• chiqita

    30+ som kämpat mer än ett år för syskon

    Hoppar in med ett grattis till Upp i det blå!!! Hoppas det går vägen nu

  • chiqita

    Hoppar in..
    Sweetie: vi har också translokation i familjen. Det är jag som har en balanserad mellan 9 och 15.. Verkar som att en translokation kan ta sig lite olika uttryck om det är han eller hon som har det, av det jag fått med mig från att googla.. I tillägg varierar det visst med vilka kromosomer som är inblandade.. Har inte fått med mig om du testat dig eller så, men om du vill prata med någon om tankar och funderingar får du gärna inboxa.. Kram!

    Grattis JLP. Håller tummen att det går vägen och vad skönt med sådan uppföljning

    Hoppar ut igen..

  • chiqita

    Gabi: Så spännande läsning! Jag blödde innan plusset med Agnes. Det var bara det att det liksom inte kom igång med det stora skyfallet, mer som en dagen innan om du förstår.. Efter tre-fyra dagar utan att det blev mer tog jag ett positivt test. Efter det blev det småblödningar någon dag. I dag finns en snart fyraårig tjej i huset Håller tummen för dig!

  • chiqita

    Hej Marrissen: välkommen till tråden. Jag är den som skapat den men är numer bara gästspelare som skriver ngn gång då och då.
    Tänkte bara höra, efter så pass många mf har ni blivit utredda? Hoppas det går bra denna gång!

  • chiqita

    Hmm, jag åt extra stark d-vitamin när jag blev gravid och har läst efter att det rekommenderas vid svårighet att bli gravid.. Det går ju emot varandra om man dessutom rekommenderas folsyra när man försöker.. Jag menar om de tar ut varandra typ..

  • chiqita

    Äggdonation på Åbo - Hoppar in med ett litet tips jag fick av min kusin i sommar. Hon fick gå igenom en äggdonation då hon kom in i tidigt klimakterium. Eftersom hon nästan var 40 vågade de inte chansa och tog kontakt med Avakliniken i Åbo. Det är en privatklinik men kostnaden fick de täckt av försäkringskassan, vet dock inte hur det gick till. Men det intressanta är att de visst inte har 40-årsgräns i Åbo. Dessutom verkar de finnas en del ägg där.
    Deras son liknar både lite på henne och pappan så de gjorde nog en bra match när de valde ut äggen. Det enda hon vet är längd, hår- och ögonfärg har jag för mig. För dem gick det som tur var på första försöket så om de vill finns det fem ägg till i frysen.
    Vet att ämnet varit lite uppe i tråden så tänkte att jag skulle tipsa.

    Lycka till alla goa!

  • chiqita

    Tt80: så tråkigt att du platsar här inne. Förstå mig rätt. Kom att tänka på min svärmors väninna som hade likadant. Hon gjorde en blodmineralanalys som visade att hon hade brist på zink om jag inte minns fel. Efter att ha tagit tillskott i ett halvår försökte de igen, blev gravida och fick en dotter. Kan ju vara en mineralbrist som ställer till det för er? Kram!

  • chiqita

    Sweetie: !!!! Fy vilket tråkigt besked. Skönt ändå att få svar. Vet att translokationsrisker skiljer sig individuellt. Vi fick ändå "bara" 33% risk att det går galet och därefter 6% risk att det inte blir missfall utan en graviditet som med Tindra... om det kändes mycket då så är det en nål i en höstack efter att jag läst hur det är för dig.
    Er son är verkligen ett underverk och så glada ni måste vara att han finns, ännu mer nu.. Jag är så ledsen för er skull.
    Kanske känns mycket nu, men om landstinget godkänner äggdonation finns ju ändå en chans att det går åt rätt håll. Önskar dig mest möjligt lycka till. Kraaaaam!

  • chiqita

    Trodde väl aldrig att jag skulle skriva detta men jag och mannen har börjat prata om en trea. Vi vet ju inte om vi får till det och om vi ens lyckas bli gravida igen så blir det moderkaksprov och hela köret ännu en gång, eftersom jag har en balanserad translokation att slåss med. 
    I Januari tar jag ut staven, Kommer väl inte riktigt att räknas som kämpare då med en gång även om jag vet att det blir en slags kamp oavsett om det går fort eller tar lång tid att bli gravida (om vi kan), men om det är ok hänger jag gärna lite i utkanten av tråden i a fall.  
    Kramar! 


    (¯`°? Vår snutta kom 2/7-09, lillebror 2/4-2012.. *kärlek* ?°´¯)
Svar på tråden 30+ som kämpat mer än ett år för syskon