ska göra det efter tredje barnet annars), behålla sgi:n eftersom den blir vilande under studietiden och sen börja försöka i april-13 och så föds bebisen i januari-14 eller senare. Vi vill helst ha ett vinter/vårbarn eftersom jag var höggravid på sommaren förra året och tyckte det var väldigt jobbigt. Och sambon vill inte att barnet ska födas sent på året, vilket jag iofs inte bryr mig så mycket om.  

    Låter det krångligt? Det tycker jag också ibland, men nu tror jag att jag räknat ut det rätt.. Jag är en riktig planerare ;)

  • Beckys

    Jag hoppar in här också om det är okej

    Jag och sambon fick vår dotter i mars -10, och har den senaste tiden blivit extremt bebissjuka..

    Sambon har precis fått ett jobb, och jag ska börja plugga nu i augusti, och jag kommer plugga i 3 terminer. Så till jul -13 kommer jag vara färdigläst.

    Vi vill gärna flytta till hus innan nästa syskon kommer, har bestämt oss för att hyra ett hus först eftersom det ligger på ungefär samma kostnad som lägenheterna här.

    Så som det ser ut just nu så blir det att vi börjar försöka tidigast i oktober -13. Jag hoppas även på att få ett arbete, typ helg, under tiden jag studerar som jag sedan kan börja på i större skala när jag pluggat klart så jag får upp min SGI.

    Både jag och sambon fyller 24 detta året, och vill ha en bättre grund för syskonet än vad vi hade för vår dotter som är p-piller barn. Vi var båda arbetssökande när hon föddes och har haft det rätt tufft ekonomiskt och känner att det är något vi gärna slipper gå igenom igen..

    Är bara roligt om man får andra att prata med om sin längtan och planering, många i vår omgivning förstår inte hur vi kan börja planera nu när vi inte vet hur det ser ut i framtiden.

    Kan även tillägga att vi planerar bröllop till nästa sommar

Svar på tråden Någon mer som hoppas få syskon 2014 eller -15?