• faceprimer

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Här är tråden för oss som väntar tillökning runt/i mars 2012.
    Här kan vi följas åt och peppa, stötta, prata, och diskutera med varandra om allt vad det innebär att vara gravid och vänta barn.

    Själv plussade jag idag, 4/7-2011

    Häng på!

    Kram {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-07-10 23:53

    Då listan har blivit så pass lång (vilket betyder att det är många som plussat! ) Så har det kommit in tips att vi har en tråd för listan, och en för diskussion. Vilket jag nu har skapat:
    Här är tråden för listan: www.familjeliv.se/Forum-2-113/m59919507.html
    Och denna tråd fortsätter som diskussionstråd Kram

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-07-12 18:05
    Fick tips om att ha en bildtråd och självklart håller jag med! Här har ni bildtråden: www.familjeliv.se/Forum-2-113/m59946875.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-01-12 10:20
    Fortsättningstråd för när bebisarna har kommit ut till världen:
    www.familjeliv.se/Forum-11-228/m62965812.html

  • Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)
  • Jeliqa
    MålaMittHjärta skrev 2011-07-20 18:16:32 följande:
    Jag är beräknad till den 18 också Hjärta
    Åh vad kul! :D Då får vi se vem av oss som får först! Hur mår du? Har du några jobbiga symtom?

    Faceprimer -  Jag kommer absolut att amma om jag kan det och min mjölk ger tillräckligt med näring. 
  • Lyckobebisen

    Vi ska inte amma :)
    C har sagt från första början att hon inte vill amma. Personligen tycker jag det är praktiskt att hon inte ska behöva pumpa ur och anpassa sig efter det. Utan vi ska kunna vara hemma hur vi vill och inte behöva låsa oss vid något. För oss känns det som att det kommer funka utmärkt. Men sen vet man ju inte hur hennes känslor ändras på resans gång.

    C kommer vara mammaledig så länge hon vill,eller ja. alltså typ ett år. Jag pluggar på distans på högskolan så jag kommer vara hemma i 3 år till :) Jätteskönt att veta.


    BF 8 Mars 2012
  • mini1983

    Sunshined /familjencooper:
    hade inte havadeskapsförgiftning utan förlossningen bara satte igång i v 36. Men hon mådde bra och är en stor tjej, vägde typ normalt så ja antar att de blir vanlig mvc.

  • Coriander

    Idag har jag shoppat mammakläder! Fick nog av att gå runt på stan med uppknäppta jeans... så jag slog till och köpte på rea två par mammajeans för 14 Euro!! Hade i vanliga fall kostat 40€/par. Sen hittade jag också mammaBH för 7€, som jag kan ha nu de närmaste dagarna, så jag slipper gå omkring i de tajta push-up BH:arna som gör sk*tont att ha på sig. 

    Och något för bebben blev det också. Har för flera år sedan redan sagt, att när jag väl har barn vill jag ha en digital febertermometer som man mäter feber med från örat eller pannan. Och så hittade jag en sådan på rea för 12€! Den har garanti i 3år också, vilket kan ju vara bra... =)

    Idag har det inte varit någon som helst tvekan på ifall jag är gravid eller inte. Har varit så trött, svullen, irriterad, haft ont i alla leder och fötter av 1 timmes (!) shopping. Hungern har varit enorm hela dagen. Jag är inte sugen på något alls, men vet att jag måste äta, eftersom illamåendet släpper då. Eller jo, jag var sugen på sushi, men tänkte att jag skulle beställa det imorgon istället. Konstigt nog är jag inte alls sugen på sötsaker, läsk eller annat onyttigt. Får knappt i mig något sådant. Allt jag vill äta är färska grönsaker och riktig mat. Kan inte få nog av iskallt vatten!! Jag som annars inte kan gå in i en mataffär utan att ha med mig en godispåse! Min man är nog den mest förvånade av oss två när det gäller det.... han trodde aldrig att jag någon gång skulle kunna komma hem utan en massa godis Tungan ute 

    Ni hade en diskussion tidigare om amning. Jag är kluven när det kommer till den frågan. Mitt barn kommer att få modersmjölk ifall min kropp producerar det tillräckligt mycket. Nu förutsätter jag att den gör det, då alla andra kvinnor i min släkt har ammat sina barn. Min mamma hade så mycket mjölk, att de på sjukhuset bad henne donera lite till andra som inte var lika lyckligt lottade. 

    Men jag vet inte om jag vill amma. Hittills har jag sagt att jag ska pumpa ut allt mjölk och det blir flaska som gäller för lillan. Mest är det för att det är så få ställen där man kan amma ute på stan, på skolan osv. Och jag är inte den som tänker sitta mellan fyra väggar med mitt barn. Skulle absolut dö om jag var tvungen att vara hemma. Därför anser jag att det är mer praktiskt, att ha med sig mjölk i flaskan. Å andra sidan vet jag att det kommer att innebära en massa flaskor som ska tvättas...... och oändliga timmar av pumpande. Så det kan hända, att jag blir så bekväm med amningsfrågan, att jag helt enkelt börjar amma.  

  • Coriander
    BebisVagga skrev 2011-07-20 23:26:09 följande:
    Kan det vara missfall utan smärta o blödning....
    Varför undrar du det? ... det har väl inte hänt något? Förvånad
  • Kim J

    Babybluey- varför kan du inte amma ute överallt? :) visst, man kanske inte ska vara respektlös å slänga fram patten mitt framför nån på bussen eller restaurang! Men går man åt sidan, eller i en park eller var man nu är?? Jag ammade överallt. På café å så med, men jag hade alltid en tunn sjal/scarfs som jag hängde över ena axeln och bebis. Perfekt emot nyfikna/äcklade eller solen! Bebisen syntes knappt och man kunde verkligen inte ana att den lille smaskade på där under ;) haha

  • Coriander
    Kim J skrev 2011-07-20 23:50:26 följande:
    Babybluey- varför kan du inte amma ute överallt? :) visst, man kanske inte ska vara respektlös å slänga fram patten mitt framför nån på bussen eller restaurang! Men går man åt sidan, eller i en park eller var man nu är?? Jag ammade överallt. På café å så med, men jag hade alltid en tunn sjal/scarfs som jag hängde över ena axeln och bebis. Perfekt emot nyfikna/äcklade eller solen! Bebisen syntes knappt och man kunde verkligen inte ana att den lille smaskade på där under ;) haha
    Håller absolut med dig - man borde ju kunna amma vart man vill (bara man tar hänsyn till andra). Men ser man på hur ammande kvinnor bemötts ute i vissa ställen - inte alls schysst. Det var ju inte länge sedan en kvinna blev utslängd från ett café när hon ammade. Hon hade gjort det i ett hörn där inte många gäster kunde se henne. Hon hade också en filt över sig, så man kunde visst ana vad hon gjorde, men ingen tutte syntes offentligt. Ändå var hon ombedd av personalen att lämna cafét... inte alls snyggt gjort av personalen. 

    Jag studerar till BM och i år har vi igång en kampanj för att främja ammandet, då det faktiskt är bästa för barnet. Tyvärr har kampanjen fått ta emot rätt mycket motstånd. främst från kvinnor som av någon orsak anser det som förskräckligt att en annan kvinna matar sitt barn. Vi har tänkt bland oss BM inom kampanjen, att detta har att göra med den kvinnliga avundsjukan. Rynkar på näsan 
  • Ckm

    Familjen C: oh va härligt! Men hur har det fungerat då? Gällande avundsjuka o annat? :) något speciellt du har upplevt mellan barnen?

  • Ckm

    Lillis: va härligt med någon så tätt mellan barnen som mig!!:)))) hur känns det var det planerat? När är du beräknad? Vilken vecka är du fullgången? :) så kul med någon så tätt!

    Hur mår din lilla tös?

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)