Inlägg från: Anonym (självständig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (självständig)

    Ska jag försörja henne???

    Jag har varit i samma sits som ts fru. för mig var det en trygghet att ha egna pengar som gjorde mig självständig (som i icke ekonomiskt beroende av min sambo). jag betalade för mig samt tog de "stora" räkningarna. efter att jag varit föräldraledig kunde jag utbilda mig sparka ut min lata snubbe och nu har jag ett arbete om än inte så välbetalt, men ett jag älskar, och eget boende. Nu är det juridiska annorlunda för er eftersom ni är gifta och beroende på hur hennes pengar är placerade kanske inte så lätta att komma åt utan att hon får betala en massa skatt på avyttring av tex aktier. Men annars är det väl bra att hon har egna pengar som kan försörja henne och er när det är dags för dig att vara föräldraledig och hon börjar plugga. varför tror du inte att hon ska kunna får ett välbetalt arbete?

  • Anonym (självständig)

    nu ser jag att du vill skiljas om hon inte delar allt med dig. vad är det för ett äktenskap som bygger på girighet och inte kärlek? känner du dig som man i underläge för att hon har en förmögenhet och inte du?

  • Anonym (självständig)

    jag förstår att du tycker det är bra att du försörjer henne och att ni delar på hennes pengar medan hon tar hand om hushåll och barn. däremot anser jag att det är bättre för henne att hon betalar för sig själv och ser till att få en sjujäkla bra utbildning och att du betalar en barnflicka och en "Rut" som är hemma på dina föräldradagar. har även hört att en del män sätter av en viss del av sin pension till föräldraledig sambo/fru. självklart borde även det gälla när kvinnan går tilbaka till arbetet dvs att hon betalar till mannen. eftersom du redan nu tar upp skilsmässa tänker jag att en miljon inte räcker så långt för din outbildade fru utan annan arbetslivserfarenhet än att ta hand om Familjen AB.

Svar på tråden Ska jag försörja henne???