• Stårchen

    Har jag en barnslig sambo??

    Jag förstår inte varför ni (båda två!) envisas med att köpa öl/vin till er själva. Sånt köper man väl gemensamt när man är sambos, eller? Eller gillar ni helt olika sorter så att ni inte kan dricka samma?


    Nä, skippa mitt-och-ditt-tänket helt och hållet. Om du vill ha 5 öl och han vill ha 5 öl så köper du 10 öl och så är det fritt fram för er båda att dricka tills det är slut.


    (Sen kanske ni ska ta er en funderare över ert förhållande till alkohol överhuvudtaget. Ni verkar båda två lite väl intresserade av drickandet...)

  • Stårchen
    Anonym (orkar inte) skrev 2011-07-07 08:12:37 följande:
    Nej jag bryr mig inte om värdet, det jag menade var att förr så kunde han köpa till mig utan att han köpte till sig själv. Vadå går med på? Han hotar ju annars att jag inte får gå till systemet samt att han ger igen och köper fler öl eller nåt annat till sig själv för att visa att jag inte tänkte på han.
    Hotar med att du inte får gå till systemet? Du är över 20 och får alltså gå till systemet hur mycket du vill.

    Men mellan raderna i inläggen så tycker jag att det låter som om han passar väldigt mycket på och håller koll på just hur mycket du dricker. Kan det vara så att HAN tycker att du dricker för mycket, och därför har blivit extra petig och ska hålla koll på dig?

    Separat ekonomi och särboende kanske inte vore så dumt i ert fall. Eller så får ni sätta er ner och diskutera om det inte är dags att ni börjar fungera som en familj istället för två tonåringar som delar lägenhet. Det normala är att man handlar in mat och dryck gemensamt till familjen. Alla som bor i hushållet äter och dricker fritt av det som finns hemma, så länge det sker under normala former. Om man märker att någon överkonsumerar något så att det är risk för hälsan, eller att någon dricker så mycket att familjelivet blir lidande, då hanterar man DET problemet istället.
  • Stårchen
    Anonym (orkar inte) skrev 2011-07-07 08:38:43 följande:
    Jag köpte nytt headset och mus till min dator för ett halvår sen, då räknade han ut att det gick på 650:-, då sa han samtidigt i affären "då kan jag köpa nån bra mus istället för 650:-". Så nu kan gissa att det blir väldigt dyrt allt då det blir dubbelt av allting.

    Jag behöver tex snart nytt grafikkort, jag får inte köpa nytt grafikkort förräns vi har råd att köpa till oss båda samtidigt.
    Har han vänner kvar, undrar jag. Eller är de på samma sandlådenivå vad gäller rättvisa? Sånt här beteende måste ju bli väldigt besvärligt när man ska umgås med andra vuxna människor.
  • Stårchen
    Anonym (orkar inte) skrev 2011-07-07 08:52:37 följande:
    Häromdagen var det nåt med nycklarna när jag skulle gå och han frågade "men VAR är  dom du hade ju dem nyss". "men jag vet inte!!!" sa jag och blev smått irriterad. Då säger han till mina barn "mamma är fanimej blåst"
    Anonym (orkar inte) skrev 2011-07-07 08:56:35 följande:
    När jag gråter över förhållandet så kramar han inte om mig utan sitter i soffan och tittar på teven. han har sagt "tänker inte trösta dig när du gråter över förhållandet, då det är du som gjort det så här".

    Ofast slutar det i världens gräl för att han inte ser mig när jag gråter.
    Men ändå väljer du att fokusera på att han är barnslig när det kommer till att dela spriten rättvist när du ska starta en tråd... Ni har djupa problem. Stanna upp och tänk på barnen, och hur det påverkar dem att växa upp i en familj som inte fungerar.
  • Stårchen

    Man behöver inte vara två om att gå till familjerådgivningen. Om inte han vill följa med så kan du gott gå på egen hand. Jag tror att det skulle vara bra för dig att få prata allvar med en utomstående mellan fyra ögon, och inte bara här på FL.

  • Stårchen
    Litenmalin skrev 2011-07-07 09:13:30 följande:
    Sök stöd och hjälp hos andra. Berätta för andra, dina vänner etc. Låt det inte bli en "familjehemlighet".
    Jättejobbigt, men jättebra och förståndigt råd.
  • Stårchen
    Anonym (orkar inte) skrev 2011-07-07 09:47:55 följande:
    Han har väldigt svårt att inse sina egna fel. det ofast jag som gör fel eller tänker fel. då brukar jag säga "ja just det ja, du var ju felfri!"
    Den typen av kommentarer måste du sluta med om ni ska lyckas ta förhållandet upp till en vuxen nivå. Det är inte bra att ursäkta sitt eget dumma beteende med att den andre också är dum. Det leder ingenstans.
  • Stårchen
    Anonym (orkar inte) skrev 2011-07-07 10:05:28 följande:
    det är bara sista månaden som vi har druckit öl varje fredag, kanske för att det vart varmt och att det är sommar. Ananrs brukar vi dricka öl nån gång i månaden bara.
    Eller för att ni är ledsna och frusterade och vill unna er att bli lite småpackade så att ni har NÅT roligt i livet i alla fall? Tröstdrickande, med andra ord...
  • Stårchen
    Anonym (orkar inte) skrev 2011-07-07 10:06:24 följande:
    då säger han samma sak till mig, han är som en spegel. jag säger nåt och han säger samma tillbaka.
    Man kan bryta det genom att säga "OK, då har vi ett problem. Hur tycker DU att vi ska göra för att lösa det på bästa sätt?" Med följdfrågan "Tycker du att det är rimligt?"
Svar på tråden Har jag en barnslig sambo??