Inlägg från: Jamtlandstaus |Visa alla inlägg
  • Jamtlandstaus

    40+ som äntligen är gravida - igen

    Svagt positivt på stickan i morse : ) Tar ett nytt på tisdag o hoppas då vara fullvärdig "medlem" i denna tråd ; )...igen.
    Måtte allt gå bra denna gång!!! Har inga nämnvärda symtom ännu men lite tydligare blodådror på brösten har jag nog.

  • Jamtlandstaus

    Nytt test taget å nu var det inga tvivel!! Jag är gravid igen! Så nu kan jag koma tillbaka till tråden på riktigt o inte bara som en u-båt ; )
    Jag har inga uppenbara symtom. Det enda nya är att jag är varm som en kamin, speciellt på kvällarna. Har höjt min kroppstemperatur till 38grader, kan det verkligen vara sunt det?? Men jag undrar om jag inte hade så i somras oxå men att det stabiliserades...
    Å andra sidan vill jag inte att något ska vara likt sist för då gick det ju åt skogen...:-/

    BF 7 juli, evigheter bort

  • Jamtlandstaus

    Tack för välkomnandet

    Igår gick vi upp på en fjälltopp å förlovade oss : )
    Det var väldigt tufft o flåsigt på väg upp men sen tog vi det lugnt! Gjorde eld o lagade mat å njöt i solen!
    Kan man ta ut sig så att det skadar det lilla fröet? Nog måste det väl mer till??

    Känner lite ömhet i brösten förhöjd kroppstemperatur, annars inget... Något "vanligt" gravsymtom skulle kännas tryggare...

    Håller tummarna för er i morrn Lyckliga Li! Berätta gärna sen hur det gick till o hur det kändes!
    Jag ska kolla upp med den enda privata kvinnokliniken här i stan i morrn vad man kan få för undersökningar den vägen. Vill helst oxå göra MKP då man gör det tidigare!

    Sagatula, ni har det verkligen tufft!! Förstår ju att ni måste orka men fattar inte hur ni gör det! All styrka till er! Hoppas dina fogar håller sig i schack!! Å besvärliga sammandragningar redan nu kan väl inte vara bra?! Vilken vecka är du i? Det finns ingen möjlighet för dig att få ersättning från FK å gå ner i arbetstid eller inte jobba alls?

    Tror att vi "duktiga" 40+ behöver lyssna lite mer inåt på oss själva o hur vi mår...kanske..
    Kram o go'natt!

  • Jamtlandstaus

    Tack för grattis!! Känns mysigt med ett "gemensamt band"!

    Skönt att MKP nu är gjord o fy tusan för den förkylda sköterskan som hade ovettet att sprida runt sina äckliga baciller!!

    Jag har ännu inte ringt MVC. Vill undersöka vad som finns på den privata kliniken först. Känns inte som bråttom med MVC annars. Tänker då rakt inte gå på något meningslöst hälsosamtal först i alla fall. Har ingen lust heller att ha den BM som vi hade i somras o som jag hade med sonen för 15år(!) sedan... hon kändes inte direkt uppdaterad

  • Jamtlandstaus

    Jag kanske kissar några fler gånger på dagen o brösten har börjat bli lite större (I like!) å lite ömma, känner mig lite mer svullen i kroppen men annars tycker jag symtomen är väldigt få o diffusa. Kan ju oroa mig lite för det men kan ju inte göra annat än att vänta å se tiden an. Är bara i v6 så än kan mycket hända.
    Även om det lät lite otäckt så skulle jag helst göra MKP i stället för FVP bara för att det sker tidigare. Men i vårt landsting får man bara MKP om man har kromosomfel i släkten.. å det har ju inte vi. Tror att det är en kostnadsfråga då detta endast görs i Umeå eller Uppsala för vår del.
    Å efter en del googlande har jag förstått att det inte går att göra privat i Sverige

  • Jamtlandstaus

    Fast jag oroar mig jättemycket för att behöva göra en abort sent... för vi är helt överens om att vi gör abort om det visar sig vara ett sjukt foster.
    Jag menar, fostret är 6cm i v.12! Obestämd

  • Jamtlandstaus
    nallepuh2 skrev 2011-11-09 10:58:41 följande:
    jag känner mig milt sagt förvirrad kring testa eller inte testa...
    Jag vet helt enkelt inte vart jag står och hur jag vill göra. Skulle jag göra KUB och det skulle ge mindre bra värden så ska man ju helst vara beredd att ta fvp, men det tas ju så sent och innan man fått besked är ju bebisen rätt stor...  så då talar det helst för MKP eftersom man kan göra det tidigare i grav, men det finns inga kromosomfel i släkten så det går ju bort.....Är också rädd för missfallsrisk.
    Vill också komma till "insikt" som andra här i gruppen har gjort.
    Fast i vissa landsting får man välja mellan MKP och FVP utan att behöva ha kromosomavvikelser i släkten, kan vara värt att kolla upp.
    Hur ställer sig mannen till proven? Om ni behöver ett bollplank finns det ju kuratorer på MVC/kvinnokliniken som ni kan be att få träffa. Tror inte att det är ett lätt beslut för någon...

    Lyckliga Li, har du som TS lust å lägga till mig i listan?
    jamtlandstaus, 40år, andra barnet, BF 7 juli 2012
  • Jamtlandstaus

    Meen varför försvinner halva inläggen när jag skriver ifrån iPoden

    Hoppas du kan "koppla av" nu o tillåta dig att vänta barn!
    När tänker ni att ni berättar för omgivningen o jobb??

Svar på tråden 40+ som äntligen är gravida - igen