• fabbemam

    Samla papper till länder

    Hej
    Till tex. Kina ska man till flera olika tillfällen ha "passfoton" dvs. porträttbilder det kostar ju endel att göra detta i automat eller hos fotograf så vi avvände oss av www.fotoautomaten.se där man gratis gör egna utskrifter i passfotostorlek.

    Jag tror även att många länder vill ha det polisregister utdrag på flera språk som kostar pengar, men som sagt det kostar pengar så jag skulle avvakta med det till du vet vilket land ni får skicka papprena till.

    Vi lyckades samla alla våra papper på ett par veckor och alla intyg gick snabbt att få när vi skrev att det var brådskande för att det gällde adoption. Det som tog längst tid var mitt utdrag ur födelse o dop bok efter som de inte hade registrerat mitt dopdatum....

    Fabbemam

  • fabbemam
    Namaste72 skrev 2011-06-23 20:18:11 följande:
    Eftersom de flesta dokument inte ska vara mer än några månader gamla så är det ingen idé att börja samla ihop akten i förväg innan man bestämt land + att olika kontakter i länderna kräver olika dokument. Så bara för att man tex passar in på Indiens krav, så har alla barnhem olika sorters dokument som ska se ut på olika sätt.

    Det enda man kan förbereda i förväg är foton och tex referensbrev om det behövs flera. Läkarintyg ska vara så nya som möjligt, liksom arbetsgivarintyg (som kanske ska vara på engelska eller spanska eller svenska och ha lönen i landets valuta... eller inte).

    Jag förstår att det är lätt att bli otålig i den här processen (jag vet, jag är sjukt otålig själv) men bäst är att ha is i magen och låta organisationen ge instruktionerna.
    Jag tycker, vilket jag också sagt till AC att instruktionerna borde finnas tillgängliga (även för indien borde det ju finnas en grund som man sedan får komplettera) för medlemmar men att man samlar på egen risk tills dess att man får "grönt ljus" från AC. Tex kan det ju vara klokt att boka läkartid när det börjar närma sig så att man slipper vänta på den om den är onödig kan man ju alltid avboka den...

    I våra instruktioner stod det även att PAPPERNA FÅR EJ VIKAS!!!!
  • fabbemam
    Chimamanda skrev 2011-06-24 21:32:24 följande:
    Lilla Fia 65, det stämmer som du skrev att man får instruktionerna först efter att man betalat de första 10 000. Det som du egentligen kan förbereda är, som många skriver, bilder. Men även om vissa saker kan vara generella, dvs att ni ska presentera er på ett trevligt och positivt sätt, så kan det finnas specifika saker som är svåra att förbereda om man inte vet land. Vad gäller vårt land skulle vi t ex visa på bilderna att vi känner personer som kommer från den kontinenten. Vårt land kräver inget extra referentbrev, så det skulle potentiellt kunna vara poänglöst av er att förbereda just det. Jag tänker på en sak - utdrag ur belastningsregistret, det skulle ni kanske kunna förbereda. Lite beroende på när ni får lov att skicka papper.
    Hej
    Om man ska vara exakt så måste man också vänta på att ekonomi avdelningen får tid att kontrollera att fakturan är betald och berättar det för handläggaren (ialla fall AC / Kina) i vårt fall tog detta drygt en vecka, jag höll på att bli tokig minns jag. *en vecka är ju inte mycket i det stora hela men äntligen skulle ju VI få göra något konkret för att komma närmare ett barn innan pappersamlingen så låg ju allt i alla andras händer.
    Lilla Fia 65 skrev 2011-06-23 22:04:06 följande:

    Tack Hanya Efter 10 års kämpande efter barn genom ägglossningsstickor, hårda ivf:er och fyra år i adoptionsköer och två medgvandeutredningar så känns det ibland lite småtrögt trögt ja. Men vi är jätteglada för vårt nya medgivande och ser med spänning och glädje fram emot de kommande instruktionerna


    Man blir lite småivrig nu när man fått medgivande och har en bra köplats. Det är som att möjligheter kommit tillbaka.


    Lycka till i processen allihop


    Och Glad midsommar!


     


     


     


     


     


     


    Jag blir lite nyfiken har ni alltså fått medgivande nu och har 4 års köplats och väntar på att få veta vilka länder ni passar in på ? Är ni med i flera organisationer?

    Fabbemam
  • fabbemam
    Lilla Fia 65 skrev 2011-06-24 22:36:54 följande:

    Tack Hanya72 och Grace O!


    Fabbemann: Ja vi har fått medgivande nu. Jag har haft medgivande som ensamstående innan. Ställde mig i kö hos AC 2007 och fick medgivande som ensamstående 2008 som gick ut i december 2010. Vi är inte med i fler organisationer - det är inte så stor idé för det är inte många länder som passar på oss, och de som passar finns även på AC.


    Vi har bara varit gifta sedan november och jag är 46. Min man blir 40 i oktober. Sen vill vi ha ett litet barn. Jag tror att det är Etiopien som passar oss, kanske även Nigeria, Columbia Ecuador, men för dessa länder är det kanske inte lika lätt att få ett yngre barn och kanske också längre köer i landet.


    Jag känner mig stressad nu för jag vill så gärna få veta vilket land som gäller och skicka handlingar dit. Är så rädd att medgivandet går ut. Nu har det snart gått en månad redan sedan vi fick medgivandet. Helt säker så får vi i alla fall inget mer medgivande. Att vi fick detta var verkligen på håret.


     


    Då förstår jag. Jag vill bara röra lite vid detta med ett litet barn. Vi ville också ha ett litet barn först men lyckligtvis så fick vi en härlig 2,5 åring om du vill veta mer om att adoptera ett (mellanstort) barn så får du gärna inboxa mig.

    Hoppas att ni får veta snart vilka länder som passar bäst!

    Fabbemam
Svar på tråden Samla papper till länder