Inlägg från: Anonym (utan pengar) |Visa alla inlägg
  • Anonym (utan pengar)

    Fattar mig ej på vissa fattiga

    Anonym skrev 2011-06-02 15:12:58 följande:
    Men då måste man ju se över sina utgifter. Vi har en socialbidragsnorm i det här landet som ska räcka för de behov du har. Du får också pengar för utgifter som du kanske inte har (tv-avgift, morgontidning, lek och hobby etc). De pengarna kan du då använda för att täcka upp andra områden som du kanske prioriterar i stället.

    Jag säger inte att fattiga är slösaktiga, jag säger att de prioriterar fel. Om man inte har råd att betala hyran, eller måste välja mellan toapapper och mjölk, så har man gjort fel någonstans.
    Hur i hela fridens namn kan du säga att man prioriterar fel när man måste välja. Vet du överhuvudtaget vad socialbidragsnormen ligger  på för olika familjekonstelationer. Har man tretusen kronor över när allt är betalt ska det räcka till mat, medicin och ev läkarbesök, fritid, bensin eller busskort, kläder(nödvändiga) mm.

    Det har hänt flera ggr att jag stått i affären och valt/valt bort när jag köper mat till familjen som skall räcka i en vecka. Då handlar det om att jag kanske kan spendera 600 kr på en hel veckas mat för tre personer. Så kom inte och säg att jag felprioriterar. Det kan helt enkelt vara så att jag har för LITE pengar att handla för.
Svar på tråden Fattar mig ej på vissa fattiga