• Zinfandel
    tjorven01 skrev 2011-10-25 19:10:01 följande:
    Däremot äter jag zero sugar sedan ett halvår tillbaka pga besvärlig candida som ju oxå sägs vara en orsak till infertilitet bortsett från immunspåret.
    Äter du ingen skinka, buljong, krossade tomater eller knäckebröd, menar du..? Imponerande i så fall!
  • Zinfandel

    Ni är så underbara, tack! Det gläder mig verkligen! Hjärta

    Tjorven har fullständigt rätt ang tsh. Däremot ska man betänka några små viktigheter. Dels är vi individer med olika förutsättningar, därför är det svårt att sätta ett gemensamt målvärde. Men väldigt många studier har visat just 1,0-1,5. En del i den gruppen har ändå symptom så som Tjorven säger beror det mycket på hur man mår. Tyvärr hänvisas det oftast till referensgrupper, dvs ett snitt bland befolkningen (ofta kvinnor och män i alla åldrar), inte "35 år som vill bli gravid". 1,9 hade jag försökt sänka, särskilt om ni tar hormoner som till råga på allt kan öka tsh. Tar man sen kortison så kan det sänka tsh men tyvärr jämnar det inte ut sig.. Dessa faktorer (ålder+infertilitet+hormoner) känner ofta inte allmänläkare eller immunologer till. Det kan också vara bra att veta att kvinnor, dubbelt så ofta som män, dessutom har antikroppar mot sköldkörteln.

    Slutligen så publicerades ifjol en undersökning (4123 kvinnor) av Peter Kovacs, en grupp tsh <2,5, en grupp tsh 2,5-5, den senare gruppen hade dubbelt så många missfall som den förra. Dessutom: "The risk for missacrriage increased by 15% for each 1 mIU/l elevation of the TSH level om the basis of logistic regression analysis". 

  • Zinfandel
    Tinzu skrev 2011-10-26 23:08:38 följande:

    Idag ringde läkaren upp mig, det hade blivit något fel igår så jag var inte med på listan

    men hon ville iaf att det skulle tas prover för koagulering och jag tror hon pratade om immunförsvaret också, men det kanske hade med blogkoaguleringen att göra.. mamma har haft blodpropp och min ena syster har det med, så det var läge att göra det testet, sen är det även dags att dra iväg på IVF utredning  


    Mycket bra!! Det här med genetik är klurigt. Blodproppsrisk kan vara ärftligt men måste inte vara det. Men i din situation är det lysande att någon tar tag i det och gör testerna!
  • Zinfandel

    Det är ju det som kan vara problemet, tsh-värdet är hyfsat ok men under behandling stiger det för högt. Trots Levaxin & kortison (om verkar dämpande på tsh) steg mitt värde med 0,9 enheter under senaste behandlingen. Som jag skrev tidigare så hade jag satt in Levaxin på allt över 1,5 om man är +40 och vill ha barn.... Men då gäller det att finna en mycket medgörlig läkare Obestämd 

Svar på tråden Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.