Inlägg från: Darling06 |Visa alla inlägg
  • Darling06

    Hur mycket pengar lägger ni på mat i månaden?

    Syth skrev 2011-09-07 22:14:27 följande:
    Undrar hur det har gått för dig TS, har du lyckats få ner utgifterna för mat? Länge sedan du startade tråden, men jag är just nu i samma sits. 2 vuxna, 2 barn  och ett matkonto på hela 11000. Jag blev såååå förvånad, för jag tycker inte att vi handlar så mycket. Men jag får väl erkänna att det blir mycket ekologiskt och vi köper bra produkter - men 11 000? På tok för mycket, måste halveras! 

    De flesta som svarar skriver hur mycket de handlar för i månaden, men inte vad de handlar. Vad äter ni egentligen som handlar för så lite som 4000-5000 kr i månaden?  
    Jag har inte svarat tidigare men handlar mat för ca 3-5 tusen/månad. Inklusive välling, blöjor etc.. Vi är två vuxna, två barn en katt å en hund
    Vad äter vi? Tja... Fläskfilè, Kycklingfilè, Korv å makaroner, spagetthi och köttfärssås. Fisk och potatis, Kassler om det finns billigt. mm..
    Vi tycker att vi äter bra mat, nästan inga halvfabrikat (fiskpinnar ibland och nån pyttipanna) och tycker verkligen inte att vi snålar på maten.
    För mig är det helt fantastiskt konstigt HUR i hela friden man f¨år upp kostnaden till 8-10tusen??? Vad äter ni skulle jag vilja fråga?
    Oxfilè varje helg och musslor och hummer till lunch??
    Det går att komma billigt undan om man håller sig till ex Willysaffärer samt köpa på sig när de har extrapriser.
    Jämför priser lite. Jag skulle aldrig köpa ex färsk kycklingfile för 95 kr/kg när man kan köpa fryst för 50:)
Svar på tråden Hur mycket pengar lägger ni på mat i månaden?