• Akville

    Kombucha - te svamp kultur

    Användning av kombucha finns dokumenterad under 200-talet f.v.t. i Kina. Namnet Kombucha kommer från den traditionella koreanska läkaren Kom-bu som introducerade drycken till den japanska kejsaren Ingyō 414 e.v.t


    Kombucha och hälsan


    Hårda vetenskapliga bevis för att kombucha har medicinska egenskaper är det ganska mager med. Bakterierna och jästsvamparna tillverkar vitaminer och innehåller mineraler, aminosyror och annat nyttigt. Samtidigt är en riktigt gjord kombucha fattig på energi. Kombucha har därför en hög näringsdensistet, vilket gör att det helt klart hör hemma bland våra nyttiga livsmedel.


    En teori är emellertid att kombucha hjälper lever att göra sig av med gifter. Det finns ett visst stöd för det. I boken Analysis of Kombucha Ferments av Michael Roussin pekar författaren på att kombucha innehåller D-glucaro-1,4-lacton.


    D-glucaro-1,4-lacton hämmar ett enzym som tillverkas av bakterier i vår matsmältningen. Genom att hämma enzymet får levern möjlighet att snabbare göra sig av med gifter. Hur stor praktiskt betydelse detta har för vår hälsa är inte särskilt undersökt.


    En riktig ”boost” för:


    Magen (för matsmältning, mot gaser) Immunförsvar (ökar näringsupptaget i tarmen) Vikt (stabiliserar och kan öka ämnesomsättningen)
    Jag har använd kombucha i över ett år.... mår toppen..
    har tappat 5 kilo fast var inte åverviktig men bara lite knubig :)

    (Ni kan googla för mer information.)

    Finns det fler Komuchas fans här?
    alla är välkomna här.. dela med sina erfarenheter av kombucha..
    Jag har scooby(kombuchas mamma svap) att sälja om ni är intreserade..
     

    Undrar varför ingen har startar Kombucha tråd tidigare när det är riktig hälsobomb!!!!! 
  • Svar på tråden Kombucha - te svamp kultur
  • Akville

    hade sånt  förstoppning sista tiden, ont i hela magen ..
    på morgonen innan frukost tog två glas svamp dricka .. 
    OHHHH vad härligt!!! det känns så skönt i magen nu...

    tack lilla kombucha..

    live saver!!!! 

  • Akville

    Healthy Kombucha tea is tea that represents all the nutritional characteristics of Kombucha tea. So in addition to beneficial, tannins, flavonoids, catechins, polyphenols, and antioxidants (which is found in various degrees in all tea), healthy Kombucha tea also contains beneficial yeasts, bacteria, and organic acids (glucoronic being the most talked about lately).

    A healthy Kombucha culture is a culture that continues to either grow in size and/or thickness or produces another layer of culture (commonly and affectionately called a baby), on top. A healthy culture should also produce healthy Kombucha tea. So in this example one feeds the other (talk about a circle of life -take that Lion King!). Now eventually a culture will reach a stage where it does need to be discarded - so the idea that a culture lasts forever, is true in the concept that it will produce offspring (there's that baby word again), so that the concept of culture should withstand the test of time. This is perfectly normal.

  • Akville
    Gå ner i vikt med Kombucha Kombucha helps with digestion (which in turn helps with weight loss) Kombucha helps with satiation due to its astringency/sour taste (which cause people to be more satisfied with smaller portions.. which in turn helps with weight loss). Kombucha helps as a REPLACEMENT to bad habits (for example replacing your daily soda with a kombucha reduces sugar, calories, and chemicals in your body,,,, which in turn helps with weight loss).
  • Akville
    Occasionally the tannins and yeast in your brew will become so overpowering that no matter what you do, the taste of you kombucha will be too "vinegary" tasting.
     
    For many this is a simple sign of over fermentation. 
     
    But it is not always that simple.  You see if you have been brewing for a few batches, there is a little trickle down effect that will cause your brew to become this way slowly over time (kind of like your hair growing, you do not notice it day to day, but a few weeks go by and out of nowhere BHAM,, time to get a haircut.)
     
  • Vanessa74

    Hej Akville!

    Undrar om jag kam få köpa scoby of dig?. Jag kan komma o hämta den,bor själv i Hässelbystrand.

  • Marja47

    Hej någon som vill dela med sig av sin kombuchasvamp?Tungan ute Nu är jag tillräckligt inspirerad för att sätta igång.

Svar på tråden Kombucha - te svamp kultur