• faceprimer

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Här är tråden för oss som väntar tillökning runt/i mars 2012.
    Här kan vi följas åt och peppa, stötta, prata, och diskutera med varandra om allt vad det innebär att vara gravid och vänta barn.

    Själv plussade jag idag, 4/7-2011

    Häng på!

    Kram {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-07-10 23:53

    Då listan har blivit så pass lång (vilket betyder att det är många som plussat! ) Så har det kommit in tips att vi har en tråd för listan, och en för diskussion. Vilket jag nu har skapat:
    Här är tråden för listan: www.familjeliv.se/Forum-2-113/m59919507.html
    Och denna tråd fortsätter som diskussionstråd Kram

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-07-12 18:05
    Fick tips om att ha en bildtråd och självklart håller jag med! Här har ni bildtråden: www.familjeliv.se/Forum-2-113/m59946875.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-01-12 10:20
    Fortsättningstråd för när bebisarna har kommit ut till världen:
    www.familjeliv.se/Forum-11-228/m62965812.html

  • Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)
  • Chetti
    Nikis skrev 2012-01-01 20:57:49 följande:
    amningsinläggen hjälpte inte på mig. jag kunde krama ur inläggen.. Usch det var hemskt. Hur länge kan man frysa bröstmjölk? Och senare när bebisen är lite äldre men att man fortfarande ammar då undrar jag hur man gör om man tex ska iväg med några kompisar och shoppa eller fika utan bebisen. hur gör man med amningen då? Kommer man få svinont i brösten om man inte lägger till bebisen efter tre timmar?? ååh jag kan inget känns de som :P
    På mig var amningen som mest besvärlig första 2-3 veckorna. Det gjorde ont och blev sårigt men med amningsnappen klarade jag att amma ändå och till slut så var bröstvårtorna härdade.

    Efter en månad typ så kunde jag amma utan att det rann så mycket från andra bröstet.
    När barnet är någon månad så kan det gå 3-4 timmar innan du behöver amma. Och brösten hinner inte bli så spända på denna tid.

    Amningen är som jobbigast första veckorna och orkar man kämpa sig igenom dem så blir amningen  bekväm, mysig och fantastisk. Man lär känna sitt barn och dess amningsbehov. Första veckorna vill de ju amma hela tiden i princip men sedan kan det gå 3-4 timmar mellan målen.
    blääääääääääää
  • Chetti
    Stinis83 skrev 2012-01-01 21:31:51 följande:
    Ja det var skönt att det var uvi, då går det ju att göra något åt det ganska snabbt. Jag har redan tagit första pencillintabletten :) Ligger i sängen nu och ögonen går i kors. Dottern fick sova över hos mina föräldrar så jag kanske kan få sova inatt och sova ut imorgon.

    Jag hade uppsamlare på det bröst som inte ammades, så då fick det läcka i dem :) Det som läckt hällde jag i påsar (köpte speciella från Medela för bröstmjölk) och frös in. Jag skrev på påsarna vilken tid på dygnet mjölken var från, även när jag pumpade och frös in. I början när bröstvårtorna var såriga och medan mjölken fortfarande rann till så hade jag uppsamlarna på mig hela tiden eftersom de gjorde så att bröstvårtorna luftades. Och så smorde jag bröstvårtorna med bröstmjölk efter varje amning :)

    Shit, jag hade glömt bort allt det där... :)
    Så skönt att det "bara" var UVI. Vila och bli bra nu så att SD håller sig borta. {#emotions_dlg.flower}
    blääääääääääää
  • Stinis83

    Lokesmami, jo det ser rätt konstigt ut med såna i bh:n om man är ute, men det syns inte jättemycket ändå :) Jag var inte ute på det sättet den första månaden när jag använde dem, men det berodde på min förlossningsskada. Jag var aldrig nånstans så man tog av sig jackan (typ köpcentrum och så), det var bara korta promenader. Och då hade jag min tjocka vinterjacka eftersom jag födde i december :)

  • MamaNikita
    jempalainen skrev 2011-12-31 10:20:17 följande:
    Tack evilem, hoppas verkligen att han kan komma hem till förlossningen! Annars kanske vi kan dela rum på förlossningen hahaha! kanske inte är så stor hjälp men men! Är det ditt första eller andra barn? Här är det första så jag tänker ju att jag säkert går över tiden vilket köper mera tid. Ska han söka genom webben? Det är ju nytt sen 7 December, då ska det gå fortare men min man kom dit några dagar innan det hade startat upp det så vi beslöt oss för att göra på det "gamla" viset. Och börjar det närma sg bf så lär migrationsverket ha en arg gravid kvinna som hotar med att föda där på golvet om de inte tar hem min man;) Har du någon annan som kan vara med dig under förlossningen?

    Stor kram på dig och gott nytt år, hoppas de skyndar på erat ärende och jag upplever att det har gjort det i vårat fall, jag har ringt några gånger till ambassaden och det verkar ha hjälpt i allafall för att få tid för intervju snabbare. Håller tummar och tår att allt går fort!:)  
    haha ja skulle va nåt  :)
    när är du beräknad? jag har bf 13 mars men man vet ju aldrig o hoppas ett annat datum då 13,e e min födelsedag. det är mitt andra barn. har en son på 5 år. mådde inte alls såhär den graviditeten. jo vi gör det på nätet. han gjorde sin här om dagen jag ska göra min imorrn. sen får vi hoppas allt går fort. men dom sa att dom redan kortat ned för annars skulle det vara 1år men nu sa de 3-6 månader. pratade med honom idag. fy vad jag saknar honom o min son saknar oxå o vill han ska komma hem nu. jo migrationsverket kommer ha nån som ringer o skriker o gråter. ska hota dem lite haha
    jo min mor kommer vara med om min man ej hinner hem
    har du nån som är med dig? har du fler barn sen innan?

    hoppas du haft ett fint nyår. stor kram 
  • Stinis83

    Tack Chetti :) Jag längtar tills sd går över, jag har verkligen haft dem precis hela dagen nu... Så nu är det tack och godnatt för min del :)

  • faceprimer

    Vet att jag skrev för ett par veckor sen men funderar lite på de fortfarande, sammandragningar, är de något man "bör" få? alltså, nu menar jag inte sånna som du Stinis fick, utan mer bara några som kommer någon gång ibland som inte gör ont, utan som man får för att kroppen "övar sig" ? Jag har inte fått en sammandragning än, vad jag vet iallafall, för man märker väl om man får det, eller? haha.


    I väntan på vår älskade son - mars 2012 ♥
  • Coriander
    faceprimer skrev 2012-01-01 21:48:29 följande:
    Vet att jag skrev för ett par veckor sen men funderar lite på de fortfarande, sammandragningar, är de något man "bör" få? alltså, nu menar jag inte sånna som du Stinis fick, utan mer bara några som kommer någon gång ibland som inte gör ont, utan som man får för att kroppen "övar sig" ? Jag har inte fått en sammandragning än, vad jag vet iallafall, för man märker väl om man får det, eller? haha.
    Alla märker faktiskt inte av sammandragningarna alls under sin graviditet, men det betyder inte att man inte skulle ha sammandragningar. Jag har märkt av väldigt få sammandragningar som varit ordentliga. En normal "ofarlig" sammandragning där livmodern bara övar ska ju inte göra ont eller kännas speciellt mycket. Vissa känner ju bara att magen "blir hårdare" typ.

    Men om du är väldigt orolig för detta, så att upp det nästa gång under besöket på mvc.  
  • jempalainen
    Stinis83 skrev 2012-01-01 20:34:46 följande:
    Tack tjejer! Nu är vi hemma igen och allt gick bra :) Jag var tydligen lite stressad, mitt BT låg på 120/70 när vi kom in! De tog ctg och bebisen låg och rörde på sig. Jag fick några sammandragningar men de gjorde inget större utslag på ctg, utom en som gick upp i 60. Den fick jag faktiskt andas mig igenom :) Tappen var något kortare än sist, men fast och opåverkad. Jag var öppen 1 cm! Men det var tydligen inte konstigt för omföderskor.

    Men, domen blev uvi och pencillin, och får jag fler sdr som jag måste andas mig igenom (typ en i halvtimmen) så ska jag ringa igen. De poängterade att de tyckte var bra att jag ringt och kommit in och sa "hellre en gång för mycket än en för lite", så skönt att de säger så.

    Bebisen har börjat fixera sig precis som jag trodde! Läkaren sa att han stod långt ner :D Nu ska jag ta två Alvedon och gå och lägga mig, jag är helt slut efter dagen, och har ont i magen efter undersökningen. :) Stor kram till er alla!
    Vad skönt att du fick svar på varför du hade sd och fick pencillin! Och vad skönt att få höra att det är bara o ring igen och när du ska ringa. Fint att du fick bra hjälp! Hoppas du kan sova nu och vila. Stor kram på dig
  • jempalainen
    Chetti skrev 2012-01-01 18:11:58 följande:
    Jag önskar jag hade tiden att läsa igenom allt ni skrivit senaste veckan men tyvärr inte Rynkar på näsan

    Ni får gärna uppdatera mig om det hänt något speciellt senaste veckan så att jag hänger med.

    Själv har vi haft en lugn julafton hemma. Juldagen åkte jag och barnen ner till barnens mormor och övrig släkt i Malmö/Skåne. Där var det många träffar och jag hann träffa alla syskonen m.fl.
    Vi kom hem igår på Nyårsafton och firade en lugn Nyårsafton hemma. Vi åt kinamat takeaway, glass och en massa gott.

    Jag var så trött men höll ut till 00.10 då jag slängde mig i säng.

    Nu lider min semester mot sitt slut. Så imorgon är det jobb igen men då börjar nedräkningen. Jag jobbar en månad till innan jag får gå på min efterlängtade graviditetspenning. Solig

    Ha en bra vecka allihopa!
    hej och kul o se dig igen!:) Låter som du haft det bra och fått vila lite? Känns det bra och jobba nu då? Hoppas det funkar bra att jobba och skönt o göra något.
    Ha en fin vecka och ta hand om dig! stor kram!:)
  • jempalainen
    Linda7601 skrev 2012-01-01 18:20:40 följande:
    Hej!!

    Tänkte skriva att jag räknade själv ut då jag skulle ha bf....den 2 mars...Jag var så 100....
    På ul som jag gjorde i v 17+4 så tog de 5dagar från mig och flyttade bf till 7mars....
    Nu i helgen rörde sig barnet lite och jag fick komma på koll på spec mödravården...Där mätte
    de allt och kollade flöden m.m....Allt så jätte fint ut men läkaren sa att bebben(flicka sa han) var 5dagar
    större enligt mätningarna....
    De ändrade självklart inte bf...men det får en ju att undra...Är jag i v 30+3 el 31+1  .....Vet den kommer då den kommer men man blir ju nyfiken;)      
    Ja visst blir man lite förbryllad:) Spännande att se när bebisen kommer! Dumt o få olika datum men som sagt den kommer när den kommer:)
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)