Inlägg från: Bebis i februari |Visa alla inlägg
  • Bebis i februari

    Torticollis - jag blir knäpp!

    Min dotter är 9 veckor och har också torticollis. Vi har varit hos sjukgymnast och fått övningar men det är rätt svårt att träna för hon spänner sig precis som du beskriver att din dotter gör. Jag förstår dig verkligen att du börjar bli knäpp på justerandet av huvudet. Vissa dagar känner jag mig helt paranoid över hur hon har huvudet och rättar till och rättar till.. Men jag vill ju bara att det ska bli bra.

    Undra hur mkt som spontant blir bättre? Eller måste man aktivt träna bort all svaghet?

  • Bebis i februari

    Jag har tänkt på stödkrage. Man ska nog inte ha det på dagarna för då blir nog muskulaturen svagare och risken finns väl att barnet lutar sig helt på kragen. Men på natten tror jag att det vore bra. Jag ska fråga sjukgymnasten nästa gång!

  • Bebis i februari

    Jag tycker att lättaste och effektivaste sättet att träna är att bära henne vågrätt i famnen och vinkla huvudet i rätt riktning (rakt fram alltså) med hjälp av min arm. Då stretchas det verkligen och man kan hålla på länge. 

    Har ni några andra tips på bra träning? 

  • Bebis i februari

    Det är så skönt att höra att för de allra flesta blir det bra till slut och det lugnar! Tack för ditt inlägg!

    Jag har frågat runt lite i bekantskapskretsen och det verkar vara många som har haft barn "med en favorit-sida"  och att det har växt bort av sig själv så jag fattar egentligen inte varför jag tycker att det är så himla hemskt att min dotter har det.

    Det märks rätt tydligt när hon ligger på magen att hon bara vill titta åt höger. Man ska ju ha allt roligt på den svåra sidan men det är inte alltid tillräckligt. Idag kom jag på att även göra den lätta sidan tråkig men en kudde. Det hjälpte en hel del faktiskt! Hur kul är det att titta in i en kudde liksom!

  • Bebis i februari

    Mårrhopan - Vad skönt att ni börjar se framsteg! Då blir väl träningen också roligare kan jag tänka mig.
    Min dotter hade också olika öron när hon föddes. Ena stod ut mera och andra helt tillplattat. Hon fixerades redan ca v 33 och föddes 41+4 så hon låg ju trångt länge. Jag böjer och rättar till när hon sover och det är ju mkt lättare då. Men nu har jag lite dåligt samvete.. Har haft massor att göra och tyvärr har träningen försummats... Skärpning!

Svar på tråden Torticollis - jag blir knäpp!