Inlägg från: Anonym (??) |Visa alla inlägg
  • Anonym (??)

    Ska jag försörja henne???

    Får jag fråga varför ni inte köpt ett boende redan? Samt om ni skulle köpa ett med frugans pengar som insats hur skulle det delas vid eventuell skiljsmässa?

  • Anonym (??)
    Anonym skrev 2011-05-27 18:12:20 följande:

    ser du skillnad på enskilld egendom och den inkomst man får för att man jobbar?


    Om ts har ärvt något så är det hans enskillda egendom.. och det hon ärver är hennes.


    de pengar de arbetar in tillsammans får de leva på.. ej leva på en enskilld egendom.


    Är det bara för att hennes enskillda egendom just är pengar som det är viktigt.. tänk om den enskillda egendomen var en picasso tex..


    varför tänker ts tankar som.. "om vi skiljer oss får jag inget av hennes enskillda egendom"? nej för den är inte hans den är hennes.


     


     


     


    Så kan man ju inte tänka. Tänk om han hade tänk så om sin inkomst att det var hans enskilda egendom för att han arbetar in den.
  • Anonym (??)
    Anonym skrev 2011-05-27 19:25:27 följande:
    De har ett boende och frun har betalat kontant för en del. Om de skiljer sig får hon givetvis tillbaks den delen hon la innan man delar rakt av på resten. Det finns lagar som reglerar det.
    Hade hon betalat för boendet innan de gifte sig. För i ett äktenskap är väl alla pengar gemensamma vid en eventuell skiljsmässa om inte äktenskapsförord finns?
  • Anonym (??)
    Bordeaux skrev 2011-05-27 19:34:28 följande:
    Nej så är det inte, det kan finnas enskilt egendom som bara är den enes oavsett om man har äktenskapsförord eller inte.
    Hur ska man veta vad som är enskild egendom om det inte finns nerskrivet. Jag försöker lära mig lagen inte ifrågasätta er
  • Anonym (??)

    "En makes egendom är giftorättsgods i den utsträckning den inte är enskild egendom enligt ÄktB 7:1.
    Vad som är enskild egendom räknas upp i ÄktB 7:2 där det mycket riktigt föreskrivs att egendom är enskild om så sägs enligt ett äktenksapsförord. Även avkastning av sådan egendom är enskild enligt samma lagrum. Se Äktenskapsbalken här https://lagen.nu/1987:230.


    Detta innebär dock inte att en summa pengar som är enskild egendom automatiskt gör den egendom som pengarna investeras i till enskild egendom. Det är endast pengarna i sig samt avkastning, exempelvis ränta på banken, som är enskild egendom. Ert hus är ur denna aspekt giftorättsgods oavsett om det köptes för enskild egendom eller inte.


    Är ni gifta och din fru inte har barn från tidigare äktenskap ärver du din frus egendom oberoende av om den är enskild eller inte, se ÄB 3:1, https://lagen.nu/1958:637#K3."


     


    från lawline.se som är juridisk rådgivning. SÅ detta stämmer inte?


     

Svar på tråden Ska jag försörja henne???