Inlägg från: Sparvöga21 |Visa alla inlägg
  • Sparvöga21

    35+ och väntar första barnet i Gbg med omnejd?

    Hej! Jag bor i Onsala och är i 15:e veckan. Är 39 år och väntar min första bebis Är så spännande! Imorgon ska jag göra ett så kallat kvadrupeltest. Har ni gjort det oxå? Kul att få kontakt med tjejer i samma sits som jag

  • Sparvöga21

    Tack snigelkatt o grönagrisen Jag fick inte så bra info om KUB test utan fick bara reda på att i region Halland erbjuds bara kvadrupeltest. När jag väl hade tagit reda på KUB och Nupp var det försent för mig att ta de testerna. Kub/nupp är om jag förstår det rätt ett mer tillförlitligt test som mäter nackuppklarning etc. Kvadrupel är bara ett blodprov som tas mellan vecka 15-22. Har varit i valet o kvalet om det här med tester.. Har oxå blivit gravid via IVF och är ju jätteglad att vi ska få barn :). Men samtidigt blir man orolig att det ska gå fel eftersom man ändå är 39 år och riskerna är ju ganska stora.. Man har så mycket tankar och funderingar... Vilken vecka är ni nu i? Jag har mått jättebra fram till vecka 13, nu mår jag lite illa hela tiden.. Har oxå varit inne hela dagen.

  • Sparvöga21

    Tzetze; skönt att höra att bebisen mår bra, men jättetråkigt att höra att inte du gör det.. Innan jag blev gravid kunde jag oxå få migränattacker så jag förstår och kan sätta mig in i hur du mår.. Psykisk stress kan ju vara en bidragande orsak? Hoppas verkligen att du mår bättre snart och att allt ordnar upp sig. Vill du maila mig privat så får du gärna göra det! Stor kram!

  • Sparvöga21

    Hej allihop!
    Vad kul att vi blir ännu flera i tråden :).
    Jag har precis börjat jobba efter 4 veckors semester. Är idag vecka 17+0 och mår ganska bra :). De senaste veckorna har varit upp och ner med illamående och matlust, men nu känns det bra. Bara magen som spänner .
    Sitter med svankkudde på stolen och det avlastar ryggen.

    Väntar med spänning på mitt RUL den 26 augusti. Än så länge har jag inte känt någon rörelse i magen, så jag längtar till RUL för att se så allt är bra. Har ni andra känt något ännu?

    Idag fick jag dock beskedet på kvadrupeltestet. "Normal/Låg" risknivå för min ålder är 1:130. Jag fick 1:60 ...
    Blev väldigt förvirrad, rådvill och ledsen över detta... De bokade in fostervattenprov på torsdag.. Vi måste lämna besked imorgon om vi skall genomföra det eller inte.. Risk för missfall efter ett FP är 1:100. Tänk om man gör FP och får missfall och det visade vara ett friskt barn? ...ja ni förstår ju hur många tankar som flyger genom huvudet nu... Ni har både gjort KUB och valt att inte göra det... Hur var era tankar bakom detta? Det är ju en riskanalys och inget 100% test med KUB eller kvadrupel...

  • Sparvöga21

    Hej igen! Verkar som allt jag skrev föll bort på mitt förra inlägg? Skriver det igen ifall att.. Tack för era tankar :). Vi beslutade oss för att göra fostervattenprovet. Tror vi hade gått och oroat oss ända till förlossningen så därför bestämde vi oss. Bättre att veta, eftersom jag ligger på högrisk. Gjorde det i förmiddags och det gick bra! Otroligt duktig läkare! Till och med vår lilla bebis gjorde V-tecknet åt oss! Måste väl vara ett gott tecken? . Läkaren skrattade och tyckte det såg för härligt ut och vi skrattade o grät.. Fick en bild på det :). Nu väntar några nervösa dagar tills resultatet kommer, men vi fick en god feeling idag :). Hoppas ni alla mår fint. Kram!

  • Sparvöga21

    Tack Tzetze :). Bara att ha gjort provet känns som att en stor lättnad. Hur mår du själv? Hoppas allt är mycket bättre + att inte migränen kommit tillbaka?

  • Sparvöga21

    Tack snigelkatt :) Vi kommer få svar på ett snabbtest på tisdag eller onsdag. Vissa prover skall odlas och det dröjer ca 2-3 veckor innan vi får svar på dem. Men läkaren sa att om snabbtestet ger ett bra resultat så är det ytterst liten risk att de "långodlade" visar något negativt.

  • Sparvöga21

    Det känns helt ok faktiskt. Kommer nog vara jättenervös och orolig i början på nästa vecka.. Jag var på Gekås i förra veckan med en kompis som redan har barn. Gick och kikade på en massa bebissaker. Vågade inte riktigt shoppa något mer än en supersöt body för en nyfödd. Som passar både om det blir en kille eller tjej . Tänkte åka dit i november igen tror jag. Har inte heller funderat på vagn, men allt sådant kommer jag nog börja kika på efter vi fått beskedet.. :-/.. Men funderar ni alla på 3-hjuliga?

Svar på tråden 35+ och väntar första barnet i Gbg med omnejd?