Inlägg från: jempalainen |Visa alla inlägg
  • jempalainen

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Hejsan! vill bara fråga om det är flera som har symtom som kommer och går? Är i 8+4 och känner inget illamående alls sedan två dagar! är det normalt? mitt första barn så man blir väl mera undrande! 
    Tycker man borde må som mest illa nu? Ursäkta för en till orosfrågaFlört 

    tacksam för svar och ha det gott alla här! 

  • jempalainen
    LadyA01 skrev 2011-08-18 07:57:43 följande:
    Jempalainen: mina försvann i 8+3, 8+4 nånting. Kom tillbaka 9+3 och pendlar lite från dag till dag nu känns det som. Men i måndags var jag och såg en ljuvlig liten dansande krabat i rätt storlek och fina hjärtslag. :)
    Tack så mycket! Känns skönt att höra att det finns liknande!GladÅh vad roligt att få se att allt är ok där inne! Lycka till med din bebi!
  • jempalainen
    faceprimer skrev 2011-08-18 08:34:40 följande:
    Jag mår också lite konstigt, det kommer och går lite.. men har symptom men ibland dyker dom inte upp bara Igår var en kass dag, illamående, huvudvärk, molvärk i svanken och nedre delen av magen, gick på toaletten jättemycket... ja, ingen trevlig dag inte. Men jag antar det är normalt
    bara för några dagar sen mådde jag toppen och kände ingenting alls, så ja.. de är normalt Finns nog inget tillfälle när man borde må som mest illa, man säger ju dessutom att grav.illamående ska avta efter v.12, en släkting till mig hade till över halva graviditeten, och vissa har ju hela... så finns nog inga rätt och fel,. varje graviditet är unik.
    Så länge du inte har något som påvisar missfall eller annat fel (rikliga röda blödningar tex) så behöver du ju inte vara orolig, symptom kommer och går och vad jag vet så är det inte alls ovanligt eller onormalt :)
    Kram
    Gladvad klok du är! tack för ditt svar! Ja det är väl helt enkelt så att det kommer och går o är helt ok! Fick tillbaka lite illamående nu på kvällen så det är nog som det ska! Ska försöka andas o släppa all oro om det inte är så att det blöder eller smärtar väldigt mycket! Tänkte ta ett privat ul i v12-13, detta då vi fick rul i v20 först o det känns ju väääldigt långt!GladSå jag ska ta det lugnt o fokusera på annat! 
    tack för att du tog dig tid att svara! allt gott till dig o ditt lilla pyre!
  • jempalainen
    Mrs Marlin skrev 2011-08-18 17:43:21 följande:

    Vill bara dela med mig av min gläde. Jag gjorde ett VUL (privat) idag och fick se en liten krabat på 3,7 cm (huvud- rumpa) med ett tickande hjärta. Underbart! Nu kan jag koppla bort den värsta oron. Jag är i V11 (10+2) enligt VUL. Enligt senaste mens är jag 10+1 så det stämmer nog väldigt bra.
    Ikväll ska jag berätta för mina två söner att de ska bli storebröder. Jag har köpt hem blåbärsbakelser för att fira! Imorgon ska jag berätta på jobbet! Från och med nu ska jag njuta av min graviditet och försöka att inte oroa mig! Framförallt ska jag släppa ut den stora magen och börja använda mammabyxor Glad


    Men vad roligt!!! stort stort grattis till den goda nyheten! Blir glad av att läsa detta! Och mumsigt med bakelser! Solig
  • jempalainen
    Chetti skrev 2011-08-18 19:46:45 följande:
    Jag är i vecka 8+1 och mitt illamående har minskat rejält de senaste dagarna. Jag mår bara illa om jag är hungrig men annars mår jag toppen!
    Aha , vad skönt att höra med en till! GladFår väl se till att njuta av att må bra istället för att oroa sig! Det känns så konstigt bara att må bra helt plötsligt och vara pigg ! tack för ditt svar!
  • jempalainen
    nyponblomman skrev 2011-08-19 14:09:13 följande:
    Har varit iväg en vecka nu och inte hunnit läsa och oj så mycket ni har skrivit. Har inte hunnit läsa igenom allt, men kul att följa hur det går för alla.

    Själv så ska jag till läkaren på specialistmödravården den 30 augusti. Hade mycket dåliga värden från bisköldkärtlarna. Har redan problem med sköldkörteln så är lite ledsen och orolig nu. Hoppas innerligt det är något man kan åtgärda och att det inte skadar eller har skadat bebis!
    oj vad trist att dina värden är dåliga! Hoppas du får snabb hjälp och åtgärder för att få må bra och att bebisen skall växa som den ska! Ring vården om du är orolig och tänk att vore det superakut så skulle de ju satt in medecin eller gjort något på en gång. Håller tummarna att allt ska gå bra och att du får rätt hjälp! 
  • jempalainen
    Daysis skrev 2011-08-23 15:02:14 följande:

    Har inte orkat skriva på ett tag men varit inne och läst det mesta som ni skrivit..

    Håller oxå tummarna för alla som ska på ultraljud imorgon eller snart!

    Själv var jag på inskrivning imorse. Fick en ny barnmorska som även var helt nyanställd på mvc här, och tyckte verkligen jättemycket om henne. Hon var supergullig och det kändes som vi fick riktigt bra personkemi

    Bestämde mig igår kväll för att jag vill göra KUB trots allt, hade egentligen bestämt mig för att avstå men efter att ha funderat fram och tillbaka och diskuterat med mannen så bestämde vi att vi ändå vill veta. Och har även bestämt att vi ska gå vidare med fostervattenprov om vi får dåliga resultat. Så imorgon ska jag gå och lämna blodprov och hoppas på att få tid för ultraljud nästa vecka.

    Har föresten drömt massa obehagligt senaste veckan, både om bebisen och även rent allmänt. Att bebisen är missbildad, att hela släkten var med när jag skulle göra gynundersökning, att jag har gått vilse och inte hittat hem, ja verkligen allt möjligt obehagligt. Och vaknar varje gång med en jätteorolig känsla. Brukar aldrig drömma så här i vanliga fall, men förmodar att det kanske beror på hormonerna. Är det någon annan som drömmer konstigt?
    Jag har inte varit så orolig tidigare men detta har även gjort att jag även på dagtid går och känner mig orolig att något är fel och känner mig rent allmänt ganska nere.. Usch, nu har jag fått gnälla lite och hoppas att oron släpper lite efter KUB-testet, hoppas hoppas på bra resultat bara!! 


    Jag drömmer också jättemärkliga drömmar! Inatt drömde jag att jag hade två elaka syskon som hade tejpat fast mina trosor och jag skulle inte få gå på toaletten!! hahaha men jag lyckades rymma och klippa sönder trosorna!! Det var som att jag hade två underkroppar också!! hahaha hur sjukt kan det bli?? Det var high chaparall i mina drömmar hela natten! Det måste vara hormonerna! hahaha
  • jempalainen
    IEmelieI skrev 2011-08-23 16:56:52 följande:
    inatt drömde jag att vi var ett gäng olika djur (jag var en örn) som blev jagade av nått. och jag kunde inte flyga. Och den hamna vi på en fest i mina föräldrars hus. Och jag drack cider fast jag var gravid och inte ville dricka, igår drömde jag att jag var typ med i ett zombi spel. och samma scen eller spelbana var hela drömmen. så vet inte om jag dog eller inte gjorde rätt så att jag fick göra om det ;)
    hahaha ja det är tur man kan skratta åt det när man är vaken men när man drömmer är det inte alls lika kul! Har också drömt att jag druckit massor och haft kompisar som tyckt att klart du ska dricka lite! Drömmer om gamla kompisar jag haft konflikter med också, att jag är jättearg på dem! Herregud men jag tror det är mycket man bearbetar i en sådan omfattande förändring man är i!
    Carla82 skrev 2011-08-23 18:31:52 följande:
    Apropå det där med drömmar, jag drömmer mardrömmar varje natt riktiga splatterfilms-mardrömmar (gjorde jag med första med) och är det inte mardrömmar så är det konstiga förvirrade drömmar så när jag vaknar är jag helt slut! Skönt att höra att man inte är ensam.
    fyy vad obehagligt! ja inte konstigt att man blir trött, det är ju riktig action varje natt! haha Nä du är verkligen inte ensam;)
  • jempalainen
    Ponja skrev 2011-08-23 19:59:22 följande:
    Jag har verkligen fått sådant kraftig ångest eller liknande nu. Bara känner att jag verkligen inte klarar av att inte veta om jag har ett levande foster i magen eller inte. Jag måste veta, jag har verkligen panik. Det har huggt i magen på mig flera gånger idag, det gör inte direkt ont, mest bara obehaglig känsla. Men jag får för mig massa konstiga saker. Tex att jag fått ma och att kroppen nu försöker stöta bort fostret.
    Shit jag klarar verkligen inte detta... Gråter Jag måste få veta!!
    men fy vad jobbigt tjejen! Jag förstår verkligen, var där för några veckor sedan, då alla symptom försvann och min ångest byggdes upp jättestarkt och jag kunde knappt vara på jobbet pga oro. Ringde till mvc o alla ställen och de sa att jag skulle avvakta men jag gick till gynakuten till slut och satt och tokböla för jag var helt säker på att jag fått ma. Sen fick jag göra ett vul och fick se ett levande litet pyre! Det var det enda som kunde ge mig tröst då min ångest totalt tagit över. Har du ul inbokat snart? Förstår att det känns jätteobehagligt att inte veta, smärtorna kan ju också vara växtvärk, jag har fått riktigt ont nu sista veckorna men det kommer och går.
    Håller tummarna att allt är ok och hoppas du kan göra ett ul snart så du kan få se att allt är ok. stor styrkekram!! 
  • jempalainen
    imsevimse skrev 2011-08-23 14:16:09 följande:
    Ja jag tror att vi är 5 stycken här som ska göra vul/ul imorgon

    Jag känner mig fortfarande inte det minsta gravid.. går in i v 10 idag, men inga symtom som tyder på att något bor där inne i magen.
    Läser om alla som är i samma vecka, som är så svullna om magen att de inte kan ha sina vanliga kläder längre.. jag märker ingenting på mina kläder. Är dock ganska mullig annars med och har en massa mage kvar sen de andra graviditeterna, men ändå.. något borde man väl känna?! :-/
    Inga ömma bröst. Inget illamående. Inte svårt att äta.
    Det känns ganska hopplöst inför imorgon.. jag vill inte gå dit  
    jag har precis som du inget illamående eller ömmande bröst och är i v 10, trött dock men inget annat. Min mage som varit rätt svullen har gått ner sista veckan. Jag förstår dig, blir också helt nojjig när jag inte känner av några symptom, det känns som att man måste känna av illamående för att få bekräftat att man är gravid. Men jag gjorde vul i 6+5 då alla symptom bara försvann och därinne fanns en levande liten skrutt med hjärta, så nu känner jag mig lugnare. Ska göra ul i v13 bara för att kolla att allt är ok, men jag känner mig inte speciellt gravid nu heller!
    Håller tummarna att allt går bra imorgon och att det ser fint ut!
    stor kram 
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)