• k girl

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-) - BILDTRÅD

    Wielkip skrev 2011-11-27 17:05:36 följande:
    Som jag sagt tidigare; bristningar är inte bara genetiskt, för hur troligt ät det att alla 100kg+tjockisar ska ha samma anlag?

    Smörj kan förebygga bristningar om man inte har anlag för dem, men har man anlag så spelar det ingen roll :)
    ThereseX skrev 2011-11-27 17:09:42 följande:
    Det är inte ärftligt, det hör snarare ihop med snabb viktökning och att huden tänjs ut. Googla det står överallt. Och det finns inga krämer som hjälper, mer än att det kan tänkas vara skönt när det kliar..
    Det finns en ärftlighetsfaktor både i benägenheten att få bristningar och åderbråck på benen. Det finns kvinnor som blir stora som hus som inte får en enda bristning, och det finns kvinnor som har magar som knappt syns mot slutet av graviditeten som får massor. Och Wielkip, bara för att man väger över 100 kilo får man inte per automatik bristningar.

    Bristningar har med bland annat hormonernas påverkan på huden att göra, men också hudens tjocklek bland annat. Vid väldigt snabb viktökning hinner huden dock inte tänjas och då uppstår bristningar precis som ThereseX skriver.
  • k girl
    Lyckobebisen skrev 2011-11-28 16:59:56 följande:
    Precis. Jag har alltså vägt över 100kg och nu väger jag runt 60kg. Jag har nästan inga bristningar alls, de jag fick, fick jag i tonåren med mina hormoner inte för min vikt.. De sitter dessutom på såna ställen där inte huden strechats på det sättet, tex ljumsken.

    Jag vet att C upptäckte att hon fått nån liten bristning under brösten idag, hon var inte glad när hon berättade det, men försöker ställa sig in på att hon kommer få en del. Hon tycker det är jobbigast, och det förstår jag, vikten kan man ju gå ner, men även om bristningarna bleknar så är de där, och hon kan gärna ha shorts och en magtröja eller så på sommaren och det är ju inte så roligt då. Men å andra sidan så är det ju ingen mening att lägga någon tankeverksamhet vid det eller bli ledsen för det är ju som det är ändå.
    De bristningar jag har fick jag också när jag var i tonåren. Då vägde jag femtio kilo till min 175 cm långa kropp och var väldigt smal. Jag har förvisso inte vägt över hundra, men väl över nittio...  Jag skulle nog inte tycka att det var så himla kul att få bristningar av graviditeten, jag slapp det när jag väntade sonen, men... de bleks ju i alla fall så småningom.
  • k girl
    viplanerar09 skrev 2011-12-02 13:08:35 följande:
    Jag tror att det är väldigt olika. Kan tycka att det är lite fusk Solig
    Vet dem som gör ett tidigt UL vid vecka9-10 RUL och sedan TUL. Här på NUS gör vi bara en gång och det är RUL. Men jag/vi har kostat på oss två UL själva.
    Inom Västerbottens landsting ska man erbjudas KUB också om man är 35 år eller äldre vid BF, och det görs bara på NUS. Tyvärr fick jag inte veta det av vik. barnmorska vilket jag är lite förbaskad över (jag fyller 35 ett par veckor innan BF).

    Jag kommer att göra ett sent TUL (för att kontrollera moderkaka och fostervattensmängd) eftersom jag inte hade något fostervatten när sonen föddes i vecka 38.
  • k girl

    Jag kan bli sjukt trött på att det gång på gång ska diskuteras vikt på ett nedsättande sätt. Jag har sagt ifrån flera gånger till dig Wielkip för att jag tycker att du uttrycker dig  fördomsfullt om "feta" människor och med all respekt, jag hade inte den blekaste aning om din ätstörningsproblematik.

    Men med det sagt: ens egen kroppsupplevelse har man givetvis rätt till och kunna diskutera. Jag kan väl tycka att det är trist att tjejer känner sig tjocka och fula under en graviditet, för deras egen skull. Visst är det ju trevligare att känna sig sexig och snygg (det gör jag, än så länge i alla fall...)? Men att man känner sig själv tjock och ful för att man har gått upp si och så många kilon är ju helt ovidkommande för en annan som har gått upp det dubbla, egentligen. Att gå igenom en graviditet är enormt omvälvande både psykiskt och fysiskt och inte är det väl så konstigt att man kan må dåligt över hur graviditeten påverkar ens kropp på ett i sitt tycke negativt sätt?

  • k girl
    IEmelieI skrev 2011-12-04 20:36:22 följande:
    det är bild tråd( ja jag vet att jag också skriver i den) men det är så tråkigt att läsa om hur dåligt folk mår för att dom har gått upp lite. tyvärr jag tycker faktiskt folk borde inse att dom kommer gå upp i vikt när dom är gravida, dom har gjort valet själv. en " normal vikts" tjej går upp i vikt när hon är gravid. det går inte att undgå.

    och sen att du har valt själv att inte bli gravid är inget du kan klaga på. som sagt de är ett val du har gjort. sen är de väl skit att man har genetiska sjukdomar. men vilken människa har inte de mer eller mindre? jag har själv diabetes och de är 1000 gånger mer att hålla koll på när man är gravid, men som sagt jag har valt att bli gravid och därför sitter jag inte och ältar de som om det skulle va ett problem. för jag har valt själv att bli gravid. och då är de som de är. hade jag inte velat ha dom här "problemen" då hade jg kanske tänkt en och två gånger innan jag blev gravid.
    Man är inte alltid mentalt rustad för de konsekvenser det val man har gjort kan innebära. Det tycker jag faktiskt att de flesta som är så vuxna att de väljer att sätta barn till världen borde inse. Jag sjukskrevs för foglossning i vecka åtta under min första graviditet. Rationellt visste jag väl att foglossning kan man få, och att det fanns en risk för att jag skulle få det tidigt, men det innebär ju inte att känslorna hänger med i svängarna för det. För mig var det oerhört psykiskt ansträngande att inte kunna göra det jag ville och röra mig som tidigare.

    Att du tacklar din diabetes och graviditet är väl jättebra, men bara här på FL finns en väldigt lång stöttningstråd för gravida diabetiker där det "ältas som om det skulle va ett problem", så alla hanterar givetvis saken på sitt sätt.
  • k girl
    IEmelieI skrev 2011-12-04 20:54:19 följande:
    som sagt tycker de är skit tråkigt att läsa om nästan bara negativa saker. jag vet att de är skit med bristningar foglossning halsbränna sammandragningar och all annan skit man kan drabbas av. herreguuud vi ska få barn! snart!! och jag känner bara att vi ska va positiva och jävligt lyckliga för att vi kan få barn. få barn är en av dom största grejerna som händer  livet och då ska de väl inte bara diskuteras om hur jävla ruttet allt är. jag tycker bara att allt det negativa har ältats fram och tillbaka i snart 10 veckor. det är skit tråkigt att läsa om de. kan förstå att man kan behöva prata om det.
    Fast alltså. Jag tycker inte att det är speciellt intressant att läsa om hur man "håller sig snygg" under en förlossning, alla är vi ju olika och det går naturligtvis att sålla bland inläggen. Att man tycker att en graviditet är jobbig utesluter ju för övrigt inte att man är jävligt glad och lycklig över att kunna bli gravid och att vara gravid.
  • k girl
    IEmelieI skrev 2011-12-04 21:05:02 följande:
    de va ju inte direkt menat under själva föda barnret. utan när man är klar med de och kommer hem. när de finns typ 0 tid för sig själv. hur man då kan underlätta och se lite fräschare ut än vad man känner sig. de var mer riktat till dom som känner att dom inte kan/vill lägga tid på sig själv men ändå inte vill se ut som en sunkmamma
    Du behöver inte ursäkta eller förklara ditt inlägg. Det var mer ett sätt att peka på att vi intresserar oss för olika saker och det speglas naturligtvis i en tråd som har en massa olika deltagare i olika åldrar, samhällsklass, yrken, utbildning och så vidare. Man får som sagt sålla bland inläggen!
  • k girl
    Scorpio skrev 2011-12-05 11:51:15 följande:
    Lokesmami o Camamill: kul med era gissningar! :) min känsla säger att det är en kille, och alla som gissar på magformen säger olika :P så jag har nog en blandmage eller nåt ;)

    Vi ska till och köpa hus nu, flyttar in senast 29 feb (o har BF 14 mars :S). Vi har börjat kolla på tapeter till minis rum, det ska bli såååå kul att inreda ett barnrum! :D lovar att bilder kommer på det sen! :)
    Kul med barnrum - jobbigt med flytt (vi flyttade också kort inpå BF, sonen kom dessutom en vecka innan BF... det var lite stressigt!). Den här tapeten har vi i vårt barnrum:
    www.tapetorama.se/wallpaper/largepics/24232.gif
  • k girl

    Det är så himla häftigt att se alla varianter och storlekar på magarna! Jag måste ju få in en bild jag också... Fina är de allihopa!

  • k girl

    Jag köper tights på tjejavdelningen till vår pojke som nyss har fyllt två eftersom det är så praktiskt. De är tunna och smidiga, lätta att röra sig i. Hur praktiskt som helst om sommaren när man är ute i solen för att skydda mot solbränna, eller under en overall när det blir för varmt med tjockare byxor. Villervalla t ex har fina enfärgade.

    Tänker detsamma om strumpbyxor, tänk vad skönt att ha på sig en sådan när man ligger och sparkar och ska träna upp kroppen istället för ett par jeans till exempel.

    Jag försöker att komma ifrån att tänka att någonting är tjej- eller pojkkläder, tycker att det är så lätt att man blir blind för det som ju faktiskt är praktiskt och skönt för barnet. Jag försöker t ex undvika tröjor med stora stela tryck eller applikationer som är sträva och sticks ovanpå oavsett om det är Bamse, en traktor eller Hello Kitty.

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-) - BILDTRÅD