Inlägg från: Angeliq |Visa alla inlägg
  • Angeliq

    35+ och väntar första barnet i Gbg med omnejd?

    Hej, jag är lite ny här och försöker komma fram till hur det fungerar.

    Kände att kanske jag passar in här, är dock redan i graviditetsvecka 36, skall snart fylla 40 och väntar första barnet.

    Bor i Gbg området och blev så glad att det va fler av oss som verkar vara i liknande fas i livet.

    Finns det fler här som snart har BF?

    Mvh // Angeliq       

  • Angeliq

    Oj vad spännande...jag håller alla tummar för att det skall bli en bra förlossning.

    Berätta gärna hur det känns och går för er//A  

  • Angeliq

    Snigelkatt: Tack, jag skall försöka dela med mig av allt bra jag får reda på.

    Är det ert första barn ni väntar? 

  • Angeliq

    Snigelkatt: Jag är verkligen glad för er skull, vi har själva ett efterlängtat påväg inom kort. Kommer knappt ihåg när vi började försöka men skall försöka utöka min profil här. Kikade lite på din och har precis fått lite mer koll på hur det är upplagt här:)

  • Angeliq

    AK: . Vi hade precis som flera andra här valt att göra KUB samt att endast gå vidare om vi fick högrisk resultat. Resultaten va dock såpass bra att vi ej valde att gå vidare med fler tester. Kanske hade jag ändå önskat göra FB om jag stod inför ett val men känner mig inte heller säker pga riskerna. Min partner hade nog inte önskat gå vidare för han ser mer till sannolikheten av att det är friskt med även låga värden.
    När jag svarar på detta har ni säkert redan gjort ert beslut och det ni kommit fram till är rätt för er...jag önskar all lycka till och skickar en extra tanke till er under dygnet ;)


    Snigelkatt: Vi gick Annas profylax i helgen! Den va toppen för mig och jag känner mig jättenöjd och trygg med det vi fick med oss. Jag är en kontroll person och har varit orolig över att kanske tappa kontrollen under förlossningen. Jag leder andra människor i yrkeslivet och har gjort så i många år  på flera sätt, därför har jag även kännt mig otrygg med att lämna över kontrollen till min partner. Men efter kursen känner jag mig tryggare, mer säker på hur jag mentalt kan hantera och påverka situationen/värkarna samt även vetskapen om att han har verktyg att kunna ta kontrollen och stötta mig i stunden.
    Jag har även ökat min smärttröskel med hjälp av kursen samt mindfullness träning.


    Positivt va ju oxå all massage som ens partner får lära sig, nästan så att jag ser fram mot att få mer av det ;)


    Ps. Kostnaden va dock ganska hög för kursen men vi fick dra detta på friskvård sbidraget på jobbet Ds


    Vad gäller Gravidyoga säger min väninna att den är toppen, hon har ett ganska stillasittande arbete och hade tack vare den hållt konditionen och uthålligheten god till förlossningen.


    Jag valde bort gravidyoga för det hade blivit förmycket förmig då jag går/står hela dagarna på jobbet. Men har utövat yoga samt liknande träning mycket innan och vet att det är grymt bra träning! Jag röstar ett stort JAAA för detta ;)


    Vad gäller vagnarna vet jag förlite om de olika modellerna samt om er för att kunna ge min synvinkel. Ex hur korta/långa ni är samt vilka vardagsrutiner ni har?


    Vi är långa båda två och valde den högsta modellen pga det samt att vi är mer långpromenerare på landet även om vi bor ganska centralt, fanns liksom nästan inga alternativ för oss;)
    Dock tror jag att vi kommer att kika på en mer cityvagn om jag blir en sådan där "Cafelatte mamma" och får för mig att turnera ofta i city :)

    Oj..nu rusade klockan iväg! Skall till barnmorskan i morgon och påbörja förlossningsplanerna.

    Godnatt från Preggo tjejen

  • Angeliq

    Vad kul med Ullared, vi var där för någon vecka sedan. Spanade in en massa roliga babysaker och kom hem med en elektronisk termometer (kostade 149 såg att dom kostade ca 600kr på apoteket.

    Vad gäller vagn så var emmaljunga dom som hade det högsta teleskophandtaget och benutrymme när man är ute och promenerar. Själv är jag 180cm och min fästman 204cm, vi hade svårt att välja i början men det blev betydligt enklare efter att ha provkört och testat runt i butikerna. När vi tog våra kliv slog vi tex i fötterna på flera av modellerna samt fick en oergonomisk hållning av de lägre modellerna. Vagnen har 4 hjul och inte lika smidig i svängarna som dom flesta 2a modeller och 3-hjulingar.
    Däremot kan man ha sittdelen vänd mot sig vilket vi önskar ha tills barnet är ca1-1,5år.


    Ja nog har du rätt i att man får det man betalar för, vi valde en högre prisklass då alternativen var få. 2a handsvärdet på blocket verkar vara ganska högt på emmaljubga så även det blev bidrog till vårt beslut.

    Men om jag skall ha en till city eller småturer köper jag nog en billigare när barnet kan sitta framåtvänt i sittdelen igen :)       

  • Angeliq

    Ohh, stort grattis till din lilla familj va skönt att alla mår bra Glad
    Hoppas ni nu kan njuta lite i lugn och ro hemma., jag vill gärna höra hur det gick och om du har några tips.
    Vilken BB var ni på?

    Själv har jag varit på första föräldrargruppsträffen idag, det gick bra men kände mig lite äldre än alla andra.
    Alla var så coola och tog allt med lite klackspark verkade det som. Är ingen annan lite nervös inför förlossningen?


    Tzetze: Jag måste vara din motsats ;) vill planera allt i detalj, har sett över alla försäkringar och ser till att hålla mig aktiv. Känner mig konstigt nog mer levande, glad och ovanligt pigg. Ja har gjort det nästan hela graviditeten igenom.


    Jag valde trygg-hansa gratisförsäkring men kanske tar if barnförsäkring när bebis är född. Skall jämföra dem igen innan jag väljer.


    Kram och välkomna hem "familjen Grönagris"

  • Angeliq

    AK39: Grattis, vad skönt för er att kunna slappna av efter all spänning vid provtagningarna. Det är ni värda så njut!
    Kommer ihåg vad mysigt det var att få träffa den lilla via RUL, man fick liksom inte nog av att få tittaGlad

    Själv har jag varit ledig idag och hade som plan att påbörja packning av BB väskan.
    Ovanligt nog har jag mest sölat runt och småplockat men känner mig nöjd med dagen ändå. 
    Har fått ihop tofflor, morgonrock, blodgruppspapper, vattenflaska och dextrosol till min man om han får sockerfallFlört
      
     

  • Angeliq

    snigelkatt: Vi har BF den 16sep:) Svårt att tro för tiden efter att jag plussade har gått jättefort. Allt innan det var en enda stor väntan...
    Spännande med 3D, jag kände som du men min man är lite "gammalmodig" av sig så han ville inte veta i förhand ;)   Berätta gjärna hur du upplevde det och vilken typ av bilder det blev.
    Jag fick följande länjar där man kan läsa om
    http://www.sahlgrenska.se  och http://primarvardengoteborg.vgregion.se
    där kan du finna mer info om graviditet samt dags att föda inom Gbg. Mölndal hade på mån: 17-19 och Östra på torsdagar. 

    Låter fantastiskt i Varberg men det känns lite långt för oss oxå...

        

      

  • Angeliq

    Glömde ju att skriva massa ord men har blivit lite vimsig under "Preggo" tiden...säkert förstår ni innebörden ändå.

    Tänkte tillägga att jag inte känner så mycket mer än "Bebis" som putar med rumpan och sträcker ut benen. Oftast på nätterna är det livfullt i magen men på dagarna vaggas den nog mestadels till sömns eftersom jag rör mig hela dagarna.

    Dom flesta säger att dom brukar få sammandragningar, foglossningar eller molande mensvärk innan. Lite svårt att säga då jag inte brukar ha mensvärk alls annars!
    Har dock kännt lite ömhet i insida lår, ja som träningsvärk eller som om jag skulle ha överstretchat och gett mig på spagat oöppvärmd;) Barnmorskan sa att det håller på att vidga sig i bäckenet och fogarna luckras, antar att det är en typ av foglossning då..

Svar på tråden 35+ och väntar första barnet i Gbg med omnejd?