Nya begär väcks av smältande is
Forum Efter förlossningen - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Förslappad främre slidvägg och rectocele

  Mån 11 jul 2011 12:03 Läst 9939 gånger Totalt 6 svar
  Mån 11 jul 2011 12:03

  Hej!

  Födde vaginalt för tre månader sedan och drabbades nästan omedelbart av att främre slidväggen förslappades och hängde ner i mynningen. Hade inte så mycket symtom av det just då (var mest öm av sutureringen i mellangården då) men efter hand kom en känsla av skav, en känsla av att hela tiden vara kissnödig och att jag måste hålla mig för att inte kissa på mig. Har även fått ett litet framfall av ändtarmen vilket har medfört att även den syns i mynningen och jag har fått svårare att tömma tarmen. Av sutureringen i mellangården (sydd för lite) är jag öm- ffa vid mynningen till slidan. Känns som ett öppet sår när jag går, står och sitter- ffa när jag reser mig upp. Och pga att främre slidväggen och bakre hänger ner i slidmynningen sluter ju inte allt tätt utan jag har hela tiden en känsla av öppenhet, ffa när jag sätter mig. Någon som känner igen sig? Är detta symtom som kommer kännas bättre efter ett tag även om inte slidväggarna förbättras? Jag kniper för fullt, men tror jag har ett dåligt knip fortfarande. Kanske kan musklerna blivit skadade vid förlossningen??

  Har varit på gyn och de kan åtgärda mitt rectocele och den korta mellangården tidigast ett år efter förlossningen. Vill ju helst inte bli opererad då jag ju känner av suturerna som jag redan har och hur ska det då bli när man får ännu fler?? Kommer de kännas mer än de jag redan har??

  Hon kände på mitt knip  och sa inget nämnvärt mer än att hon tyckte jag knep långt in. Vad betyder det?? Hon tyckte jag knep bättre andra gången jag var där, alltså hade jag ett ganska dåligt knip första gången.

  Rörigt inlägg, men mina funderingar är alltså:

  Hur länge är man öm efter en suturering?
  Känns förslappade slidväggar mindre när det gått längre tid? (använder östrogenkräm men tycker inte det blivit så mycket bättre faktiskt)
  Är min känsla av "inkontinens" kopplat med att främre slidväggen hänger ner? Är det något som skulle behövas åtgärdas? (jag kan inte springa eller hoppa- då kissar jag ner mig)
  Är tre månader för kort tid för att se en förbättring?

  Tack för synpunkter! Man känner sig ju så ensam i detta och blir ju ständigt påmind iom att det känns både i liggade (när jag vänder mig i sängen), stående, sittande och böjande.

 • Mån 11 jul 2011 22:28 #1

  Ingen?!

 • Sön 17 jul 2011 21:28 #2

  Verkligen ingen annan??

 • Sön 17 jul 2011 22:08 #3

  Tror inte du är ensam om det, använd sökfunktionen så dyker det upp en del anonyma diskussion; tex www.familjeliv.se/Forum-4-46/m56727937-1.html

 • Sön 17 jul 2011 22:23 #4

  Åh tack

 • Mån 1 aug 2011 16:05 #5

  Hallå! Jag har tyvärr inga svar på dina frågor men är lite i samma sits, fast jag födde för fyra veckor sen. Syddes på fyra ställen och har en sfinkterruptur grad 3. Mest har jag dock ont invärtes i slidan och i slidmynningen, F
  framförallt när jag sitter och reser míg upp. Var på gyn och fick tiita på mitt underliv med en spegel och då såg jag att någonting liksom "hängde" ut från slidan. Jag frågade vad det var och hon sa att det var en del av mödomshinnan. Har funderat på det där i efterhand och undrat över det. Mödomshinnan liksom...finns ens den liksom? Blir orolig att det är ett sånt framfall som du pratar om. Har dom sagt något om/när det går tillbaka/försvinner? Måste säga att ii mitt fall så har nformationen både före och efter förlossningen om sådana här skador varit under all kritik. Fick inte ens nån tid för återbesök hos gyn efter BB.  Och fick läsa mig till i journalen att jag hade spruckit hela vägen och var sydd på tre olika ställen i slidan. Har det blivit ngt bättre för dig? 

  Hoppas du märker av nån bättring snart... :)  

 • Mån 1 aug 2011 18:28 #6

  Det kan ju vara en bit av "mödomshinnan" som hänger ut på dig. Framfall brukar se ut som bollar eller köttbullar i mynningen.

  Jag ska återkomma om 2 månader till gyn om det inte blivit bättre. Smörjer med Östrogenkräm var tredje dag. Vissa dagar känns det bättre andra sämre. Men alltid ett skav och en öppen känsla. De sydde min mellangård för lite, därav den känslan. Kan bli op tidigast ett år efter förlossningen eftersom framfall kan gå tillbaka mha knipövningar.

Svara i tråden: Förslappad främre slidvägg och rectocele
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Förälder
Svara i tråden...

Innehåll