• Nikis

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Stinis83 skrev 2011-07-31 00:01:36 följande:
    Purran, tack själv! Jag är glad bara jag kan hjälpa :) Klart man inte mår toppen om man går runt och tror att man är onormal och att det är nåt fel på en för att man inte svävar på rosa moln precis hela tiden :) Och nu har vi väl som mest med rusande hormoner?

    Men även om nån hade sagt det till en innan så tror jag inte man är mottaglig för det "för JAG kommer minsann vara lyckligast på jorden!" ;) Så tänkte iaf jag. Och när magen var stor tyckte jag att alla kollade snett på mig och tyckte jag var fult gravid. Men jag vet ju själv hur jag tittar på gravida tjejer, det är ju så vackert! Så förmodligen misstolkade jag blickarna.

    Jag gick dock upp från 55 kg till 76 kg till mina 165 cm, och det var inte det lättaste. Från v 16 fick jag höra "Och det är dags väldigt snart ser jag!". Den här gången tänker jag jobba för att inte gå upp lika mycket, 21 extra kilon frestar på kroppen.
    jag gick upp 22 kilo sist jag va gravid :P haha och har inte gått ner allt som jag gick upp även fast barnet blir tre i december :P nu ska jag inte gå upp mer än 15 :P Kan ju hoppas iaf ;)
  • Nikis
    BebisVagga skrev 2011-07-31 09:21:29 följande:
    detta med vikten e mitt största orosmoment...
    jag e livrädd att gå upp igen efter min viktminskning.... Jag vet ju att man går upp i vikt som gravid.. men det e efteråt som jag e mest orolig över...
    hur mycket gick du upp i din sista grav då? för du hade väll barn sen tidigare? :P
  • Nikis

    imorse låg jag framför toan och hulkade innan jag begav mig till jobbet, men de kom inte upp någe :/ Usch vad jag mår dåligt på mornarna, och hatar dom mornar jag börjar sju :( bläää

    Jag tänkte fråga, vart bor ni allihopa? :) kanske man kan träffas?? :) 

  • Nikis
    Stinis83 skrev 2011-08-01 18:55:16 följande:
    Vad skönt att allt var bra Babybluey :)

    Lokesmami, jag bor i Stockholm. Täby för att vara mer exakt :)
    Jag bor i Märsta :) 
  • Nikis

    idag köpte jag mammajeans, kan inte ha några kläder längre :( Iof kunde jag inte ha mina jeans som jag hade innan jag blev gravid med Loke innan min nya graviditet heller, men jag känner mig verkligen ap fet :( Och jag kommer gå upp så mycket i vikt :( sist 22 kilo. och redan nu har jag 10 kilo övervikt, minst :( Någon mer som är viktnojjig.?? Sist va jag inte det. 

  • Nikis

    Jag kommer att väga runt 115 kg i slutet på graviditeten om jag går upp lika mycket som jag gjorde med Loke. :/ Känns sådär :P jag är 184 cm lång så folk säger att de lixom inte gör något för de syns endå inte att jag väger så mycket, haha. Kanske inte, men jag själv märker av de, finns inga kläder i min storlek. Jag ska hålla igen :)

  • Nikis
    Coriander skrev 2011-08-02 13:32:33 följande:
    Vad roligt med en till lång tjej! Själv är jag 180 lång och väger till vardags mellan 70 - 75kilo. Som mest har jag vägt 88kilo och då tyckte jag mig se mullig ut, fast folk brukade ändå alltid säga att jag såg smal ut. Jag gillar ju okcså höga stilettos, så då får man 10cm mer längd, vilket gör att kilon liksom "försvinner". Gick ner 25kilo på 9 månader någonting utan att göra annat än dricka massor av vatten och äta rätt. Sen har jag på 2år nu lagt på mig lite kilon genom att ha ett stilla sittande jobb, plugga. Om jag bara rör mig på jobbet dagligen bränner jag av mig kilon fort.

    Nu startade jag denna graviditet på 75kilo..en hel del muskler, vilket ju är bra. Förra veckan (v.6+5) vägde jag 79kilo! Nu har min mage slutat puta och jag känner mig smalare... idag vägde jag mig (v.7+4) och resultatet blev 77kilo.

    Någon fler som går som ett jojo upp och ner under tidig graviditet?

    Är så orolig för att jag kommer att lägga på mig 20kilo som är typ normalt vad kvinnor i min släkt gått upp under sina graviditeter. Förutom då min farmor som gick ner i vikt under sin graviditet med pappa.  
    åååh din startvikt är mitt mål :) så  smal och fin vill jag va efter graviditeten, vet inte alls när jag vägde 75 kg sist, haha. kanske när jag va 13 eller nå :P

    Har du vart på inskrivning än?? jag vill inte ens väga in mig.. får lite ångest :( 
  • Nikis
    Coriander skrev 2011-08-03 02:20:54 följande:
    Inte varit på inskrivning ännu.. på torsdag är det dax!! Spännande att få remiss till UL och alla tester! På orten där jag bor gör MVC inte några tester eller UL, utan för det måste vi åka till en annan klinik. Lika bra det, då kliniken som utför alla tester är rätt ny med bra apparatur.. Glad 

    Kan vara, att jag blandar ihop dig nu med de andra, men du hade väl ännu inte varit på inskrivning heller? När är det dax för dig?

    Förresten, undrar varför man alltid väger mer på sjukhus och liknande ställen än på vågen som man har hemma? Liksom, man skulle ju hoppas på att det vore tvärtom nästan. Cool
    Ja de kommer bli jättespännande :) Idag ska jag och sambon på nå gruppmöte? där en bm pratar om rökning, alkohol och ul. fattar inte riktigt varför jag ska gå på de som är omföderska, men de kan ju va kul att träffa andra i samma veckor :) Sen nästa torsdag så ska jag på riktiga inskrivningen :)

    haha Jag har ingen våg hemma :P kanske likabra de, hehe. Men jag jobbar på sjukhus och där smiter jag in i undersökningsrummet för att hoppa upp på vågen och kollavikten ibland :P hehe 
  • Nikis
    Coriander skrev 2011-08-03 14:11:24 följande:
    Åååå..gruppmöten, det vill jag oxå gå på! Glad Har letat över allt efter något spännande man skulle kunna gå på som gravid, men näe, inte hittat ett smack... eftersom det fortfarande är sommarsäsong och många ställen är stängda - t o m den egna vårdcentralen!

    Haha... jag jobbar också inom vården och vi har på vårt ställe ett sånt där våg man sitter på (ser ut som rullstol typ)..har varit sugen på att testa det själv, men nog skulle det vara pinsamt ifall någon kom in i rummet just då man höll på å vägde sig där.. Skrattande 
    Hehe då får du stå på knä va eftersom man ser siffrorna bak i ryggen på den stolen va? :)

    De va obligatoriskt för alla att gå den här kursen innan den riktiga inskrivningen på vår mödravård. De handlade om komplikationer och om kub, ul, test mm. Vi fick se någon film. Men nästa torsdag har jag min riktiga inskrivning :) 
  • Nikis

    Igår va en jobbig dag för mig. Jag va på ett gruppmöte på mödravården och mådde jättebra. Efter mötet skulle vi gå och handla lite mat, då fick jag kanonont i magen. Jag kunde ine gå, fick gå frammåtböjd. Min mamma skjutsade hem mig och jag ringde vårdguiden. Sjuksyrran tyckte jag skulle åka in till gynakuen på danderyd.
    Så där låg jag i fyra timmar, utan att veta vad som skulle hända. När nattpersonalen kom så hälsade dom inte ens på mig och frågade inte hur ont jag hade. Jag tyckte de va riktigt dåligt faktiskt.. 

    Efter dom här fyra timmarna så kom läkaren och vi gjorde ett vaginalt ul. allt såg bra ut, inget utomkved som jag trodde de kunde vara och inga cystor. Men läkarn hade jätte brottom så jag hann inte fråga vad de kunde vara som då va felet. jag hade forfarande ont. 

    Nu har jag fått sova ut och jag har inte ont i magen. Men läskigt va de :(

    Jag ville föda mitt andra barn på Danderyd, hoppas att personalen på förlossningen och BB är mer tillmötesgående, någon som vet? 

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)