Inlägg från: camamill |Visa alla inlägg
  • camamill

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Stinis83 skrev 2011-11-24 08:56:24 följande:
    Qatteriin, imorse frågade jag min dotter (2år) vad hon tycker att lillebror ska heta. Hon sa "Eeeehhhmmm.... Bror!" :)

    Jag har alltid velat att min son ska heta Anton, men jag börjar faktiskt vackla... Nu är jag mer inne på Alexander, men bara om han inte blir rödhårig. Alexander för mig är fräkniga, rödhåriga små busar efter att jag jobbade på förskola ;) men min dotter har kritvitt hår precis som sin pappa, så jag hoppas att även sonen får det :)
    Anton är så himla gulligt!
    Skulle velat att våranhette det om det blev en son.
    Alexander är klassiskt fint också :)!
  • camamill
    jempalainen skrev 2011-11-28 10:32:06 följande:

    Jag har förmodligen fått foglossning och har sjukskrivit mig själv från jobbet två dagar. Var som värst i fredags kväll o lördags men jag får ont så fort jag är uppe o rör mig. Vill fråga om det kan gå tillbaka eller blir det värre. jobbar ju på förskola o det är konstanta lyft o konstiga rörelser. Har märkt att det blir värre när jag jobbar även de dagar jag undviker de värsta lyften. Vad ska man göra, ringa bm?

    Sen måste min sambo åka tillbaka till sitt hemland för att söka uppehållstillstånd och jag ber till gud att han hinner hem i tid till förlossningen. Så all denna stress gör att jag klarar inte att jobba just nu! Det är lite mycket nu kan man säga. Vem ska man ta med sig till förlossningen istället? Ni som har fött barn, vad ska man tänka på när man väljer förlossningspartner? förutom sambon då.  


    usch jobbigt med ont så där !
    har du ansökt gravidåpennign eller HP eller allt va det nu finns?
    vad säger din Bm om attd u har ont o så med jobbet?
    Tänkte att det måste ju gå att sjukskriva dig? ( inte för att FK alltid verkar ha alla hästar hemma) men att försöka alla fall..

    Vilket land kommer din sambo ifrån? det är ju ltie olika beroende på land ..
    men sen att du ska föda o så så brukar de ju prioritera..
  • camamill
    Junie skrev 2011-11-28 12:07:23 följande:
    Det där med vikten; skitlöjligt! Jag vägde 63 när jag blev gravid, nu väger jag 74 (v.25) är 170 lång. Jag är verkligen inte fet, jag är gravid och trivs aldeles utmärkt! Min bm sa att allt var perfekt. Humf!! Jag hade bytt bm om hon tyckt att det var mycket med 11kg! Min bebis vill ha mat, och det får hon! Massor av grönt men även frukt, pasta, potatis, bröd, jos och sånt som man kan bli fet av, men det är NYTTIGA ämnen i :) Sen vill ju jag ha en apelsinchoklad och en julmust ibland, en nöjd mor är en bra mor ^^
    Härlig tanke, apelsin choklad och julmust :)
    blev sugen på det nu.. mmm

    Jag har gått upp 12 kg redan troro j ag.. v 26
    är överviktigt sen innan också,, vet inte vad jag gjort haha, men dom kilona visar vågen..'
    samtidigt som jag blir ledsen för det...

    kan egentligen inte göra så mycket mer än skratta... och hoppas att de försvinner lika snabbt som med dottern..
    gick upp totalt 18 kg med dottern... vill inte spräcka den siffran den här gången...
  • camamill
    Stronza simpatica skrev 2011-11-28 13:38:00 följande:
    Jag har ocksà gàtt upp 8kg och àr i ve 25. Saken àr den att jag gàtt upp 5 bara den senaste mànaden vilket kànns lite orovàckande och min dr satte mig pà diet, men jag àr òverviktig till att bòrja med plus att hasstig och snabb viktuppgàng kan ha med havandeskapsfòrgiftning att gòra ocksà
    Annars tycker jag 8kg inte àr sà mkt efter 2/3 av graviditetents tid gàtt. Jag skall fòrsòka att hàlla in pà det sòta men tànker fan inte kòra ngn hàrdbantning nu nàr jag àr gravid inte, det fàr man ta efter amningen.
    Du som àr smal och làng(jag àr ocksà ràtt làng 176) bry dig inte om vad din bm sàger och lyssna pà din kloke sambo fòr han har helt ràtt!!
    Kram
    En fråga ang havandeskapsförgiftning.
    Tror att jag också har gått upp 5 kg på bara en månad.. vet inte riktigt.. men +12 kg!!! i v 26 ( jag vet  mycket =(
    Syns det på något annat också eller bara på om vikten gå upp snabbt? för mitt blodtryck är bra ,, eller det var det sist hos BM alla fall..

    om du vet kanske :)?
  • camamill
    k girl skrev 2011-11-28 15:32:42 följande:
    Äggvita i urinen och högt/förhöjt blodtryck.
    ok så om jag inte har varken nån av dom så är det inte tecken på Havandeksapsförgit. utan bara snabb uppgång...
  • camamill
    TheCoopers skrev 2011-11-28 16:07:11 följande:
    Då tror jag inte du har havandeskapsförgiftning . Andre tecken är huvudvärk och "flimmer" seende . Dvs man ser små flimmer när man tittar åt sidan .

    Bara viktuppgång är inte i sig själv ett tecken på preeklampsi .

    ok, tack för svar :)
  • camamill
    jempalainen skrev 2011-11-28 17:47:19 följande:
    Ja inte roligt, har verkligen tagit det lugnt idag men ändå rört på mig, dvs stått och gått lagom mycket och ändå får jag så ont att jag knappt kan gå ordentligt nu på eftermiddagen. Så jag har ringt jobbet o sagt att jag blir hemma flera dagar. Ringt bm idag men ej fått tag på henne. Tror inte det är problem med sjukskrivning för deras del då läkaren tyckte att jag bara skulle höra av mig om jag ville ha det då det har varit extremt stressigt och jag har mått dåligt och varit trött pga det. Jag hatar att sjukskriva mig och jag vill verkligen jobba men det blir absurt om jag är på jobbet men inte kan göra något. Kan ju inte säga till en ettåring att de faktiskt får ställa sig upp själva när de ramlar ute etc. Det funnkar helt enkelt inte.

    Min sambo är från chile och jag har pratat med ambassaden där. Det är två månaders väntetid för intervju och de kan inte lägga hans tidigare men om någon ställer in så får han förtur. Så det blir i början på februari och sen hoppas jag att han får snabbare handläggning i sverige med tanke på graviditet och stress. Så jag får ligga på o ringa varje dag när ansökan skickas till sverige. Men jag hoppas att han hinner! Vårat första barn och det skulle kännas förjävligt om han skulle missa förlossningen. jag försöker ta en tag i taget och hoppas på det bästa! tack för din omtanke!:) 
    Ja man är ju så som människa att man vill jobba och har svårt för sjukskrivning, eller jag är lite så, fast jag mår dåligt eller har ont så kämpar man sig till jobbet och utför sina sysslor.
    men tänk på dig själv och bebisenGlad, ni måste ju mår bra, vilket du säkert gör också, men en extra tanke så du orkar, för psykisk stress ( tänkte med din sambo) kan ju också påverka dig att du blir alldeles matt.

    Min sambo är också från Chile :), vart i chile kommer han ifrån? Har ni varit tillsammasn länge :)?
    Så han kan hinna, och det är ju jätte bra, de brukar ju försöka vad jag förstått det som att verkligen påskynda vid såna tillfällen, sen så kan de/vill deinte säga jo men han hinner fast de egentligen kanske redan tänker att ok han ska vi prioritera och det kommer ta ¨2 veckor tex för OM de mot all förmodan inte skulle lyckas med sitt "löfte"..

    men vi håller tummarna, han hinner {#emotions_dlg.flower}!
  • camamill
    jempalainen skrev 2011-11-29 07:45:54 följande:
    tack vad gullig du är! Ja jag o bebben går först nu och det andra får vänta. Ja jag är helt slut både fysiskt och psykiskt. Vi har haft otroligt tufft på jobbet också sista veckorna med för lite personal och annat som har hänt som varit rätt tungt så nu tog jag slut helt enkelt. Jag är inte den som ger upp i första taget heller men det finns gränser när det börjar bli absurt att befinna sig på jobbet. Så nu blir jag hemma!:)

    Vad roligt sammanträffande att han också är ifrån Chile! :) Vi har varit tillsammans ett år och han är ifrån Vina del mar!:) Hur länge har ni varit tillsammans och har du varit där? Jag hade ju verkligen velat åka med honom men jag vågar inte och så har vi inte råd att åka båda två. Men han får tid att hälsa på familjen iallafall och så är det sommar där men han är verkligen ledsen och vill inte åka. Men vi fixar det här och hoppas det är som du säger att det går jättefort!:) Jag känner mig hoppfull! Min syster och mamma får följa med på 3D ultraljudet och så kan jag skicka filmen tilll han tex och så har jag syrran som följer med och bor fem min bort med bil samt att jag bor nära sjukhuset så det känns tryggt. Vilken fantastisk familj och vänner man har! Något man upptäcker i kriser!Hjärta

    Hur är det med dig då? jobbar du fortfarande? Tack för ditt stöd och att du håller tummarna!:)

    stooooooooooooorrrrrr jättekraaaaaaamHjärta       
    jo men själklart blir det så , att man stressar upp sig och d bir matt både i kroppen och huvudet =(
    hoppas det lugnar ner sig på jobbet åtminstone så kan du släppa den pressen!

    Min är från Puerto Mont, och vi har varit tillsammans i 9 år nästa år, tiden flyger iväg när man tänker efter så här :)
    Jag förstår om du hade velat, det är ju alltid en upplevelse, plus ett stort PLUS när man har en sambo från ett annat land för då har man dennes släkt där som man kan hälsa på osv.

    Skönt att veta att du har folk omkring dig!
    Man vet vilka som finns där nä det väl gäller och det är bra!
    ja va mysigt, han kommer säkert bli jätte glad när han får filmen!!
    ååh samtidigt blir han säkert lite ledsen, men han får se det som ett steg på vägen att han snart får vara med sin familj Hjärta
    Vart bor du nånstans och hur gammal är du? :) lite nyfiken bara Glad

    jag jobbar, men bara december ut för sen går mitt vikariat ut, så då ska jag bli "arbetssökande" HAHAHA inte många som vill asntälla nån med STOR mage och 2 mån kvar till förlossning...

    Annars mår viv äl hyffsat jag och magen..

    lite problem bara som surrar och man går och tänker på o inte kan släppa =(
    men så är det ju alltid ..tyvärr

    KRAMHjärta
  • camamill
    jempalainen skrev 2011-11-29 08:22:14 följande:
    tack, jo det blir säkert lugnare på jobbet snart men jag orkar faktiskt inte bry mig för en gångs skull. Tänker vara hemma så länge jag behöver! Just när man jobbar med människor är man ju rätt värdelös när man inte är där fysiskt psykiskt eller mentalt! Kan ju inte lägga mig på golvet o kräva att barnen ska göra allt själva! haha eller kanske? Vi har ju femåringar, de kan väl byta blöja o lyfta upp barnen o dyl? hahaha bara skrättar när jag tänker på hur jag sett ut sista veckorna. Krypit runt på alla fyra o så de små som springer iväg när vi ska klä på dem så man måste springa efter dem. Eller de som klättrar överallt på allt så man försöker dela sig i två för att inte de ska klättra upp o ramla ner o slå ihjäl sig eller bryta sig! Plus allt drama som slår den bästa dramaserien! hahah man kan ju bara skratta åt eländet ibland!

    Vad roligt att han är från chile, världen är lite o GRATTIS till 9 år! Jag som har levt själv så länge tycker ett år är en fantastisk bedrift!! hahah Vad roligt att ni har hållit ihop så länge och har ni barn sen tidigare? Pratar du någon spanska, eller chilenska? Trodde jag pratade lite spanska men jag har ingen chans att hänga med i språket de pratar i chile. Får panik när hans syster eller mamma börjar chatta på facebook...tack gode gud för översättningar på google men det kan ju bli lite konstiga översättningar ibland. Får gå någon spanskakurs så småningom! :)    Var ligger Puerto Mont, norra, mellersta, södra delen?

    Jag vill verkligen åka dit med honom o lilla tjejen såklart när hon e stor nog. Det är första tjejen av alla barnbarn och min sambo har fyra bröder o en syster så farmor är helt överlycklig!:) lilla prinsessan! hahaha redan!
    Jo jag tror han blir jätteglad för filmen även om det kommer kännas ändå. Det som är skönt är att han får en intervjutid så fort han lämnat in ansökan i nästa vecka så man vet vad man kan räkna med.

    Vi bor i visättra och jag är 33 år:) han är 28 så han är mitt lilla lammkött! haha! Var bor ni och hur gammal är du?

    Vad skönt på ett sätt att du bara behöver jobba till nyår men trist ändå att bli arbetssökande! Kan du inte klä ut dig till man o så ser det bara ut som du druckit för mycket öl;) haha Eller så kan du ju extraknäcka som tomte i december med magen och tjäna en extra hacka!:) Vad jobbar du med, får man fråga det? :)        

    Skönt att du o magen mår ok iallafall o trist med bekymmer! Aldrig roligt men som du säger så är det ju så i livet, lite svårt att undvika det! Man får ta det onda med det goda;)

    stor jättekram på dig stumpan!Hjärta   

        
    nej det är ju som du säger, att man inte ska bry sig egentligen är man hemma för sjukdom så är man, mår man dåligt ska man frösöka släppa allt det andra, lättare sgat än gjort, men hopas du lyckas :)!

    haha ja 5 årinagr brukar väl vara väldigt behjälpliga haha, de kanske kan hjälpa till att natta, byta blöja, mata osv,, allt som behövs med de små hihi !

    ååh va roligt med en liten prinsessa i släkten för er alla Glad, när har du BF?
    Vi får en till tjej, den 10 mars är det rknat , och så har vi en dotter sen innan, hon är föd di juli 2009.
    Jo det är ett bra tag, med både uppgångar och nergångar, men så ska det vara, hur skulle man må om allt bara var en dans på rosor, då skulle man inte ha nåt att klaga på hehe och något att kämpa för Hjärta.

    Puerto mont ligger i södra chile, vi har aldrig varit där, varken jag eller han, skulle väl velat åka dit nån gång, men får se när ekonomin och tiden räcker till .
    Jag har läst spanska i skolan, men haha det är inte samma spanska som när man ska sätta sig in för att lyssna eller prata med de som VERKLIGEn pratar det som modersmål..
    men det är ett lätt språk så man lär sig nog, det är ju ganska litk finskan på många sätt, jag som är finsk kan uttala det väldigt lätt :)

    ok ni bor i visättra, vi bor i salem, jag är 26 och min sambo 30,
    hehe ditt lammkött :)

    Jo jag föreslog faktiskt det där med tomte som extraknäck men ingen nappde riktigt de tyckte mest att jag var knäpp :)
    kanske om jag kklär ut mig till lastbilschaffis ritar på lite skägg och och låtsas ha druckit lite för många öl elelr ätit lite för många mackor on the road så kanske nån vill asntälla mig :) hahahah nää va sjukt!

    jag jobbar på kontor med ekonomi ( BLÄÄÄ) vill jobba på förskola :) har gjort det tdigare, men funderara på att plugga upp mig till förskoellärare.. men får se efter mammaledigheten :)

    tack du e så gullig! {#emotions_dlg.flower}
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)