• Zinfandel
    Lully Hill skrev 2011-04-07 22:45:35 följande:
    Hej,

    Till alla gamlingar (som jag).  Min doktor verkar ändå vettig. Han sa följande om min ålder:
    I vår ålder så skall man inte göra IVF på vilken cykel som helst. Alla våra cykler är inte lika bra. Vi kanske bara har någon cykel per år som är bra. Det hör till åldern och hormonvärden kan ändras från cykel till cykel. Därför skall jag ta FHS och Östradiol test 2 dag i cykeln och meddela honom samma dag. Beroende på värdet bestämmer han om vi kör den cykeln eller inte. Jag måste alltså ha medicinerna redo hemma. Resultatet av IVFbehandlingen är mycket beroende på hormonvärdena dag 2. 
    Låter hur klokt som helst! Det är ju därför som vi får så olika resultat och så tror vi och anklagar oss själva att det är ålderns fel, i själva verket är det nog som du säger att cyklarna varierar. Såklart att åldern påverkar också men inte överdrivet på några månader, då är det nog snarare varierande cyklar.
  • Zinfandel

    Vad glad jag blev att Avalie drog igång denna tråden igen! Ja Lully Hill, hur gick det? Jag är under utredning nu men A Beer Clinic är snart mycket aktuell...

  • Zinfandel

    Avalie: underfunktion sköldkörtel & lätt psoriasis, inte väldigt allvarligt alltså men tillräckligt. Mina värden är perfekta. Just nu har vi gått igenom alla andra potentiella faktorer och gjort en vaginalutredning, kör hela uteslutningsmetoden Flört Jag har tagit Levaxin, Prednisolon & Trombyl ett tag. Nu funderar vi på att vända oss till CFC i CPH istället och eventuellt även A Beer. Däremot tycker jag att det är lite för dåliga resultat på alla som ger sig på LIT/Ivig så jag vet inte riktigt om det är värt det..?!

    Varför gör du inte hysteroskopi i Sverige? 

  • Zinfandel
    Avalie skrev 2011-07-30 19:47:49 följande:
    tydligen så kan hysteron som görs här vs athen inte jämföras. den i athen är mkt mer omfattande. samt de hittar oftRE avvikelser där läkarna i sverige inte ser ngt.
    Jaha, som vanligt då..... Skrikandes

    Vad är det du har för immunologisk åkomma? Vad har du gjort för behandlingar?
  • Zinfandel

    Nicole: oj vad roligt att du trots allt har så lätt för att bli gravid, det sporrar mig som är några år yngre!! Ja, ta Trombyl med detsamma Glad

  • Zinfandel

    Hej Lully!

    Jag har också funderat av och an på Dr G. Jag tror absolut han är seriös men visst är detta en jättemarknad. För mig handlar det mer om det är värt det? Javisst, är det värt det, särskilt om man visste att det blev barn av det... Men alla dessa behandlingar i vår ålder (jag är några år yngre än du) med allt vad det innebär så är jag tveksam. det är tyvärr för få svenska patienter som lyckats och det gör att jag tvekar inför hela den processen. Jag är också villrådig!

  • Zinfandel

    Ja du, man får pausa mellan striderna Flört Jag ägnar också en del tankeverksamhet på vem och vad man ska tro på. Jag vet ju en hel del saker som svenska läkare bara avfärdar men kan det verkligen gälla allt detta? Vi pratar ofta hemma om var gränsen går, var och när den ska sättas men såklart är den flyttbar. Det är allmänt känt att många länder ligger långt före Sverige i fertilitetssammanhang men jag vet inte om jag är berdd att ge mig i kast med det. Kanske om jag hade varit 35. Nånstans så får man kanske inse att lyckas det nu så är det en otrolig, magisk bonus men lyckas det inte så är frågan hur mycket man kan påverka naturen. Det är en ganska stor insats ändå. Vi grubblar vidare... Tack för dina tankar, skönt att känna att fler resonerar likadant!

    kram

  • Zinfandel

    Bling: skönt att höra att så många trots allt lyckas!! Ja, det är nog lättare att säga att det är värt det när det väl lyckas. Men när man är 40+ och står inför den processen så är det kanske inte lika självklart, det är mycket annat fysiskt som sätter stopp då. Emellenåt vill jag göra allt som står i min makt, andra stunder är jag osäker på om det är värt det, ingen vet ju fakiskt hur det pverkar varken mamma eller barn. Men jag är glad att så många lyckas och är fortfarande mycket hoppfull!

Svar på tråden Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.