Inlägg från: Lallamen |Visa alla inlägg
  • Lallamen

    Vad händer tiden efter samsovning?

    Vå yngste samsov med oss tills han var 4 ungefär. Det var inget medvetet val utan det bara blev, fjärde barnet orkade vi liksom inte hålla på och bängla med utan vi följde minsta motståndets lag  ungefär I och med att vi alla trivdes med det så fanns ingen anledning att försöka få honom att sova i egen säng. Under de första 2,5 åren sov dessutom storasyster i en säng bredvid. 

    En dag ville hon ha eget rum och när H var fyra ville han också ha "eget" rum, dvs flytta in till syrran. Nu fyller han snart sex år och han dyker upp ibland på nätterna. Även brorsan som är 9 dyker upp då och då och alla fyra vill gärna somna i vår säng om de har svårt att somna  eller så. Ibland leder vi tillbaka dem, ibland vaknar jag avv att jag sover skavfötters med mig själv för att få plats och ibland lägger sig någon av oss vuxna i en annan säng. 
    I backspegeln är det enda jag ångrar gällande sovandet att vi höll på och kämpade så med våra två stor killar för att få dem att sova i egen säng/rum. I och för sig var de året/ dryga året då de slutade samsova med oss men varför i hela fridens dag lät vi dem inte sova kvar tills de var "färdiga" kan jag känna. Det är så kort tid det handlar om, nu har jag en lång elvaårig drasut och kan inte fatta varför vi försökte få honom att "bli stor" så fort - det klarar han alldeles utmärkt på egen hand och det är fantastiskt att få se.

    Om ni alla sover gott (och jag sover fortfarande väldigt gott med min sexårings hand på min kind *ler*) så finns det ingen anledning att ändra på det. Rätt vad det är vill barnet själv prova att sova i egen säng eller i alla fall ha en egen säng i ett eget rum. Det är bara att lyssna på barnet och försöka hänga med

Svar på tråden Vad händer tiden efter samsovning?