Baby led weaning
Ah av glad jag är att jag har hittat den här tråden, här hoppar jag in! Håller på och läser Gill Rapleys bok och tycker den är jättebra!
Jag har inte läst igenom hela tråden så det här kanske redan har varit uppe flera gånger, ber i så fall om ursäkt, men undrar lite i vilken form ni ger grönsaker och rotfrukter till era bebisa?
Min bebis är snart 7 månader och vi har hållit på i cirka 3 veckor, hon äter inte mycket, det mesta hamnar på golvet men enligt Rapley så ska det vara helt normalt och inget att oroa sig för.
Vi försöker i alla fall ge mjukkokt/ugnsrostad potatis, morötter, sötpotatis, palsternacka etc och skär sedan i stavar som är ganska långa så hon lät kan få grepp om dem. Problemet är bara att för det mesta så faller t.ex. potatisen i bitar när hon tar upp den och sedan blir bitarna för små för att hon ska kunna få in dem i munnen. Jag har köpt fasta potatissorter och tycker inte att jag överkokar, ändå så går de väldigt lätt sönder när vår lille bebis får tag på dem. (sötpotatisen var en katastrof) Morötter fungerar lite bättre, de håller samman bättre tycker jag.
Funderar nu på om vi ska börja göra mos istället och lägga på skedar som hon sedan själv får stoppa i munnen.
Flera verkar ge pannkaka och omelett, men bebisar ska väl inte äta ägg?
Såg att någon nämnde det här med kött tidigare i tråden, enligt Rapley så finns det mycket järn i köttsaften så man kan ge barn en köttbit och suga på, det gör ingenting om de inte kan tugga.