• Lully Hill

    Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.

    Jag började med sprutorna när cykeln började efter hysto men om något måste åtgärdas eller tas bort och det görs under hyston kan jag tänka mig att man måste ha en läketid först!

  • Lully Hill

    Jag gjorde det på CFC, samma ställe som där jag gjorde IVF. Jag gjorde bara en check up och allt var bra så jag tog inte bortnågonting.

  • Lully Hill
    Den Den lilla M skrev 2012-02-06 13:31:14 följande:
    Tack för alla tummar. Var på vul idag och och såg ett litet pyre på ca 21mm med hjärtslag och rörelser. Kändes otroligt skönt, längsta graviditeten hittills iafGlad. Var 8+5 -> 8+6 idag enligt min gyn vilket stämmer exakt med mina egna beräkningar.
    Lilla M, vilket underbart besked! Njut nu! Kram
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Välkommen Mettebus! Läs min historia på min presentation! Det här är helt klart rätt spår för många av oss oförklarligt barnlösa. Köp också boken Is your body babyfriendly? av Alan E Beer. Finns på nätet! där får du mycket info. Enl boken kan ca 80%av de barnlösa hjälpas med immunbehandling!

  • Lully Hill

    Välkommen Ossi! Ja gå in på Lifeclinics hemsida. Kolla min presentation, där finns fler länkar till info!

  • Lully Hill
    Fru xx skrev 2012-02-08 10:00:11 följande:
    Om man har immunologiska orsaker till att embryon inte fäster kan väl Prednisolon hjälpa? Vi har precis gjort vår första ÄD i Finland efter många försök med egna IVF behandlingar i Sverige, alla med minus. Dontorn gav 16 ägg varav 15 var mogna, 11 av dessa befruktades normalt, 9 av dessa blev bra embryon (3-dygns odling), så nu ruvar jag på 2 embryon och vi fick 7 embryon till frysen! Vi är såklart jätteglada över det fina resultatet såhär långt men även lite chockade faktiskt. Vi var aldrig i närheten av så bra resultat vid våra egna IVF och fick aldrig något till frysen. Mannens simmare är ju desamma, så nu står det ju rätt klart att det måste ha varit mina ägg som inte var så bra helt enkelt. Hoppas nu att det går vägen hela vägen! Har fått Prednisolon av läkaren i Finland. Tog Prednisolon 10 mg per dag från början, när jag började med Progynon (östrogen) för att bygga upp slemhinnan. Nu från ET och fem dagar framåt har jag fått ökad dos Prednisolon till 30 mg per dag, för att täcka in tiden då embryot/ embryona ska fästa, sedan ska jag minska till 10 mg per dag igen. Tar även Trombyl, Progynon och Progesteron.
    Hej fru xx,
    Ja Prednisolon kan hjälpa lite och särskilt vid äggdonantion sägs det vilket säkert beror på att då är det främmande celler både från mannnen och en annan kvinna som immunförsvaret kan reagera på.
    Men har du förhöjda värden av NK-celler eller annat iimunproblem med ett överaktivt immunförsvar så hjälper oftast inte bara prednisolon. Huvudbehandlingen är då dropp med Intralipider eller gammaglobein och/eller annan immunmedicin som Humira etc. Prednisolon tas sedan som stöd till huvudbehandlingen.
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Fru xx skrev 2012-02-08 17:04:52 följande:
    Tack för ditt svar LullyHill! Vad är NK-celler? Hur vet man/får man reda på ifall man har annat immunproblem? Mina standardprover för fertilitet har varit normala och allt har alltid sett "jättebra" ut vid alla undersökningar och VUL. Ska försöka ruva lugnt nu men ifall det inte fäster nu med ÄD och två bra embryon insatta så vet jag inte vad jag ska ta mig till. Livmoderslemhinnan var perfekt, 17 mm och 3-skiktad. Känns som ingen i sjukvården bryr sig eller vill utreda vidare. Allt handlar bara om standardprover och standardlösningar. Man har liksom fått sina tre landstingsförsök med IVF och ifall man inte blev gravid då så fick man liksom klara sig själv, ingen vidare utredning eller behandling. Det är för bedrövligt!
    Jag har gjort 5 IVFer tidigare med bra och många ägg och 2 ÄD och inget har fäst! Man har heller inte hittat något fel på oss eller ge oss någon förklaring.
    När jag kontaktade en fertilitetsklinik utomlands, Lifeklinik, som jobbar med immunbehandlingar sa doktorn att "sådan otur har man bara inte" !! Har man inga konstaterade fel, haft bra ägg och spermier och inte heller lyckats med äggdonation så är det mycket troligen ett bakomliggande immunproblem.

    Vi gjorde då ytterligare en IVF, med egna ägg trots min ålder på 45 år ,och med immunbehandling så fäste det vid första försöket! Det som aldrig har fäst tidigare!! Nu är jag i vecka 18.

    Tyvärr måste man söka sig utomlands för ordentlig utredning och behandling. Läs på min presentation så hittar du info där.

    NK-celler är Natural Killer cells, dvs mördarceller i immunförsvaret som attackerar och dödar embryot innan det ens hinner fästa. (eller ger upphov till upprepade missfall). Ju fler ET man gör ju duktigare blir NK-cellerna att söka upp och döda embryot. Fungerar som vid en vaccination. Immunförsvaret lär sig att attackera influensavirus, bakterier och i vissa fall även embryon (som ju innehåller främmande celler från mannen).  
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Tack! De finns i Athen och jag kan verkligen rekommendera dem. Doktorn är mycket duktig och sympatisk! Det finns en tråd här på FL med flera av oss tjejer och har kontakt med Dr D på Lifeclinic.

Svar på tråden Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.