• Äldre 26 May 15:17
    153978 visningar
    1460 svar
    1460
    153978

    Baby led weaning

    Hej, undrar om det finns några som kör med BLW här?

    Dottern blir 6 månader snart och jag hade då tänkt börja med smakportioner. Än så länge har hon bara ammats. Är nyfiken på BLW-metoden och vill gärna köra på det (trots att jag är säker på att omigivningen kommer tjata och stressa om att hon inte äter tillräckligt osv...suck!). Tänker att det allra bästa ju ändå måste vara att få utvecklas i sin naturliga takt, utan trugande och matande... i alla fall så länge hon växer och mår bra! Skrattande

    Vet att man kan ge typ grönsaker osv i bitar, men hur stora bitar? De måste ju vara greppvänliga, men ändå är jag rädd att hon ska sätta i halsen. Hur gör ni?
    Tips på bra grejer att börja med?

  • Svar på tråden Baby led weaning
  • Äldre 1 Jun 10:18
    #5

    Tack för era svar och bra med tips. Vill gärna ha mer Dottern blir 6 mån på måndag och då hade vi tänkt sätta igång. Tips på bra grej att testa allra först? Det enda jag fått fram från BVC är mosad potatis... Kan man ge ris? Eller nudlarkanske? Vi äter typ aldrig potatis...

  • Äldre 1 Jun 14:53
    #8

    Åh tack för lite konkreta tips! Tänkte att man kan ju koka riset i lite mer vatten så det blir mjukare och grötigare...
    Ja BVC har väl mer info men de säger att det är bra att börja med potatis. Men vi får se nämnde smörgåsrån på föräldragruppen och de förfärade sig över saltet i, är inte det lite överdrivet??

  • Äldre 2 Jun 14:00
    #20

    Ååh blir så glad när jag ser nya inlägg här!
    Ska kolla in den andra sidan med.

    Funderar lite, nu i början är jag ju lite försiktig med tanke på magen. Har fått för mig att ris kan vara lite tufft mot små magar, är det ändå en bra grej att börja med? Är jag kanske lite väl nojig? :P

  • Äldre 3 Jun 09:15
    #28

    grodan81
    Nej det kan hända, men eftersom jag ville helamma i 6 mån och det har gått problemfritt har jag liksom inte tänkt testa innan dess. Så när jag väl börjar erbjuda får vi väl se om hon är redo eller ej, är hon inte det så är det ingen brådska. Har väl bara inte sett någon anledning att börja tidigare.

  • Äldre 3 Jun 09:17
    #29

    Grejen med blw vad jag fattat är väl att man inte ska mata barnet, utan att barnet ska få bestämma takten på avvänjandet själv. Iaf om man lyssnar till ordet är det ju så.

  • Äldre 4 Jun 16:56
    #32

    Ja, själv kände jag mig som ett freak på föräldragruppen på BVC när jag var den enda som helammade fortfarande vid fem månader...

    Tycker det är svårt att "försvara" sig för omgivningen. De är så stressade över att hon inte äter men själv vet man ju bättre än att oroa sig ännu!

  • Äldre 4 Jun 16:57
    #33

    Nej dottern tar inte flaska längre, det gjorde hon förr. Känner mig väl rätt lugn med det ändå, har inget emot att amma länge.

  • Äldre 4 Jun 17:02
    #34

    Hur gör ni med potatis? Koka så den blir mjuk och mosig eller? Ha ni något extra fett i för magens skull?

  • Äldre 10 Jun 13:06
    #52

    Ammar efter dottern har ätit. Har förstått att det är viktigt så att de inte ska bli förstoppade.

Svar på tråden Baby led weaning