Inlägg från: Jojjanna |Visa alla inlägg
  • Jojjanna

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Nu vågar jag äntligen ansluta mig till tråden som jag följt i flera veckor!

    Efter ett MA i vecka 11 och ett MF i vecka 6 förra året så blev det en lång bebistillverkarpaus. Nu är jag i vecka 12 och hoppas att det ska gå vägen den här gången. Har tid för inskrivning hos BM nästa vecka och veckan därefter blir det ultraljud. Har lite svårt att tro att det ska gå vägen den här gången men så länge brösten fortsätter att ömma så känner jag mig lite tryggare. 

     

  • Jojjanna

    Tänk om prinsessan Viktoria vill vara med i vår tråd nu när det visat sig att de också ska få barn i mars

  • Jojjanna

    Har tänkt att vänta med att säga något på jobbet innan jag gjort NUPP nästa vecka pga rädsla för att det inte ska finnas något därinne... Men i förrgår blev jag "avslöjad" av två arbetskollegor! Vi var på spa med jobbet och det serverades vin till både förrätt och varmrätt. Jag fick ju naturligtvis tacka nej till vinet så de misstänkte ju något direkt och jag kunde ju inte neka

    Har ni andra blivit "avslöjade"?

  • Jojjanna

    Grattis till alla som varit på VUL/UL idag och sett sina fina bebisar!!!

    Jag har varit på inskrivning hos BM och ska på NUPP om precis en vecka och först då får jag ju veta om det finns någon liten där som växer som den ska...

    Därefter får jag göra RUL i vecka 20 - de har en ultraljudsapparat som ger tydliga bilder men det medför också att det blir så varmt inne i magen så att det kan skada fostret om man gör ultraljud tidigare, enligt min BM.

    Pga tidigare missfall kan jag därefter, när jag vill, kontakta dem för att ta extra ultraljud om jag skulle känna mig orolig... det känns tryggt!!!

  • Jojjanna

    Faceprimer: Angående övervikt så hade jag verkligen inte blivit glad av ett sådant brev! Då är det bättre med rak kommunikation vid besöket!!!

    Jag var tydligen en liten bit ifrån gränsen för att få göra glukosbelastning men slapp undan med några kilo... min BM förklarade dock inte var den gränsen går. Är det någon som vet om jag måste göra det om/när jag då kommer upp i den vikten under graviditeten eller är det inskrivningsvikten som avgör? Vet inte ens vad glukosbelastning innebär... är det någon här som gjort det?

    Jag vägde tyvärr 76 kg till mina 163 cm på inskrivningen...

    Imorgon ska jag med blandade känslor få göra KUB/Nupp-ultraljudet... spännande och läskigt på samma gång. Tyvärr får jag åka ensam eftersom sambon måste jobba. Så håll tummarna att jag får ta emot ett glädjande besked imorgon!!!   
       
        

  • Jojjanna

    Casiopeia: Åh, jag är verkligen ledsen för er skull och hoppas att ni finner styrka att så småningom försöka igen!!! 

  • Jojjanna

    Chetti: Jag längtar också efter att bebisen är ute och amningen är klar så att man kan börja ta tag i vikten igen... den här gången ska graviditetskilona inte sitta kvar så länge

  • Jojjanna

    Har varit på KUB/NUPP idag och sett mitt lilla pyre!

    Jag berättade för den som skulle undersöka mig om min oro pga två tidigare missfall och hon var otroligt inkännande och förstod precis. Hon förklarade hela tiden i detalj vad hon gjorde och varför och visade på att alla funktioner fungerade som de ska... det var så otroligt lugnande! Dessutom hade jag fina värden så jag behöver inte göra något fostervattensprov

    Precis när jag skulle gå så tackade jag henne för att hon lugnat mig så bra och då berättade hon att hon är nervös inför varje undersökning eftersom hon inte heller vet vilka besked hon behöver lämna till oroliga föräldrar... Hon kändes verkligen mänsklig!

    Bild på underverket finns i bildtråden och i min bildmapp           


    * BF 4 mars 2012 *
  • Jojjanna

    Hittade en så fin dikt på nätet som jag vill dela med mig av!

    "Största kärleken"
    av Annelie Wikström

    Under mitt hjärta nu
    finns en liten du
    Liten näsa och små tår
    tickande hjärta och fjunigt hår
    På U.L vi fick en bild
    fast du var ganska vild
    Du var det vackraste vi sett
    fast man bara såg ett skelett
    Din far på min mage lägger en hand
    för att med dig knyta ett band
    Tänk när du är i vår famn
    och vi får ge dig ditt nya namn
    Så gränslös vår kärlek är
    till dig jag i magen bär


    * BF 4 mars 2012 *
  • Jojjanna

    Är det någon mer än mig som börjat känna fosterrörelser? Jag började känna dem i vecka 14 och är nu i vecka 16.

    För några dagar sedan försvann rörelserna och jag blev väldigt orolig. Jag försökte "väcka" bebisen men inget hände. Nu har jag läst följande artikel och har blivit mycket lugnare. Det är tydligen helt normalt att inte känna något på flera dagar i den här perioden:

    http://www.babyornot.se/menupage.php/uid/210


    Det var väldigt skönt att läsa måste jag säga... och just som jag skriver det här så känns det små "fjärilsfladder" på insidan av magen igen


    * BF 4 mars 2012 *
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)