• hymafr

    McDonalds mat till barn

    Min 17-åring är uppvuxen på McDonalds - mat!

    Innan ni hänger mig så kan jag börja med att berätta att hon har högfungerande autism och då hennes funktionshinder bl a inneburit att hon fått väldiga utbrott (pga svårigheter att kommunicera fram vad hon menar) så har vi gjort allt för att "medicinera" hennes omgivning, vilket bl a inneburit att hon fått äta på McDonalds så ofta hon velat (tryggt och igenkännande).

    Hon är nu fullvuxen och har ett BMI på 20,3 (alltså helt perfekt)

    Hon äter vanliga hamburgare (alltså ingen dressing), äppelpåsar (kanske pommes 3 ggr/år) samt (tyvärr) läsk. (Men har aldrig haft några hål i tänderna - kanske pga att hon inte är så förtjust i godis)

    Hon har säkert ätit 10 hamburgare i veckan i 10 år och gillade McDonalds även i yngre år, men då kanske vi bara åt där 1-2 ggr/vecka.

    Jag vill alltså avliva myten om att man blir tjock av McDonalds-mat.  Det finns alternativ där för de som inte vill bli feta.

  • hymafr
    Mariohn skrev 2011-05-10 10:40:21 följande:
    Då vill jag upplysa damerna om att man kan vara pinnsmal på utsidan och smällfet på insidan. Det är kranskärlen som drabbas och det kan de göra även om man ser ut som en modell på utsidan. Det är vanlig allmänbildning och det är direkt dunderkorkat att förlita sig på att allat är ok bara det ser bra ut utanpå. 
    Jo, det känner jag till.
    Men VAD i min dotters diet anser du är farligt?
Svar på tråden McDonalds mat till barn