Inlägg från: cloudberry79 |Visa alla inlägg
  • cloudberry79

    Hur mycket pengar lägger ni på mat i månaden?

    5000 i månaden sätter vi in på Medmerakortet, det brukar bara vara kvar några enstaka kronor i slutet av månaden. I familjen är vi två vuxna och ett barn. Vi köper bara laktosfria mejeriprodukter och i summan ingår även tvättmedel, städgrejer, hygienprodukter och nattblöjor till barnet (ett paket blöjor varannan månad ungefär).

    Tidigare skenade våra matkostnader, så vi har strukturerat upp det ordentligt. Varje lördag storhandlar vi kommande veckas mat, inklusive allt. Innan vi handlar gör vi en matsedel för veckan, vi lagar all mat från grunden och gör så pass mycket att det räcker till matlådor åt oss båda två, ingen av oss äter alltså lunch ute, såvida det inte är någon särskild anledning, men då går det från nöjespengarna (max en-två gånger i månaden).

    De krav vi har på veckomaten är att den ska vara enkel att göra, gå relativt fort (eller kunna förberedas) och innehålla så mycket närproducerat som möjligt. Vi köper grönsaker och frukt efter säsong (just nu mycket rotsaker), handlar upp ordentligt med bra kött (äter nöt, fläsk och kyckling huvudsakligen) när det är på kampanj, fryser ner i lagom stora bitar och tar fram när det ska användas.

    Vi lagar ofta soppa, minst en gång i veckan. På vintern blir det ofta köttsoppa (på norrländskt vis, med många sorters rotsaker, lite kött och klimp) eller tomatsoppor. Viktigast att poängtera är väl att vi alltid LAGAR maten, det är mycket billigare att göra potatisklyftor än att köpa klyftad potatis. Dessutom är det godare med egengjorda.

    Jag tror många kan spara både pengar och tid på att vara mer strukturerade runt sina matinköp, jag behöver aldrig springa på affären efter jobbet, för allt finns hemma så det räcker till nästa lördag.


    If you love me - please don't feed me!
  • cloudberry79

    Kan tillägga att vi inte har några riktiga lågprismatbutiker hos oss, vi kan bara välja på Coop forum eller ICA Supermarket.


    If you love me - please don't feed me!
Svar på tråden Hur mycket pengar lägger ni på mat i månaden?