• faceprimer

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-) - BILDTRÅD

    Hej kära vänner!
    Nu har vi en diskussiontråd, en list-tråd, och nu en bild tråd.

    Kan ju vara allt från bilder på bebiskläder, Ultra ljud, magar, etc 

    Kram  {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-11-14 19:15
    Länk till diskussionstråden: www.familjeliv.se/Forum-11-228/m59819696.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-02-25 22:34
    Här är fortsättningstråden där vi kan fortsätta prata när bebisarna kommit ut www.familjeliv.se/Forum-11-228/m62965812.html

  • Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-) - BILDTRÅD
  • Chetti
    Lyckobebisen skrev 2012-04-14 00:18:11 följande:
    Lilla Sixten


    Han är så gullig Solig
    blääääääääääää
  • Chetti
    flipback skrev 2012-04-14 15:24:40 följande:



    ÄNTLIGEN! den 11 april 2:17 kom vår älskade Elise via akut kejsarsnitt. En riktigt stor tös på 53 cm och 4375 gram. Och efter fem dagar på sjukhus är vi nu äntligen hemma och mår hur bra som helst. Iallafall vår lilla tös, den här mamman dock är helt uttömd, trött och har blodbrist. Men jag överlever och nu ska vi njuta av vår lilla familj, som jag har längtat!!!


    Grattis till dottern! Bättre sent än aldrig Solig

    Njut
    blääääääääääää
  • Bittersweet2012

    Stort grattis flipback!!! Förstår hur det känns för dig! Min förlossning slutade ju i snitt oxå och första dagarna va man helt slut. Åkte dock hem efter 3 dagar, ville tom åka efter 2 dagar men läkare tyckte att jag skulle stanna en natt till o få vila lite mer. Problemet va att jag fick ingen hjälp av personalen, så jag fick inte vila nåt alls .
    Smärtan går över snart! Du kommer att märka att det gör mindre o mindre ont varje dag o du kommer att orka lite mer . Angående blodbrist - köp blutsaft, det kommer att hjälpa att höja blodvärdena och då försvinner tröttheten!
    Grattis en gång till! Stor kram på dig o din lilla Elise!

  • flipback

    tack hörrni! :)

    anledningen till snitt var för att för det första gick vattnet på påskaftons morgonen och jag fick inga ordentliga värkar, på måndagen sen lades jag in för att få värkstimulerande dropp som gav effekt fast väldigt väldigt sakta, i två dygn hade jag värkar tillsammans med droppet, öppnade mig till 9-10 cm men Elises huvud hade fått en svulst då det gått så länge sen vattnet gått och hon liksom kunde inte kommer ner med huvudet mer, därför bestämde vi efter två dygns kämpande och smärta att snitta trots att det var mitt absolut sista alternativ och faktiskt värsta mardröm, men vet ni att jag skulle göra om det tusen gånger för att få samma resultat. det var inte obehagligt alls och det var över på knappt en timme sen hade jag min älskade lilla dotter på bröstet och trots att jag var bedövad från bröstkorgen och neråt var det helt underbart, det absolut bästa jag varit med om men det förstår ni väl, för ni har ju också varit med om det bästa, att få sitt lilla underverk till sig :)


    Bittersweet2012 skrev 2012-04-15 21:13:36 följande:
    Stort grattis flipback!!! Förstår hur det känns för dig! Min förlossning slutade ju i snitt oxå och första dagarna va man helt slut. Åkte dock hem efter 3 dagar, ville tom åka efter 2 dagar men läkare tyckte att jag skulle stanna en natt till o få vila lite mer. Problemet va att jag fick ingen hjälp av personalen, så jag fick inte vila nåt alls .
    Smärtan går över snart! Du kommer att märka att det gör mindre o mindre ont varje dag o du kommer att orka lite mer . Angående blodbrist - köp blutsaft, det kommer att hjälpa att höja blodvärdena och då försvinner tröttheten!
    Grattis en gång till! Stor kram på dig o din lilla Elise!
      

    tack igen :) hur var det för dig, varför slutade det i snitt? jag är fortfarande helt slut, sover jättedåligt och är helt svett om nätterna och kan nästan sova på sidan, men det känns som att det går framåt iaf och jag ska försöka vara tålig och ge allting tid, det kommer ju bli bättre :) varför fick du ingen hjälp av personalen? verkar ju jätteknäppt, vi hade massa hjälp, bara tryckte på knappen så kom dom, var himla skönt även fast jag hade sambon där som hjälpte så gott han kunde med blöjbyten och allt för första gången :) jag har hört att blutsaft är bra, kanske ska prova på det! tack igen och grattis själv! :)
         
  • Marlin16

    Flipback, det låter som min förlossning med!
    Jag hade vattenavgång fre 30/3 och värkar från fre natt. Åkte in tidigt på sön 1/4 och vid 20.41 föddes Emma efter att inte sjunkit ner nog, dragning m sugklocka gav ingenting..
    Jag hade inte någon oro för snitt. Men önskade verkligen föda vaginalt men är också extremt nöjd med att bara få det klart i slutändan. För det var jobbigt o intensivt på vägen dit..

  • Bittersweet2012
    flipback skrev 2012-04-20 18:48:15 följande:
    tack hörrni! :) anledningen till snitt var för att för det första gick vattnet på påskaftons morgonen och jag fick inga ordentliga värkar, på måndagen sen lades jag in för att få värkstimulerande dropp som gav effekt fast väldigt väldigt sakta, i två dygn hade jag värkar tillsammans med droppet, öppnade mig till 9-10 cm men Elises huvud hade fått en svulst då det gått så länge sen vattnet gått och hon liksom kunde inte kommer ner med huvudet mer, därför bestämde vi efter två dygns kämpande och smärta att snitta trots att det var mitt absolut sista alternativ och faktiskt värsta mardröm, men vet ni att jag skulle göra om det tusen gånger för att få samma resultat. det var inte obehagligt alls och det var över på knappt en timme sen hade jag min älskade lilla dotter på bröstet och trots att jag var bedövad från bröstkorgen och neråt var det helt underbart, det absolut bästa jag varit med om men det förstår ni väl, för ni har ju också varit med om det bästa, att få sitt lilla underverk till sig :)tack igen :) hur var det för dig, varför slutade det i snitt? jag är fortfarande helt slut, sover jättedåligt och är helt svett om nätterna och kan nästan sova på sidan, men det känns som att det går framåt iaf och jag ska försöka vara tålig och ge allting tid, det kommer ju bli bättre :) varför fick du ingen hjälp av personalen? verkar ju jätteknäppt, vi hade massa hjälp, bara tryckte på knappen så kom dom, var himla skönt även fast jag hade sambon där som hjälpte så gott han kunde med blöjbyten och allt för första gången :) jag har hört att blutsaft är bra, kanske ska prova på det! tack igen och grattis själv! :)      

    Efter 28 timmar med värkar va jag äntligen öppen 10cm, men kände inga krystvärkar. Blev undersökt av läkare flera gånger o till slut sa de att bebisen låg alldeles för högt upp o de kunde inte ta ut henne med sugklocka och med tanke på att jag inte hade några krystvärkar så skulle det knappt gå att krysta ut henne utan hjälp. De sa att de kunde vänta en timme till, men risken va att allt skulle sluta i urakut ks, så vi sa ja till snitt då. Vet inte varför jag inte fick hjälp på bb... Man kunde visst trycka på knappen o då kom personalen, men de verkade inte va intresserade att hjälpa. Jag fick ingen information om vad jag måste göra för att minska risken för blodpropp, inte heller hur jag måste gå upp ur sängen. Jag hade väl bara otur med personalen.
  • Marlin16

    Bittersweet; vad sa dom för "anledning" till dig varför hon inte sjönk ner??
    Hur mår du efter snittet nu?
    Är du nöjd med din FL trots allt?

  • Bittersweet2012

    @marlin16 - de visste inte riktigt varför hon inte sjunkit ner. Men de sa att vi inte skulle oroa oss om vi tänkte ha flera barn för det skulle säkert gå bra då.

    Just nu mår jag bra o såret verkar läcka ihop fint. Fick en liten inflammation på höger sida av ärret, men sköterska sa att det va ganska vanligt, så jag få avvakta så det inte blir värre.

    Tja, helt nöjd är jag nog inte. Jag var väldigt nöjd med hur det gick fram till jag va öppen 8 cm. Fram till dess gick allt som jag tänkte - kom in till fl kl 2 på natten o va 4 cm öppen. Bm tyckte att jag kunde ställa mig i duschen o duscha för att lindra smärta. Sen fick jag lägga mig i varmt bad o strax efter kl 5 fick jag lustgas. Kl 8 på morgonen va jag 8 cm öppen o då bad jag om EDA - klarade inte av smärtan längre. Efter jag fick EDA stannade av allt...och då började mardrömmen. Kl 1 på dan va jag fortfarande 8cm öppen - fick värkstimulerande. En timme senare fick jag hög feber. Sen är allt i dimman....minns att jag hade ont o va rätt så hög på lustgas o att min man fick springa o hämta kall blåbärs- och nyponsoppa (det va det ena som jag kunde få i mig). Kl 5 kom beslut om kejsarsnitt.
    Så jag hade gärna sluppit de sista timmarna

  • Marlin16

    Jag förstår dig!!
    Jag hade ju liknande.. Bebis kom ner en bit men troligen var livmodern trött av sammandragningar från fre kl 23 till måndag kväll då jag snittades. Hon var precis så dom kunde sätta sugklockan men hon rubbades inte trots att jag krystat före dess och då.. Jobbigt.
    Det jobbiga var att jag var fullt öppen från 12, och då trodde jag att smärtan jag hade så var för att hon var på väg ut.. Men nej.. Då fick jag Eda- som tur var. Fick vila men hade massor m värkar ofta!
    Men lagom tills den gick ur så blev det krystande och det gjorde ont o jag trodde återigen att hon var på väg ut, men nej.
    Och sist av allt onda- och ondast var bäckenbottenbedövning plus sugklockan...

    Konstigt nog är jag nöjd trots allt. För jag hade så stort förtroende för deras kompetens. Och att jag var öppen för ks som en utväg redan från start trots att jag verkligen ville föda normalt.

  • Bittersweet2012
    Marlin16 skrev 2012-04-20 22:47:09 följande:
    Jag förstår dig!! Jag hade ju liknande.. Bebis kom ner en bit men troligen var livmodern trött av sammandragningar från fre kl 23 till måndag kväll då jag snittades. Hon var precis så dom kunde sätta sugklockan men hon rubbades inte trots att jag krystat före dess och då.. Jobbigt. Det jobbiga var att jag var fullt öppen från 12, och då trodde jag att smärtan jag hade så var för att hon var på väg ut.. Men nej.. Då fick jag Eda- som tur var. Fick vila men hade massor m värkar ofta! Men lagom tills den gick ur så blev det krystande och det gjorde ont o jag trodde återigen att hon var på väg ut, men nej. Och sist av allt onda- och ondast var bäckenbottenbedövning plus sugklockan... Konstigt nog är jag nöjd trots allt. För jag hade så stort förtroende för deras kompetens. Och att jag var öppen för ks som en utväg redan från start trots att jag verkligen ville föda normalt.

    Usch, va jobbigt! Jag är missnöjd för att jag inte va vaken vid snitt. Den spinala bedövningen som man får vid snitt tog inte, så de fick söva mig o min man fick vänta utanför operationssalen. Sen vaknade jag efter 2,5 timmar o fick vänta nästan 1,5 timme för att träffa min tös o min man. Det som jag är mest missnöjd med är att jag missat första 4 timmar av min dotters liv...har skuldkänslor pga det .
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-) - BILDTRÅD