Inlägg från: Anonym (student) |Visa alla inlägg
  • Anonym (student)

    Hur mycket pengar har ni lagt undan?

    Vi har ungefär 3 månadsinkomster sparade men det är ändå inte så mycket eftersom min del av inkomsten bara är studiestöd så vi har bara ungefär 25 000 i inkomst i månaden.

  • Anonym (student)
    Anonym skrev 2011-06-21 18:23:32 följande:
    Bara?? Tja, det beror väl på vart i landet man bor och hur mycket man har i utgifter så klart. ;)
    Haha... det är sant. Jag har alltid tänkt det som bara eftersom studiemedlet är en halv heltidslön efter skatt i det yrke jag går in i sen. När jag får jobb borde vi väl ha ut närmare 35 000 tillsammans.
  • Anonym (student)

    Jag har motsvarande1,5 månads"lön"(får CSN lån och bidrag) på buffertkonto (med lite ränta), där jag kan plocka fritt när de behövs, tex. nu i sommar när man inte får CSN.. Sen har jag 4 månads"löner" på ett sparkonto med bra ränta men begränsade uttag, så det rör jag inte om jag inte måste, och än har det inte behövts. Nu ska jag börja jobba och då tänker jag spara i fonder och ha kvar de pengar som är på sparkontot eftersom de är mer lättillgängliga där. Hade massa pengar sparat förut, men de ligger nu i lägenheten :)


    Om man har möjligt tycker jag faktiskt man ska ha 3 månadslöner på ett sparkonto av den enkla anledningen att man överlever 3 månader utan jobb om man skulle bli arbetslös. :) Det kan ju ta olika lång tid att spara ihop dem pengarna och man kanske kan sätta av väldigt olika belopp olika månader, framför allt om man har barn att försörja, men många bäckar små.. Man får försöka ha i tanken att pengar på konto/placerat i fonder får man ränta/avkastning på, medan du får betala dyrt om du måste låna en dag. 
    Men jag vet inte, det kanske är jag som är dumsnål och sparar fast jag egentligen inte har pengar till det...

  • Anonym (student)

    Jag har lite, ca 15000 kr sparat. Men det har jag sparat ihop fast jag är ensamstående studernande mamma till 3 barn. Plus att jag har köpt en bil kontant.

    Förstår inte varför många säger att studenter har så dåligt ställt... Det är bara att anpassa sig efter inkomsterna, och nej vi lever inte på nudlar...

  • Anonym (student)

    Sparade undan mycket pengar denna månad, stor inkomst och nästan inga utgifter. 18500 kr på sparkontot nu,

Svar på tråden Hur mycket pengar har ni lagt undan?