Inlägg från: Jamtlandstaus |Visa alla inlägg
  • Jamtlandstaus

    40+ som äntligen är gravida - igen

    Inga flytningar har ökat och vi ska till MVC på tisdag så jag försöker sitta lugnt i båten och bara flyta med.
    Det som händer händer ju hur som helst och jag kan inget göra åt det.

    Många motstridiga känslor och tankar flyter upp till ytan. Det kan kännas som lika bra om vi skulle mista det, vi har ju ändå så mycket att göra med ett renoveringsobjekt till hus, en ny lite valp, en tonåring och inte är jag purung heller...
    Å andra sidan en längtan efter att få vara med en sista gång, att jag få vara med om det här underverket en gång till, vara gravid, snusa på nyfödd, amma, vara med en lite människa på deras utveckling osv.

    Nej happy thougts är vad som gäller nu! Solig Har ju inte direkt tappat några av de få gravsymtom jag haft.

  • Jamtlandstaus

    Igår var vi hos MVC. Kändes urskumt att sitta i väntrummet helt omringad av alla vänta-barn-tidningar. Då det är semestertider så blev vi "halvt" inskrivna. Ett hälsosamtal plus.
    Vi blev informerade om vad som gäller i vårt län ang fosterdiagnostik, här finns inte ens moderkaksprov. Men BM skrev en remiss så kanske kan vi få det i Umeå eller Uppsala men hon trodde kanske inte riktigt det. Dessutom måste vi välja om vi vill ha KUB först, visar det på mer än 1/200 så får vi inget fostervattens-/moderkaksprov även om vi vill eller om vi vill gå direkt på FVP/MKP.

    Idag har jag dessutom en riktig neg-dag. Ska vi verkligen börja om med leksaker o barnsäkring överallt o barnpassning jämt.. Herregud, om tre år får jag börja övningsköra med sonen o då ska jag ha en två-åring oxå...
    Barnsjukdomar o dagis...
    Å huset som behöver renoveras totalt...
    Vad har vi gjort...

    Just idag lockar knappt inte ens föräldraledighet...

    Hur tar man beslut i allt?? : (

  • Jamtlandstaus

    Håller med om att känslorna pendlar! Just idag vill jag inte alls men tar inga beslut grundat på en dags neggande.
    Ska sova på saken!
    Jag är nyss 40 fyllda jag med. Har inte kommit lika långt som du, är i v7 bara. O till skillnad från dig så har jag inga små barn utan en 14-åring. Så jag har kommit så långt ifrån småbarnsåren.

    Känner du inte att kuratorssamtalet har hjälp dig alls?
    Vad talar för och vad talar emot?
    Om du skulle ta beslutet att avsluta graviditeten så tror jag att du kommer att ha grundat det beslutet noga och kan därmed resonera med dig själv om skuldkänslorna kommer, tror du inte det??

    Det kan ju oxå vara så att husbyggande och flytt och den påfrestning ni har med endast ett gemensamt rum bygger upp den panik du känner. Kom ihåg att praktiska saker har en förmåga att lösa sig!!

    Viktigt är att fråga dig varför du från början ville ha ett till barn. Där kanske svaret du söker ligger...
    Kram

  • Jamtlandstaus

    Vi har krisat lite efter att verkligheten kom ikapp oss men vi har nu "landat" och åker med : )
    Jag måste säga att jag känner mig inte särskild gravid... Mina färgade flytningar kan fortfarande dyka upp o jag blöder även lite om jag behöver göra nr2 o är det minsta trög, så nu blir det ganska mycket mer fibrer på filen...
    Det enda som "skvallrar" är brösten.
    Jag kan bara hoppas att allt är ok! :-/

  • Jamtlandstaus

    Skönt att blödningen är över för dig! Hur mår själen?

    Jag försöker att tänka att det är positivt att jag har så lite symtom, vill försöka undvika att hamna i orons klor. Men visst skulle det vara skönt att få veta om det verkligen är någon där inne...som lever.
    Ska ändå ringa i morrn o boka av KUB-tiden o boka om till FVP/MKP o då tänker jag passa på att fråga lite.

  • Jamtlandstaus

    Jag har nu bokat FVP, MKP görs inte här o remiss till universitetssjukhuset görs bara om genetiska avvikelser finns i släkten... Å det gör det ju inte. Provet blir i september nån gång.
    BM jag pratade med kändes ganska likgiltig o hon sa att flytningar/små blödningar så här tidigt i graviditeten är normalt o inget man kollar upp om det inte är förenligt med kraftiga smärtor...
    Så jag får helt enkelt vänta o se. Det är ju ett ganska hälsosamt liv att vara gravid så om det skulle visa sig att det inget blir så har jag behandlat kroppen väl under tiden.

  • Jamtlandstaus

    Hallå, har ni fullt upp med semestrande där ute i sommarSverige?
    Vi spenderar semestern hemma med takbyte o golvläggning i år...
    Tiden flyter iväg o nu har jag bara en vecka kvar, sambon har bara veckan ut. Önskade vi var lediga längre!

  • Jamtlandstaus

    Vet inte om ni är kvar här i tråden, verkar som jag får hålla dialogen här med mig själv ; )

    Tyvärr lämnar jag er här (om ni är kvar) har MF på gång : (

    Lycka till tjejer!

  • Jamtlandstaus
    LyckligaLee skrev 2011-09-15 10:23:31 följande:
    Hej! Nu är jag tillbaka här på min egen trådstart efter missfall i juli. Gravid igenSolig. Känns väldigt nervöst att skriva här, när jag nyss testat positivt och bara är i v 4-5. Ingen ren lycka denna gången, inte heller så mycket oro... men missfallet och läkarens info om att över 50% av alla graviditeter slutar illa när kvinnan är över 40 tar ner en på jorden. Jag är nyss fyllda 42. Så först skall man hoppas att det växer och gror, att det hänger kvar. Sedan skall man oroa sig för mkp som jag tänker göra... Bara att låta tiden ha sim gång alltså. Jätteskönt då, att hitta stöd, tröst och kloka ord på denna trådenGlad
    Tjuvläser här fortfarande och drömmer om att kunna återvända snart jag med!
    Kul att se dig här i din tråd igen!!
    Är det verkligen så illa att över 50% slutar negativt??Förvånad
    Vägrar tro på det! Flört För dig går det nu bra!!
  • Jamtlandstaus
    LyckligaLee skrev 2011-10-04 12:30:56 följande:
    Suck... säg den lycka som varar... har varit väldigt konstig i magen senaste månaderna. trott att det berott på stress. Tänkte uppsöka läkare men det blev inte av då missfall kom emellan. Men då jag fortfarande inte känner igen mina "toabesök" bokade jag en tid på vårdcentralen för att beskriva mina symtom. Kom just därifrån och har fått med mig det overkliga beskedet att det kan handla om tjocktarmscancer... Nu skall jag lämna bajsprover varje dag i en vecka, sedan koloskopi och annat. Känner mig helt stum inombords Gråter.
    Men vännen, hur kan dom sätta den eventuella diagnosen bara genom att höra dig berätta? Ta inte ut något i förväg utan vänta på fler ingångsvärden!
    Jag hoppas att det är annat och att det är just det som dom kommer fram till.
    Stackare som behöver gå igenom detta men bra att dom kollar upp dig!
    KramHjärta
Svar på tråden 40+ som äntligen är gravida - igen