Inlägg från: faceprimer |Visa alla inlägg
  • faceprimer

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Är det någon som vet ifall barnet sover i magen såhär pass tidigt i graviditeten?
    Och kan barnet isåfall vakna av att man rör magen där barnet ligger? eller när kan barnet börja vakna/känna av yttre beröring så den kanske rör på sig etc? ( menar inte att man ska känna att den rör på sig utan bara när barnet väl börjar röra på sig/vakna pga min yttre beröring)
    Någon kunnig som vet?
    Själv går man och klappar och smeker magen hela tiden här hemma och längtar tills man vet att barnet kan uppfatta det

  • faceprimer

    Jag är så glad! Min bebis hjärta har jag hört idag med hjälp av angelsounds, nu vet jag att det lilla pyret lever iallafall. Så underbart

  • faceprimer
    Stinis83 skrev 2011-08-26 16:34:52 följande:
    Faceprimer, jag fick också höra hjärtat idag, snacka om att tårarna steg i ögonen! :) Magiskt!
    Visst är det, helt fantasiskt! :) Jag var beredd på att inte hitta det, men efter ett bra stunds letande så hittade jag det, behövde trycka ganska hårt och djupt för att höra och ens hitta det men när man väl hittade det, vilken lättnad sååå underbart att veta att den lilla krabaten lever. Nu väntar man bara på att få se den på UL också Hjärta
  • faceprimer

    Jag kommer definitivt använda den sparsamt och absolut inte ofta!
    Någon gång när oron smyger sig på bara. Jag tycker det var superskönt att få höra hjärtljudet nu när jag inte har något annat bevis än ett positivt grav.test som jag tog för länge sen, så jag menar, mycket kan ha hänt då, så det var så skönt att få höra ett hjärta slå och veta att den LEVER!
    Det står i broshyren att den är godkänd av.. ja, vad det nu var, haha. Svenska läkar..nånting.
    Men att man inte ska använda den rutinmässigt då det inte finns forskning på om det kan skada. Och man ska inte använda den innan v.11 rutinmässigt heller. Står ingenting om att använda den någongång ibland.
     Så jag antar att dom menar att det är dumt att riskera något genom att använda den rutinmässigt men det finns inte heller några bevis på att det skadar, men somsagt, dumt att ta risken när man inte vet. men sålänge det inte sker ofta och som en rutin så är det ju ingen fara. Finns ju somsagt dem som måste ha flera ultraljud och hålla rejäl koll under sin graviditet pga andra risker och de verkar ju inte vara någon fara.
    Så jag vågar definitivt prova den någon gång ibland.
    Hade det funnits bevis på att den var farlig att använda någon gång ibland hade jag INTE gjort det.
    men då jag vet att detta inte kommer ske ofta utan att jag bara kommer använda den idag, och någon gång längre fram när man kanske inte känt barnet sparka på ett tag och bara kolla så allt är bra etc. Tror det kan vara en lättnad, och ju större barnet blir desto lättare blir det ju att hitta hjärtat så då kan det ju gå rätt fort (eller det är ju så olika, men eftersom jag hittade min nu redan så lär det säkert bara bli lättare...)

  • faceprimer

    Lyckobebisen: Den Angelsound jag använde är den som just heter Angelsounds


     

  • faceprimer

    Det är ju bara tänka att Angelsounds är som ett ultraljud.. Så då kan man säga att jag har fått lyssnat på hjärtat nu, och sen är det dags att gå på ultraljud, sen RUL, och sen kanske nån mer gång med Angelsounds.. och det är ju inte ovanligt mycket, finns ju somsagt de som pga olika anledningar, upprepade missfall, etc etc, som väljer att kolla väldigt tidigt i graviditeten både VUL och hjärtslag och det har ju inte pratats om att det skulle vara farligt. Så tror man mest varnar att det kan vara farligt om det blir att man lyssnar ofta, det är såklart inte bra och det hoppas jag varenda person som använder sig av angelsounds förstår och inte missbrukar denna apparat för att "bara vilja höra hjärtslagen" somsagt är detta dock en enorm lättnad för mig och jag vet nu att bebisen lever, nu kan jag slappna av på ett helt annat sätt! Men det är ju somsagt som ett ultraljud för bebisen, och inte är det bra att barnet "strålas" av det mer än nödvändigt. Men 1 eller 2 extra gånger utöver besöken på BM tror jag absolut inte är någon fara.

  • faceprimer
    gravid 2010 tack skrev 2011-08-26 19:24:50 följande:
    hoppar gärna in här....väntar bebis nr 2 med bf den 11e mars...sonen blir 4 i oktober o längtar efter bebisen..

                           någon som redan vet vad ni ska få?

                                                              känner några som fick veta redan i vecka 12,13....
    grattis till graviditeten

    jaså oj kan man få reda på det så tidigt? är de verkligen möjligt? känns som de är väldigt svårt att se så tidigt? men vad vet jag?
  • faceprimer
    Kalksten skrev 2011-08-26 19:29:07 följande:
    vad tror ni om sådan mjuk smält cheddarost??
    det tror jag nog man kan äta, är inte det liksom vanlig smält ost?
  • faceprimer

    Lokesmami: Läste i en gravidkalender att vissa (speciellt omföderskor) kan känna rörelser redan i v.12-14 men att det är ganska ovanligt, men omöjligt är det ju absolut inte :) vad häftigt om du redan känner bebisen :)

  • faceprimer

    Jeliqa, jag har något liknande! Får däremot ont i rumpan, svanken och låren men även höfterna. Så knäppt. Kan få det om jag rör på mig mycket. Det strålar liksom från svanken ut till de andra olika ställerna.

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)