• callimero

    Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.

    Bling - vad tar de för hysteroskopin i Aten?

    Jag har gjort så många försök och de säger samma sak till mig, slemhinnan ser såå fin ut. Och inga problem i livmodern,d et skulle vi sett på alla VUL.

    Men det fungerar inte. Kan så klart vara mina gamla ägg men har fått fina embryon. Nu har vi pga pengabrist och för att testa något annat gått över till insemination med donerad sperma i Köpenhamn. Ska göra ett sista försök nu. Men efter förra så fick jag en konstig, tunn ljusröd mens på max 2 dagar. När jag frågar om det kan bero på slemhinnan får jag bara svaret - Det kan bero på många saker.

  • callimero

    Känner igen dina tankar Lully Hill - vem ska man lita på? Och är man i hög ålder finns inte tiden att göra hur många undersökningar, eller vela fram och tillbaka heller. Det stor problemet är att hitta någon som intresserar sig och vill hjälpa utan att ruinera oss. Känns som en omöjlig ekvation.

  • callimero

    Har läst om stora variationer gällande dos på Prednisolon. När vi gjort ivf i Falun har de ordinerat 10 mg.

  • callimero

    Kan instämma med vad din BM sa Zinfandel. Vi har gjort 9 st IVF på Sophiahemmet och för varje gång jag kom med studier och forskning kring detta blev läkarna mer och mer irriterade. Istället för att se det som intressant med frågvisa, pålästa kunder/patienter bev de bara rädda och illa till mods kändes det som. Antog en "lilla gumman" attityd och påpekade gång på gång att de bara går efter evidensbaserade metoder. Suck.

    Likaså efter besök hos samma sjukhus endokrinolog - det där var inget han befattade sig med. Han kontrollerade TSH, T4 och T3 - punkt slut.

  • callimero
    Kurreburre skrev 2011-08-08 11:50:40 följande:
    Det här med immonulogiska problem tror jag starkt på! Tyvärr gör ju inte många läkare i Sverige det :( Men det finns iaf något som har samband med det, en forskning vid Linköpingsuniversitet som visar på att vissa inte "passar ihop" alltså att vissa spermier stöts bort medans andras inte. Man e liksom immun mot tex sin egen partners spermier men om man använder spermier från en annan man, en donator, så funkar det.
    Den här forskningen presenterades som en nyhet när ESHRE häll sin årliga kongress i Sthlm i juli, men nu hittar jag inte den :( Inslaget va saknade också en del information tex vad läkaren hette som blev intervjuad minns jag.

    Vi i Barnlängtan deltog på den stora Europeiska kongressen, men många av talarna på föreläsningarna va faktiskt från USA.
    Om ni vill och orkar så finns alla föreläsningarna att se i efterhand på ESHREs hemsida:
    www.eshre.eu/ESHRE/English/Annual-meeting/Sto...
    Intressant Kurreburre! När jag frågat om detta på Sophiahemmet bortfärdade de det som en skröna.
  • callimero
    Lully Hill skrev 2011-08-09 11:24:02 följande:
    Jag känner igen det från Carl von Linnekliniken!
    Efter 3 IVF:er med jag tror  ca 10-15 toppfina embryon för FET (jag tappade räkningen för jag fick så många) satt jag och grät och frågade doktorn om man verkligen inte kan göra något mer?? "Nej det är bara att försöka, det har bara att göra med äggen trots att de ser så fina ut!" Men det var ju inte sant!!
    Varför, varför, varför kunde det inte ha skrivit ut Prednisolon el Trobyl och testat det på mig?!
    Själv visste jag ju inte då att det kunde hjälpa men de kunde väl ha föreslagit det!
    Det måste handla om prestige eller något i den stilen annars är de ju rent okunniga i ämnet!
    Finska, Danska kliniker skriver ju ut dessa preparat!
    Ja det är vansinne. Självklart beror mycket på äggen och brister i kromosomuppsättningen när vi blir äldre, men att ALLT skulle hänga på äggen? Jag begriper inte hur de seriöst kan fortsätta att hävda detta.

    Det går bra att proppa oss fulla med höga hormondoser, men att ge oss Trombyl etc är helt otänkbart.
  • callimero
    mrs Elliott skrev 2011-08-09 11:42:55 följande:
    Kände samma ska när vi försökte ..skitfina ägg men bara misslyckanden och de kunde inte hitta några fel på mig .Vi gjord pga manlig inf. Min mamma som är ssk sa detta med immunförsvaret jättetidigt . Jag har alla symptom på det ,aldrig sjuk och stela leder ,orolig mage osv. Läkare på kliniken bara viftade bort det ,men jag fick trombyl ,men det hjälpte inte heller.
    Vad säger läkarna om den manliga faktorn till er? Vi har samma problem, men det konstaterades bara och så all fokus på mig.
  • callimero

    Ja Zinfandel - min enda förklaring är tyvärr det sorgliga, för att de inte idds. Inte orkar. Inte behöver.

    För det är prestige att erkänna att det finns behandlingar utöver dessa standardmetoder man kör med men som kräver mer kunskap av klinikerna och läkarna. För att så många av oss barnlösa är helt i deras händer och tyvärr litar till fullo på de besked vi får och inte läser på, ställer krav och ifrågasätter.

    För att det är en mycket lönsam bransch med massvis av köande, desperata par utan att de behöver vidga vyerna.

  • callimero
    Zinfandel skrev 2011-08-10 08:43:41 följande:
    Jag funderar såklart vidare över vad lösningen kan vara, öka dosen kortison? Fragmin? A Beer Clinic? Dr G?
    Det är så frustrerande att behöva gissa sig till olika insatser, att vara sin egen Dr! Jag har nu efter mitt halmstrå insemination med donator börjat ta Trombyl och 10 mg Prednisonol. Men har ingen aning om det är bra eller dåligt. Förra försöket tog jag detsamma + Fragmin. Fick så konstig blödning efter minustestet, ljusröd och väldigt sparsam i 1,5 dag. Funderar på vad som händer med min slemhinna.

    Hade jag varit 33 istället för 43 så hade jag flugit världen över för att göra alla undersökningar.
  • callimero

    Hej i tråden, hur går det för er alla?

    Läste denna artikel i dagens DN: www.dn.se/nyheter/vetenskap/livmodern-mer-an-...

    Mycket intressant och stödjer teorin om att göra sk inplantationsärr som de gör hos Serum i Aten. Jag skulle väldigt gärna vilja testa detta inför nästa försök. Artikeln är inte i sin helhet på nätet. Det skrivs om att många kvinnor blir gravida just efter en skrapning, att man testar att irritera slemhinnan med en kateter likt vid en cellprovtagning i god tid före IVF. Detta ska göra att slemhinnan då reagerar och tömmes på immunologiska ämnen innan IVF.

    Första gången jag ser det skrivs på riktigt om immunologi inom svensk forskning. Som de alltid nästan skrattade åt bla på Sophiahemmet.

  • callimero

    Oj Castor! Grattis! Och jag har ett cellprov som väntar... Förvånad

    Detta är något  jag har funderat på väldigt mycket. Har gjort 12 IVF med fina embryon och det vill bara inte.
    Nu är jag på vippen att knappt ens orka fundera på fler försök. Men fick lite hopp. Har läst en hel del om slemhinnans vikt, att en det lyckas bättre med FET just för att slemhinnan är opåverkad av en massa hormoner finns det också teorier om .

    I vilket fall var min gyn väldigt intresserad ochsvarade att det dom beskriver är en endorett, ett litet prov som tas från livmoderslemhinnan när man misstänker ngn elakartad förändring som man vill ta prov på. Inget komplicerat utan det kunde de göra åt mig.

    Fick svar från CFC och där kände de till detta!
    www.copenhagenfertilitycenter.com/behandlingen/livmoder-priming.htm
    www.copenhagenfertilitycenter.com/nyheder/news-165.htm

  • callimero
    HollyGolightly skrev 2012-10-25 11:46:30 följande:
    Tjejer, googla på "DN livmodern" så får ni upp den som första träff.
    Märkte länken ej fungerade, men som sagt googla.
  • callimero
    Zinfandel skrev 2012-10-25 12:40:22 följande:
    Tack Holly!

    Jag är helt förbluffad. Är detta en nyhet..?! Behöver man ens vara läkare för att komma på att slemhinnnan och livmodern kan vara betydelsefull?! Det är sjukt skrämmande..... Förvånad  
    Nej - det är ju en äggkläckningsmaskin.
  • callimero
    CurlyRed skrev 2012-11-02 07:39:00 följande:
    Callimero - såg ditt inlägg ovan om DN artikeln. Du ska inte göra som vi och kontakta Peny på Serum i Aten och boka in Hysto inkl inplanterings snitt? Vi åker nästa helg😉. Har precis som du många IVF/fet bakom oss (3 IVF och 4 FET). Finns ju fler tjejer här på FL som gjort detta och sen blivit naturligt gravida efter många misslyckade IVF. Kram❤
    Jo jag är bra sugen på det! Jag fick mens idag och måste bestämma om köra nu igen eller vänta. Jag har fyllt 45 så tiden tickar. Har dessutom svårt men en massa tjänsteresor utomlands (tyvärr inga till Aten) att pricka in en månad då jag kan vara hemma länge nog för att kunna göra försök.

    Är det någon speciell tid i cykeln man ska besöka Serum? Hur många dagar går åt? Spännande att ni ska dit snart!
Svar på tråden Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.