• amorosa

    Syjunta för gravida!

    Den här tråden har jag lagt bland favoriterna nu! Har inte sytt så mycket i mina dagar, bara några dukar och gardiner. Men nu tänkte jag försöka mig på en gravid-/amningskudde. Var och köpte ett fint tyg idag. Frågade i affären om hon hade nåt fyllningsmaterial, men hon rekommenderade inte vadd. Hon trodde att det skulle bli för mjukt och jag skulle behöva mer stadga. Vad säger ni? Vad har ni fyllt med? Vad skulle ni rekommendera? Såg att det var någon som hade sytt amningskudde här.

    Alla alster jag sett här är så fina! Ni är jätteduktiga!  


  • amorosa

    Tusen tack för era svar!

    82nyfiken: det är det mönstret jag tänkte använda också! Hur får du 1 m tyg att räcka? Var tyget så brett att du kunde klippa ut två sidor på bredden? Har du sytt i band också, som det står i mönstret, för babysitterfunktion?

    Jeena, annat82: skulle vara kul att se bilder på era kuddar!  


  • amorosa

    Jeena: åh, jättefin!! Har du dragkedja längs ena långsidan? Tänkte att man borde kunna använda kardborrband också?

    zauzz: ojdå! Så billiga har jag aldrig sett! Fast halva grejen är ju att man gjort den själv...  


  • amorosa

    Nu är jag snart klar med min amningskudde! Igår skulle jag göra banden till kudden, enl beskrivningen. Men hur katten har de tänkt där? Klippa ut 4x20 remsor, sicksacka och sen sy ihop med 1 cm sömnsmån... Då finns ju inget kvar! Och hur ska man vända dem på rätt håll?? Någon som gjort dessa band? Eller ni har köpt färdiga band och sytt på?


  • amorosa
    annat82 skrev 2011-08-30 08:39:30 följande:
    Gjorde inte mina band enligt beskrivningen, och ändrade ju massor annat också iofs men det borde räcka med mindre sömsmån, åtminstone 0,5 cm däremot. En säkerhetsnål är bra hjälp för att vända banden. Fäst den i tyget i ena änden och med dra den genom bandet samtidigt som man får hjälpa till lite och vända tyget, lite beroende på vad det är för tyg.
    Och jag gjorde nog mina band uppmot 30 cm iaf, även där beroende på tyget. Har haft ganska tjockt tyg som yttertyg och då går det åt mer för att knyta
    Jag tog mindre sömnsmån, och använde en säkerhetsnål för att försöka vända den. Men jag klarade inte det. Maken pysslade med den till tv'n ett tag , och efter ett tag hade han vänt den. Men vilket sjå!!! Får nog göra annorlunda med det andra bandet, och kanske göra om det första också...

    Jag har aldrig sytt en dragkedja i hela mitt liv (nåja, kanske på syslöjden i mellanstadiet ), så jag har ingen aning om hur man gör. Såg en video på youtube, där hon först sytt ihop tyget som vanligt och sen nålade fast dragkedjan på undersidan och sydde. Sen sprättar man upp tyget över dragkedjan. Är det så man brukar göra?
  • amorosa
    82nyfiken skrev 2011-08-30 22:11:19 följande:
    Jag gjorde också lite bredare. Tyvärr gjorde jag inte banden längre än mönstret. 20 cm blev lite kort tycker jag, men, men ...

    Om man syr fast ett band i ena kortändan och låter det ligga inuti bandet du ska sy ihop så kan du bara dra i bandet för att vränga det. Jätteenkelt då!
    Ah, det var en ny idé! Jag gjorde helt nya band igår, i måtten 6x30 istället. Blev mycket bättre och lättare att vränga. Igår sydde jag också i dragkedjan. Men shit, vad svårt det var!! Riktigt mäckigt. Jag sydde först runt hela kudden och lämnade öppet för dragkedjan, nålade fast den och sydde sen på maskinen. Kanske hade varit lättare att sy fast dragkedjan först... Men man lär ju sig av sina misstag, eller hur? Nu vet jag det till nästa gång!
  • amorosa

    caroo: åh, vad gulligt! Vad har du använt på baksidan?

    Jag har äntligen gjort klart mitt första verk, en gravid-/amningskudde. Var lite klurigt med dragkedjan, och det blev väl sådär bra. Men det ser man inte så bra, så man behöver ju inte kolla så noga. Lite svårt att stoppa in innerkudden också, men det gick till slut. Jag har iaf sytt den själv, och det är ju roligt!
      



     
     

        


Svar på tråden Syjunta för gravida!