• Lully Hill

    Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.

    Jag eller hur Ninninn! Man blir glad att det faktiskt äntligen finns en förklaring till "det oförklarliga" eller "oturen" etc. och att det finns doktorer som kan hjälpa och tar en på allvar! Sen är det trist att hjälpen inte finns i Sverige! Men hellre lägga pengarna på en resa och detta än på flera hopplösa IVFer el ÄD!

  • Lully Hill

    Ninnin, jag är ganska säker på att Dr D i Athen skulle säga att ditt problem är immunologiskt! Jag tror han skulle säga att ni är superfertila men ditt immunförsvar har i hjäl embryona! Jag tycker du ska be om journalerna, översätta dem, maila honom el London och berätta din historia! Du behöver nog inte göra IVF så det behöver inte bli så dyrt!

  • Lully Hill

    Hej vänner!
    Jag har lite IVF medicin jag kan skänka bort. Det går ut i juli 2012 så jag hinner inte använda det. Följande finns som jag kan skicka:
    23 doser a 75 UI/ml Fostimon
    15 doser a 75 IU(+ 1 ml injektionsvätska) Menopur
    7 st färdiga sprutor  Orgalutran 0,25 mg/0,5 ml

    Inboxa mig om ni är intresserad av något!


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Bling1975 skrev 2012-03-19 15:02:36 följande:
    Ja, Dr D är väl på life clinic där många gör immunutredningar. Penny jobbar på Serum som är en IVF klinik där man bland annat testar för dold klamydia och gör hysteroscopy i samarbete med ett sjukhus.
    Helt rätt Bling!
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Bling1975 skrev 2012-03-24 10:21:02 följande:
    Om min gravidhjärna inte är ute och cyklar är väl det kromosomproverna man gör på båda parter i en mf utredning.

    Det är nu bara 6 dagar kvar tills jag äntligen efter 7 år av sorg ska få snusa på en egen bebis.
    Härligt Bling! Baby
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Mettebus skrev 2012-03-23 22:23:57 följande:

    Tänkte bara tala om att vi varit hos dr G i London i onsdags. Fick tyvärr inget jätteförtroende för honom eller kliniken; tyckte det kändes stressat och nonchalant. Vi hade förberett med tidigare provesultat, historik etc och skickat dessa i förväg till dem men han hade inte ens sett dokumenten och hade ingen aning om varför vi sökt oss dit, trots att jag varit väldigt klar med det i både brev och telefonsamtal. Dessutom pratade han oerhört snabbt och liksom i förbi oss i hög fart och verkade inte det minsta intresserad av att vi skulle hänga med i hans tankebanor eller resonemang. Eller att han för den delen skulle behöva dra ner på talhastigheten för oss som inte har engelska som modermål; det kändes liksom mer som om de var intresserade av våra 2040 pund än av oss.

    Vet någon om (och i såvall var och hur) man kan göra "sperm DNA fragmentation" och "male karotyping" i sverige; vi kände oss som sagt rätt överkörda och skinnade och framhärdade därför i att försöka göra dessa tester hemma. Antagligen ett misstag som kommer tvinga oss till ytterligare en Londontrip framöver, men just i det läget kändes en minskad utgift på 400 pund rätt ok.

    Vi hoppas naturligtvis att det första intrycket skall förbytas i en god och fungerande relation, samt att eventuella fynd kan behandlas. Men den skeptiske maken blev ju inte mindre misstänksam efter denna upplevelse...   


    Hej Mettebus,
    Tyvärr hade jag jag samma intryck då jag hade en telefonkonsultation med Dr G initialt. Jag fick betala 150 pund för det. Jag hade mailat över mina journaler och bokat tid. Han hade inte läst ett skit!! Jag blev riktigt sur!
    Jag har god engelska och hade läst på ordentligt men Dr G pratade bara på om vilka prover jag behövde ta ytterligare.Skulle kosta oss minst 10 000 till. Flera av dem hade jag dessutom redan tagit hade han kunna se i mina journaler.   Samtalet tog 20 min och gav mig inget. Jag hoppas verkligen det blir bättre för dig i kontakten med honom. Kanske att du till och med ska säga till honom vad du förväntar dig av honom! Lycka till!
    Varje litet steg är ett steg framåt
Svar på tråden Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.