• Anonym

    Hur mycket pengar har ni lagt undan?

    Hejsan!

    Läste en artikel i Aftonbladet härom dagen och blev mörkrädd. De skrev att de flesta i Sverige har sparat TRE löner på sitt sparkonto - inför svåra tider. Herre gud!! TRE löner! Är det ens möjligt? tänker jag som småbarnsmamma. Jag har EN lön sparad och tycker jag är myyycket duktig. Hur sparar ni? Vi bor ändå i hus och måååste ju spara ifall något händer. Intressant att se om den där artikeln verkligen stämmer, tänkte jag. Hoppas många vågar svara! Man kan vara anonym så jag hoppas fler väljer att svara då. ;)

  • Svar på tråden Hur mycket pengar har ni lagt undan?
  • DevilsDaughter

    vi har strax under 50 000 på sparkontot.. Vi har sparat ett tag, sparar nog i genomsnitt ungefär 3000 kr i månaden. Men vi har en massa utgifter på huset som står framför oss nu, nedgrävt bredband ca 20 000, grävning av tomten, ca 20 000.. Och där är det ju egentligen stopp för NÅGOT måste man ju ha kvar på kontot.. Känns ganska avlägset att ha 3 månadslöner på sparkontot i och med allt vi vill göra med huset och tomten, men tycker ändå att det låter som ett bra mål! 

  • Anonym (Lagom)

    Har 117 000 på sparkonto och ett mål att inte gå under 50 000 - hade till nyligen 217 000 men köpte en större bil
     Har i dagsläget ett barn (nr två i magen) och två vuxna i hushållet

  • Anonym (cash)
    Anne Lisa skrev 2011-06-21 23:28:34 följande:
    Bra jobbat du med!
    Jag är också 27 år och har ju inte i närheten av så mycket som du. Men jag är nöjd som det är. Kanske har missat det i tråden, men vad jobbar du med? Bara nyfiken! 
    Jag jobbar i köket på en fast food/casual dining restaurang, liknande O´learys.
  • Anonym (inget)

    jag är ensam med två små barn och föräldreledig, blev själv när jag var gravid o fick en hel del skulder iomed separeationen, så min plan är när jag väl börjar jobba är att betala bort skulder när ja väl börjar jobba igen för att sen börja spara då jag aldrig mer vill hamna i den här sitsen

  • Anonym

    När jag var ensamstående, jobbade 75% inom vården och ägde mitt egna hus i Stockholm så hade jag "bara" en månadslön undanlagt på mitt lönekonto. Sen hade jag en månadslön på sparkontot

    Det tog väl ett år att få ihop pengarna, behövde använd under året då varmvattenberedare och lite annat fix behövde ordnas under året. Men för att jag skulle sova lugnt och veta att när vintern kom kunde jag köpa en bra overoll och en cykel till sommaren, var det liksom värt att inte köpa nya kläder till mig, avstå krogbesök och bio. Jag jobbade extra och åkte runt (med t-bana) och köpte mat på extrapris.

    Även nu när jag använder sparpengar till nya saker så betalar jag tillbaka till mig själv, snacka om räntefritt och 0kr i uppläggningsavgift ;)

  • mandelblomma

    vi är periodare, har inget mål att " bara ha" pengar på banken för att känna oss trygga. I alla fall inga så stora summar.
    Vi sparar och sen gör vi något, kan vara en resa med familjen, en renovering i huset eller något stort.
    Men vi har goda marginaler i livet om något skulle hända, finnsmycket vardagslyx att dra in på exempelvis.
    Vi sparar heller inget till våra barn på det sätt som många verkar göra, däremot hjälper vi dem ändå när de kommer behöva om vi känner att det är något vettigt.
    Verkar i bland som vi är i minoritet att ha det så här fast vi faktiskt tjänar rätt bra.

  • Anonym

    just nu kan vi inte spara ett öre, pengar in, pengar ut.
    Vi klarar oss precis. Men till hösten får jag bättre inkomst och vi kommer kunna spara ca 2000 i månaden.
    Och det tycker jag ändå är rätt ok. Då ska vi äntligen öppna ett sparkonto till sonen , och spara ca 500 i mån.

     

  • Mrs Vader

    Vi har strax över 100000. Brukar ligga där ungefär. Alltid är det nåt som ska lagas eller fixas när man har hus. Nu ska altanen rivas och byggas upp på nytt så då går det väl en slant. Sen spar vi såklart till dottern vid sidan av och jag har mitt pensionssparkonto.

  • Anonym (sparaochslösa)

    Strax över 40.ooo har jag sparat på banken och sparar så mycket jag bara kan varje månad. Innan jag träffade min sambo så var jag en riktigt slösare och gick mer minus än plus. Så jag är riktigt stolt över att han haft så gott inflytade på mig. Sambon har själv runt 100.ooo sparade kronor på kontot. Dock köpte han en bil kontant nyligen. Annars skulle han ha haft 155.ooo till Flört

  • Anonym (prio)

    Jag är 24 år, har jobbat i 3 år varav första två med urusel lön. Sedan lite mer än ett år tjänar jag drygt 20000 i månaden innan skatt. På mitt sparkonto finns 13-14 månadslöner av min nuvarande lön. Jag tycker inte att jag lever snålt, jag prioriterar dock sparande högt. Jag vill ha en bra grund inför framtida bostadsköp. Det känns väldigt skönt att se pengarna växa på kontot.

Svar på tråden Hur mycket pengar har ni lagt undan?