• Hoppfull10

    Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.

    Lully Hill skrev 2011-08-02 10:04:03 följande:
    Hej alla!
    Kul att ni är igång i tråden igen!!!
    För min del har det inte hänt så mycket. I våras var jag inne på att göra en IVF på egna ägg och samtidigt göra immunterapi i Athen. Det som Lifeclinic i Athen, Dr Dimitri Papanikolau, har ordinerat för min del är Prednisolontabletter och Intralipid transfusion. Jag är ju trotsallt gammal i sammanhanget (45 år) så chanserna är inte så stora. Typiskt nog fick jag problem med mensen. Har hakat upp sig flera cykler i rad. Konstigt jag som alltid varit som en klocka! Kan det vara stress, omedvetet? Eller så blir det så här imin ålder. Jag är alltså inne på att skippa IVF med egna ägg och gå direkt på ÄD. Alla jag pratar med säger att jag skall spara pengarna till ÄD, bara CFC i CPH och Athen doktorn är villiga att göra IVF på mig. Chansen skall vara obefintlig.

    I vart fall så väntar jag nu på ÄD i Finland. De har sagt att de kan ha en donator klar tidigt i höst :))  
    Tillsammans med det så måste jag få till immunbehandling annars kommer det inte att gå. Jag har gjort en ÄD förut som misslyckades.  Jag var inne på att ta hjälp av Dr Gorgy i London men han ville göra ungefär 100 olika ytterligare prover, samt LIT. Jag vet inte om det är behov av det egentligen. Känner mig lite villrådig kring det.  Hur skall jag göra? Är det bara ett sätt att tjäna pengar? Hur seriös är han egentligen? Det försenar ju prosessen, tar tid, är stressigt, förutom att det kostar en massa! Jag har redan gjort prover i Athen som kostade ca 8000 kr.
    Jag är som sagt lite villrådig och funderar hur jag skall göra. Har haft fullt upp med semester och inköp av ny segelbåt så jag har förträngt allt men måste ju bestämma mig nu. Skall man göra allt på en gång med Dr Gorgy eller lyssna på Athendoktorn och bara göra det han ordinerat? Han säger att det är onödigt med fler prover med mina problem (ägget fastnar inte) och att behandlingen är i stort sätt densamma. Han gör inte LIT.   

    Undertiden äter jag massor av fiskolja som lugnar immunförsvaret, folsyra, samt Fertile XX.  (Dr Dimitri har ordinerat detta för IVF).

    Hälsningar LH
    Hej Lully Hill!
    Själv är jag 46 år och och efter 9 missfall och diverse inseminationer och IVF i Sverige blev jag gravid på första äggdonations försöketSolig Är nu i v.30. Jag valde AVA-kliniken i Riga eftersom åldersgränsen där är 49 år och väntetiden kortare än AVA-kliniken i Finland. I Finland är det 46 års gräns och eftersom jag var 45 år när jag påbörjade behandlingen kändes det lite stressigt om det inte skulle gå vägen första gången. Jag kan bara säga till dig som min svenske läkare sa: "spara pengarna och satsa dom på äggdonation istället för då är chansen större". Framförallt för dig och mig som inte har så många år på oss. Sedan kan jag råda dig att gå på akupunktur för att hjälpa äggen att fastna. Jag gick på behandlingar i några månader innan ÄD och fick det dessutom innan och efter ET i Riga.

    LYCKA TILL!
    Hälsningar Hoppfull 10-e gången gilltGravid
  • Hoppfull10

    Hej Lully!
    Den Barnmorskan jag hade på Mödravårdscentralen var ett riktigt stolpskott och ställde helt idiotiska frågor. Ex."Har dom tagit några prover på donatorn, så hon inte har några sjukdomar ?" Ursäkta men tror hon att bara för man gör äggdonation utomlands så plockar dom in en narkoman eller hemlös från gatan utan att ta några prover. Goddag Yxskaft!
    Här i Göteborg får man som tur är gå  på Specialistmödravården när man gjort äggdonation så efter v.12 blev jag överflyttad dit (annars hade jag bytt barnmorska på MVC). Jag har en helt underbar barnmorska nu. När man gjort äggdonation kan man ha en liten förhöjd risk att få havandeskapsförgiftning och graviditetsdiabetes, men å andra sidan är missfallsrisk och risk för Downs syndrom inte högre än donatorns ålder.
    Angående frågor om min ålder har jag inte fått det så många gånger. Det känns som att alla har varit så genuint glada och positiva för min skull. Under alla mina missfall, inseminationer, IVF mm har jag bara talat med ett fåtal personer inte ens de närmaste. För min del hade jag gått under om alla släkt, vänner och kollegor vetat, för då hade jag börjat gråta så fort jag träffat dom. P.g.a att inga visste kunde jag i släkt och vänners sällskap och på jobb få en liten tidsfrist där jag fick något annat att tänka på. Hade aldrig fixat att få missfall på morgonen och gå till jobbet några timmar senare om folk vetat om vad som hänt. Nu när det gått bra än så länge denna gång har jag kunnat berätta vad jag tidigare gått igenom. Jag har även berättat för flera att jag gjort äggdonation. (Till andra har jag sagt att jag haft många missfall och att jag fått barn genom IVF). Jag tror att det är viktigt att  barnet får reda på det vid ett tidigt skede, så det blir naturligt för barnet. Har sett på Carlanderska här i Göteborg att det finns barnböcker som man kan läsa. Och det är väl få barn som är så planerade och efterlängtade om man gått igenom det vi gjort. Barnet är ju mitt biologiska barn, men ej mitt genetiska. Mitt stora problem har varit att i Lettland är donatorn anonym, Men jag bad dom anteckna att donatorn gärna får kontakta mig. Det kan ju vara så att donatorn eller hennes barn någon gång i framtiden behöver någon form av donation och då vill jag att den möjligheten ska finnas. Sedan är det ju så att man får reda på så mycket om donatorn i Lettland: hårfärg, ögonfärg, längd, vikt , intressen, utbildning, ålder ,så skulle mitt barn vilja veta något i framtiden så känns det som om man har tillräckligt med information för att gå ut i tidningen och efterlysa.

    Solig -hälsningar

  • Hoppfull10
    Zinfandel skrev 2011-08-03 13:54:08 följande:
    Ja, det är just det reproduktionsimmunlogin handlar om, att våra kroppar stöter bort alla främmande "föremål", så som virus, bakterier och då äv spermier/embryon. Jag har ett högeffektivt immunförsvar så därför är jag heller aldrig sjuk men jag blir dessvärre inte heller gravid. Det är sådana antibehandlingar som utför vid tex A Beer  Clinic, i Aten & i London. Den kanske även är våra blodgrupper som inte ens matchar, en annan diskussion.
    Hej Zinfandel!
    Känner igen det där med högeffektivt immunförsvar. Jag har visserligen blivit gravid, men vad hjälper det när det resulterat i missfall vareviga gång. Jag blir heller aldrig sjuk (eller nästan aldrig ska jag väl säga, det brukar vara många många år emellan), det var därför jag ville ha och fick prednisolon. Vissa anser att prednisolon är bra vid upprepade missfall, då det kan bero på överaktivt immunförsvar. Vid sista inseminationen i Sverige när jag för första gången använde prednisolon blev jag tyvärr inte gravid. Då jag kände att jag inte hade tid att göra ytterligare inseminationer eller IVF (och riskera fler missfall) p.g.a ålder gjorde jag äggdonation i Riga, men jag är övertygad att prednisolonet gjorde nytta då jag denna gång är gravid i v.30Solig
  • Hoppfull10
    Zinfandel skrev 2011-08-03 21:11:56 följande:
    Har man överaktivt immunförsvar så brukar inte ÄD heller hjälpa eftersom 100% av embryot då är okänt för kroppen. Så antagligen beror det på annat, kanske dina ägg eller matchningen. Vilken dos Pred tog du?
    Hej!
    Men det är väl därför dom oftast ger prednisolon utomlands för att det ska hjälpa vid överaktivt immunförsvar. Det var i alla fall därför jag bad att få det redan i Sverige. I Sverige tog jag 10mg/ daq, men blev tyvärr inte gravid den gången. I Riga fick jag ordinerat 5mg x 2 / dag.
  • Hoppfull10
    Zinfandel skrev 2011-08-03 22:38:03 följande:
    Härligt att höra att det lyckades med så låg dos Skrattande
    Hej!
    10 mg /dag är väl en ganska normal dos som såväl svenska som utländska läkare skriver ut vid upprepade missfall om jag har förstått det rätt.
  • Hoppfull10
    Lully Hill skrev 2011-08-04 22:59:32 följande:
    Hoppfull10!
    Hur länge har/ska du äta Prednisolon enl din ordination och när började du ta dem? Var det innan ET?
    /Lully
    Hej Lully!
    Första gången jag prövade Prednisolon i Sverige började jag i samband med Gonal-F, alltså ca 2 veckor innan ägglossning. Den gången började jag tyvärr störtblöda 8 timmar innan ägglossningssprutan, så då var det bara att avbryta all behandling. 2-a gången jag åt det i Sverige började jag istället samma dag som insemination
    och slutade i samband med minus.
    När jag gjorde äggdonation i Riga började jag i samband med ET (samma dag) och åt det t.o.m v.12 inklusive nedtrappning.
    SoligGravid
  • Hoppfull10
    Lully Hill skrev 2011-08-09 20:06:21 följande:
    Nej det är inte spermierna utan embryot som försöker fästs i livmodern som attackeras. Det är väl då det "invaderar" kroppen och kvinnans immunförsvar skall tagga ned men så sker inte. Det går inte för så fort embryot försöker "gräva" ett litet hål i slemhinnan så attackeras det. Vissa lyckas att fästa och växa lite men stöts sedan bort. Hos dessa blir det upprepade missfall. Min doktor försökte förklara det som ett frö som försöker gro. Vissa gror lite men det blir aldrig tillräckligt bra "rötter" för att de ska kunna leva vidare. Klassiskt är att alla dessa kvinnor blir befruktade, oftast känner sig gravida fram till mens sedan upphör känslan och mensen kommer. Min doktor säger att en kvinna KÄNNER när hon är gravid. Alla de gånger man knt så har man troligen blivitbefruktad men så dör embryot och mensen kommer. Det skall vara klassiskt för oss.
    Hej Lully!
    Det där med att alla kvinnor känner att de är gravida stämmer inte. Flera gånger när jag trott att jag varit gravid har jag inte varit det och alla gånger jag varit gravid (10 gånger)har jag trott att jag inte varit det förutom min första gravididet när jag misstänkte att jag var gravid (var då i v.5). Sista gången var jag övertygad att jag inte var gravid, men nu är jag i v.32. Har inte känt något förrän i v.22 denna gång då sparkarna började. Fram till dess tog jag ultraljud vareviga gång jag var hos barnmorskan eller läkaren p.g.a att jag var orolig då jag inte hade några symtom.  När jag säger att jag inte känt något inkluderar det självklart inget illamående, inga bröstspänningar, ingen viktuppgång (i v.31 hade jag gått upp mindre än 1 kilo) mm.
  • Hoppfull10
    jessica1979 skrev 2011-08-12 07:03:45 följande:
    Jag har beställt boken nu iaf så det ska bli spännande att läsa! Hoppas den är hyggligt lättläst.

    Jag kan redan ha frågat det här, men är det någon här som haft kontakt med fertilitetscentrum på Carlanderska i Gbg?
    Hej!
    Jag gick på fertilitetscentrum på Carlanderska innan jag åkte till Riga för äggdonation. Måste säga att personalen på Carlanderska är helt underbara såväl läkarna som barnmorskorna (har väl träffat de flesta under de två år jag gick där).
  • Hoppfull10
    jessica1979 skrev 2011-08-13 16:46:36 följande:
    Pratade du med dom om det här med immunförsvarsproblematik (eller vad man kallar det)? Hur ställde sig de till det isf?
    Jag sa att jag hade läst att prednisolon kunde hjälpa vid upprepade missfall, så jag bad att få det, vilket jag fick. Då upprepade missfall enligt vissa kan bero på överaktivt immunförsvar, så behövde jag ju inte säga mer. Tyvärr blev jag inte gravid den gången utan valde på grund av ålder att göra äggdonation utomlands istället.
  • Hoppfull10
    Lully Hill skrev 2011-09-05 13:08:53 följande:
    En fundering som jag har:

    Jag har aldrig, aldrig drabbats av vinterkräksjukan trots att jag varit utsatt ett par gånger.
    Kanske inte har något samband med överaktivt immunförsvar, men vill bara kolla om det kan ha det.
    Hur är det med er? Har ni haft det?

    (Peppar, peppar ta i trä )
    Har heller aldrig någonsin fått vinterkräksjukan...har varit utsatt för den vid många många tillfällen.
  • Hoppfull10
    Nikki GBG skrev 2011-09-19 15:29:28 följande:
    jag ska på läkarbesök om 14 dagar eftersom jag har diabetes typ 1 och inför sånna läkarbesök tar de massa blodprover på mig för att se så allt är bra. undrar om det syns på dessa prover att jag tar progesteronsalva och prednisolon (kortison)???
    då lär jag kanske få en utskällning av min diabetesläkare för att jag självmedicinerar..?
    men vad fn ska man göra när man fått 2 missfall på raken och inte orkar med fler!!
    Tänk på att inte ta prednisolon hela tiden. Om du tar ett grav. test som är negativt ska du sluta med prednisolonet.
Svar på tråden Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.