Inlägg från: Rhoda Horswunce |Visa alla inlägg
  • Rhoda Horswunce

    Ska jag försörja henne???

    Jag förstår dig helt och hållet, men samtidigt kan det ju för henne (beroende på hur mycket pengar det är, det vet jag ju inte) innebära en stor ekonomiskt förlust om hon upplöser den enskilda egendomen och ni skiljer er inom den närmsta tiden. Detta skulle kanske för henne innebära att hon t.ex. aldrig kommer att kunna studera. Så jag kan förstå henne om hon inte vill göra det, samtidigt som jag förstår dig. Det mest rättvisa är kanske att hon börjar studera efter mammaledigheten och använder en del av pengarna varje månad så att er inkomstskillnad jämnas ut, men att pengarna står kvar i hennes namn. 

  • Rhoda Horswunce
    Anonym skrev 2011-05-27 11:33:55 följande:
    Handlar om en miljon ungefär.
    Okej, ja det är inte lätt att säga vad ni ska göra. Det kan ju lika gärna bli så att hon ger dig 500 000 och du lämnar henne nästa månad, som att ni lever tillsammans i några år och du lägger 500 000 på henne och hon sedan står där med sin miljon medan du är pank. Hade jag varit i hennes sits så hade det nog känts bäst för mig att varje månad föra över lika mycket som du tjänar till ett gemensamt konto, betala alla utgifter från det och sedan spara överskottet gemensamt. 
  • Rhoda Horswunce
    Anonym skrev 2011-05-27 11:39:38 följande:
    Bor man i Sverige kostar inga studier en miljon...
    Ska man ha en normal levnadsstandard och en lång utbildning utan att ta lån så är 1 miljon en rimlig kostnad. 1 miljon delat på 60 mån (5 år) är 16 700 kr.
Svar på tråden Ska jag försörja henne???